יצירה

• פותח הנושא o fri
  • פורסם בתאריך

o fri

New member
יצירה

כחלק מתהליך לימודי שאני עוברת בביה"ס למחול בו אני לומדת אנחנו עוסקים בפעם הראשונה ביצירת עבודה משלנו באופן עצמאי לחלוטין (ובפעם השלישית ישירות ביצירה בכלל). ליצור יצירה משלי, ולקחת עליה אחריות מלאה מחייב אותי להתמודדות עם עצמי באופן שמעט מצבים אחרים מחייבים. (כל עוד אני לא חיה כך כל שנייה...). אחת השאלות המהותיות בתהליך כזה, שלא ניתן להתחמק ממנה, ואליה כל הזמן חוזרים, היא: מה אני רוצה? משם היצירה מתחילה לקבל כיוון מוגדר. תמיד השאלה הזאת, וכמעט תמיד (עד עכשיו), אותה תשובה. התשובה שלי (לרוב), לשאלה הזאת היא- מה נכון? מה נכון לרצות? מה אני אמורה לרצות? ומכיון שלכל אחד יש "נכון" שונה אני לעולם נשארת עם כל האופציות פתוחות מצד אחד, ועם אף בחירה חד משמעית ושלמה מצד שני. הפעם הייתי חייבת לענות תשובה אחת (שיכולה להשתנות כל הזמן, ועדיין חייבת להתקיים). ורק אני יכולתי לתת אותה לעצמי בסופו של דבר. לאחר נסיונות רבים, חוזרים ונשנים של מענה שמתאים את עצמו ל"פידבק" כזה או אחר, של המורה ושל חברות לכיתה. יצירת עבודה חדשה ושלמה מדיי שבוע, ומדיי שבוע השלכתה לפח וחזרה לנקודת הפתיחה, כמעט שכחתי מה בכלל אני מנסה לעשות. אני רוצה לספר לכם שלנסות לענות לכל אחד את התשובה שהוא רוצה לשמוע זה בלתי אפשרי, וגם משאיר אותך בסוף בלי אף תשובה משל עצמך. הדרך היחידה, היחידה! היא לחזור שוב ושוב ושוב אל עצמך. זה נשמע לכם אולי מובן מאליו, אבל נסו את זה: שאלו את עצמכם מה הדרך הקבועה שלכם כשאתם נשאלים "מה אתם רוצים?" תוכלו לבדוק את זה בקלות- פשוט לשאול את עצמכם את זה ולראות מה קורה. מוזמנים לענות על כך בע"פ לעצמכם, או בכתב. אה, ובסוף... תמיד יש את הצעד של להרפות ממה שהייתי רוצה ולעשות את מה שיש לי ב100% (יצא ילד בלונדיני- זה מה יש. מה לא תאהב אותו?). ****************************************************************************************************************************** מעניין לראות שפעמים רבות כל מה שיהיה חסר ליצירה מסויימת שמתבטאת בגוף, כדי להיות בהירה, זה התשובה לשאלות "מה קורה למבט?" ו"מה קורה לנשימה?" אני מרגישה שיש משהו בשתי הפעילויות הפיזיות האלה שהוא תמצית מצב ההויה שלנו ולכן גם מפתחות לשינוי מצב ההויה ברגע נתון. אפשר לחשוב על השאלות האלה, לא רק בהקשר של מחול, וגם באופן מטאפורי (אם אתם מבינים למה אני מתכוונת). אישית אני עדיין מתקשה לבחור אותן ולשלוט בהן גם בתוך "עבודת מחול". ****************************************************************************************************************************** כמה דברים שלמדתי לגביי איך ליצור (אולי תרצו לאמץ): - כשאת בוחרת במשהו "במקרה" תניחי שהיתה לך סיבה לבחור בזה. תשמרי את זה ותחקרי את זה. אל תזלזלי ברעיונות שלך. את עלולה לפספס ככה מלא הזדמנויות. גם אם את לא מבינה למה עשית משהו.תשתמשי בזה ואז תשאלי- למה בחרת בזה? איזה ערך יש לך שם? אח"כ אפשר לזרוק, או לשים בצד, אבל אז זה כבר נתן לך את מה שהיית צריכה לקבל, זה כבר בתוך היצירה. - כשאת בוחרת לעשות משהו אל תהפכי את זה למגבלה, להתקבעות. תעשי את זה כאפשרות אחת שבחרת. בברכת יצירה מופלאה לכולם. עופרי

:)

