יצירות קלאסיות+רוק\רוק מתקדם...

Bridorok

New member
יצירות קלאסיות+רוק\רוק מתקדם...

מקווה שזה קשור לפורום- הכרתי לאחרונה את הלהקה Ekseption שאני כמעט בטוח שכולכם מכירים.. להקה הולנדית שמשלבת יצירות מפורסמות ומוכרות עם אורגן בס,חשמלי, כלי נשיפה ותופים אני מאוד אוהב את הקטעים האלה של השילוב.. ה"מומחים" פה יכולים להמליץ לי על להקות\אלבומים\סתם שירים בודדים שמשלבים יצירות קלאסיות מפורסמות ורוק?..

pinnacle

New member
אם אהבת את EKSEPTION אז...

תאהב גם את להקת ההמשך שלה שהקים קלידנה ריק ואן דר לינדן. הלא היא TRACE
שילוב של רוק עם מוסיקה קלאסית - בעיקר בארוק. הלהקה הוציאה 3 אלבומים בין השנים 1974-1976

מורנא007

New member
Scheherazade and Other Stories

של RENAISSANCE. הקטע Song Of Scheherazade הוא אינטרפרטציה של הלהקה ליצירה קלאסית של Rimsky-Korsakov הנושאת שם דומה (Scheherazade).

B a z a

New member
Maneige - Les Porches

זהו אלבום מעולה שבו יש 2 קטעים ארוכים ו-2 קצרים, הקטע הארוך הראשון הוא אולי קטע הפרוג הכי טוב אי-פעם, ורק קטע אחר, של להקה אחרת מקוויבק, הרמיניום, מגיע ליופי של Les porches de Notre dame (ככה קוראים לקטע הראשון באלבום). זה מתחיל ב-12 דקות של מוזיקה קלאסית מקורית פשוט נפלאה, ובסוף גולש הקטע לפרוג שמיימי. הקטע הארוך השני גם איכותי ביותר, אבל הוא יותר ג'אזי ואני לא אוהב ג'אז. כמובן שזאת הדיעה הסובייקטיבית שלי בלבד.

B a z a

New member
הלהקה השנייה היא הרמוניום ולא הרמיניום

ולקטע קוראים Histoires sans paroles מתוך האלבום Si on avait besoin d'une cinquieme saison הקטע הכי מרגש שאי פעם שמעתי.

למעלה