כשאני יוצר משהו... בין אם זה פסל, מוזיקה או שירה אני אישית לא שואל את עצמי "מה אני רוצה?" כי אין לי את הצורך לעשות זאת כשאני ניגש ליצור אני יודע שאני רוצה ליצור כי יש משהו בתוכי שמבעבע לו אז אני פשוט יוצר את אשר מתחולל בי. אלו דברים שאני מעדיף להתחבר אליהם רק עם הרגש ובדרך כלל לא לקשר את השכל יותר מידי. אבל אני משער שבמחול זה מעט שונה, אך אינני מבין מדוע את צריכה לענות לכל אחת את התשובה שהוא רוצה לשמוע :) ****************************************************************** מסכים איתך... לאחרונה אני בכלל שם לב יותר לתגובות שלי ובמיוחד למבט ולנשימה. וזה רק מפתח לשים לב לזה... כשאדם משחרר את עצמו ולא מתנהג באף צביעות שהיא, הגוף פשוט מגיב לדברים כמו שהוא באמת אמור להגיב בלי הסינון הצבוע שיש בדרך כלל. והמבט והנשימה הם באמת סוג של מפתחות :) כיף שכתבת את זה. ******************************************************************* יופי של טיפ. יום טעים!

o fri

New member
כשאני שואלת מה אני רוצה

-התשובה לא חייבת להיות שכלית או מובנת לי באיזשהי צורה. זו פשוט שאלה שמכוונת אותי להיות נאמנה לעצמי אחרת אני נאבדת בים האפשרויות ה"נכונות" והבלתי מוגבלות. אני לא צריכה לענות לכל אחד את התשובה שהיא רוצה לשמוע, אבל כשאין לי עוגן משלי, או יותר נכון כשאני לא ערה ומרגישה את עצמי אז יש לי שתי אפשרויות אוטומטיות: 1. להגיב לכל מיני הצעות חיצוניות או פנימיות מתוך חוסר הקשבה ל"דבר שלי" (ולאבד אותו בדרך הזאת). 2. לא לעשות כלום. להתקע. כשאני מרגישה את "היצירה שלי" ואת הרצון (בלי הגדרות) אני יכולה להשתמש בהצעות האלה כדי לחדד אותה ולהעצים אותה או לזנוח אותם לכרגע. מקווה שהצלחתי להעביר את הכוונה, מרגישה חוסר בהירות מסוים. אשמח לנסות להבהיר יותר טוב. בכל אופן זה עוזר לי השאלה הזו. תודה

:)

באמת היה מעט ערפל על הדברים... כעת ברור לי יותר, הבנתי אותך מעט אחרת קודם :). יופי של מודעות עצמית :)

מי הוא זה שרוצה?

אני מוצאת שהשאלה "מה אני רוצה" היא השאלה אולי מהקשות שיש. ולא רק בגלל שפע האפשרויות שעומדות בפנינו, אלא בגלל שפע הקולות שרוצים כל כך הרבה דברים. מי היא זו שרוצה? הרקדנית, התלמידה, החברה, זו שזקוקה למנטור/מדריך/מורה לחיים או זו שרוצה להוביל, להיות שונה, חדשנית? לאיזה מכל העצמי-ים שלך את הכי נאמנה? תודה על תשומת ליבך אחת בדרך

o fri

New member
אני לא יודעת אבל

כשזה זה אני מרגישה שלמה ולחלוטין לא תלויה ב"מה אחרים חושבים על זה", או ב"מה אני עשויה לחשוב על זה" שלמה עם עצמי לגמרי (כמה נדיר ומופלא להרגיש כך!). זה בשבילי סימן לא רע כרגע. יש לי כמה השערות לגבי הרצון הזה אבל שום דבר בטוח. מקווה להכיר את זה יותר מקרוב. זאת אכן שאלה קשה ומבלבלת מאוד גם עבורי (עדיין).

o fri

New member
מבט ונשימה

הגוף תמיד מגיב, כך נדמה לי, בלי צביעות וסינון. השאלה אם אנחנו שמים לב אליו, ומוכנים להרגיש אותו או מסתירים אותו מעצמינו ע"י סיפורים בראש.

o fri

New member
רוצה לשתף

(אין צורך להגיב. אפשר). לדוגמא ברגעים אלו ממש אני ישנה כ"כ שאני אפילו לא שומעת את הנחירות שלי. אלו הנתונים שיש לי: -היום יש לי יום חופש, חופשי לחלוטין. אני יכולה לעשות מה שבא לי! - חברה אחת הציע לי להפגש, חברה אחרת הציעה לי לבוא איתה לים, זוג חברים הזמינו אותי אליהם אל הכפר ביחד עם עוד חברה. חברה אחרת הציעה שנראה סרט. אה, כן, ואני הצעתי לעצמי לעבוד עם שני ספרים שיש לי ולקרוא ספר שאני רוצה. - יש לי גוש בגרון. - אני מרגישה שהכל יהיה לי כיף. הכל בא לי. וגם בא לי לעשות טוב לחברים שלי. - אני אומרת לעצמי " עופרי את חופשייה לחלוטין" ומרגישה יותר כלואה מתמיד. מה זה אומר??????????.. אאאאההההההההההההההההההההההה

* () :) 00

:) לא יודע מה זה אומר... אבל מבין אותך. ואת כתבת ל'זה פשוט זה קל' - "זוכרים את המוות שלנו, חשים בו פה, לצידנו" - ומתייעצים איתו. זו הסיבה שכשהייתי בכלא חשתי חופשי מתמיד אבל אני עדיין לא יודע מה בדיוק בדיוק בדיוק זה אומר :) שיתוף זוררררררם

למעלה