יצירתיות ודמיון

יצירתיות ודמיון

חברה גייסה כוח אדם חדש. אחת השאלות במבחן ההתאמה הייתה: אתה נוהג במכוניתך בליל סערה, אתה חולף על פני תחנת אוטובוס, בתחנה אתה מזהה שלושה אנשים מחכים לאוטובוס: זקנה הנראת כאילו היא הולכת למות. רופא שפעם הציל את חייך. גבר/אישה שעליה/עליו חלמת כל חייך. אתה יכול לקחת רק נוסע אחד במכוניתך, במי תבחר? הסבר את תשובתך. כמובן שזהו מעין מבחן אישיות, כל תשובה שתיתן תלמד משהו על אישיותך. אתה יכול לגלות רחמנות ולבחור באישה הזקנה, היא ניראת כהולכת למות,ואנושיות היא תכונת אופי חיובית. אתה יכול לבחור ברופא, הוא הציל בעבר את חייך, ולכן זהו זמן טוב להשיב לו כגמולו. אולם תוכל גם להחזיר לו טובה גם בעתיד, אבל יתכן ולא תמצא יותר את אהבת חייך? מה היתה בחירתך במצב זה? המועמד שנבחר לעבודה לא בחר אף אחת מהאפשרויות האלו. הוא פשוט כתב: "אני אתן את מפתחות המכונית לרופא, על מנת שיקח את האישה הזקנה לבית חולים, בעוד אני אשאר בתחנת האוטובוס עם אשת חלומותי". "לדמיון ערך רב יותר מידע, הידע מוגבל אך הדמיון חובק עולם" (אלברט איינשטיין)

ettyshp

New member
אהבתי

את הסיפור. זה מה שיכול לקרות לכל אחד מאיתנו אם נשחרר את המוכר, הידוע, הנורמטיבי. נאפשר לעצמנו לקבל את שבא,נזרום..... ואם נזכור....שתמיד....תמיד קיימת אפשרות נוספת!!!!!!!!!!!!!!1 לי זה מאוד עוזר. כשאני נתקלת במצב שברגע הראשון נדמה לי שאין פתרון משביע רצון, שאין מה לעשות- אני נזכרת בעקרון זה של N.L.P (שתמיד קיימת אפשרות שלישית)כך שהבחירה תהייה קלה ונכונה יותר, ואכן מגיעה איזושהי מחשבה יצירתית. מאוד עוזר כשברגעים כאלו של בחירה/ דילמה, נאמר לעצמנו:או קיי, עכשיו אני לא יודע מה לעשות. נקבל את המצב ה"קשה" נרגע לתוכו ונוביל את עצמנו עם המחשבה: עוד מעט יגיע הפתרון... זה כמו הצטרפות והובלה שאנחנו עושים לעצמנו. ועם זה עובד בתקשורת עם אחרים אין סיבה שזה לא יעבוד בתקשורת עם עצמנו. ותאמינו לי שזה עובד. יום מקסים לכולם- אתי.

יוסי

אם כבר מדברים על יצירתיות, למה שלא תביא משהו שאתה כתבת ולא רק דברים שלקוחים ממקומות אחרים? אין לי ביקורת על כך, אבל פשוט, זה נראה לי רעיון... מה דעתך?

תודה..ואולי שאלה קטנה

נטע יקירתי, אני תוהה ביני לבין עצמי , מדוע זה חשוב לך, מדוע חשוב השם שמאחורי, האם יש פה מבחן למשהו, האם נמדדת יצירתיות או יכולת, או שיש פה פשוט תרומה חפה מכל אינטרס אישי, עצם הסיפוק באפשרות לפתיחת צוהר נוסף בנפשו של אדם, אז מדוע זה בכל זאת חשוב? ואולי יש פה נגיעה ל"תחרותיות" שהחברה בה אנו חיים כה מעודדת, ואולי קולו של האגו ואולי קולות אחרים, בכל מקרה יקירתי,אני תקווה שתוכלי לאפשר לעצמך להנות מעומקם של דברים,ופשוט לזרום, ואולי תוכלי גם לתרום מילקוטך שלך, ואין זה משנה מי כתבם, אנו פה כדי לחלוק באוצרות שאת חלקם ליקטנו ואולי את חלקם יצרנו - באהבה, ופשוט להניח לאגו, ולהרגע.......

ettyshp

New member
נטע, נטע../images/Emo20.gif

נטע! אני בטוחה שלא הייתה כוונה רעה מאחרי דברייך. ואם כבר נגעת ביצירתיות, הרי שיוסי שלח לא מעט טקסטים להרפייה שהוא חיבר בעצמו (והוא עושה את זה מצוין). תוכלי לקרא את חלקם בקישורים ואני בטוחה שתהני מהם ואף תוכלי להפיק מהם תועלת לעצמך ולאחרים (במידה ואת מטפלת בתחום). כל פעם שאני קוראת את אחד הסיפורים שיוסי שולח, אני נדהמת מחדש מהרעיונות והמסרים שעומדים מאחוריהם. לפעמים נדמה שזה שחיבר אותם ממש גאון. ואת יודעת מה? את ממש איתגרת אותי עכשיו. עד היום חיברתי רק טקסטים להרפייה. לא העזתי לחשוב אפילו על חיבור של כזה סיפור "חכם". מי יודע אולי זה גם יגיע.... ואני מקווה שיוסי ימשיך לשלוח מאוצרותיו.זה נותן הרבה חומר למחשבה. לדעתי הפורום קיבל גוונים חדשים מאז שהסיפורים הללו התחילו לזרום הנה ואני לא מוכנה לותר עליהם!!! בינתיים שיהיה לך ערב נהדר ונשמח לראות אותך יותר, אם את אותה נטע שהייתה כאן עם הקמת הפורום, אז נעלמת להרבה זמן. ביי-אתי.

תודה אתי

אפשר לומר שבעצם ענית עוד לפניי על שאלתו של יוסי, ששאל למה זה כל כך חשוב לציין מי כתב את הטקסט. כתבת "הרי שיוסי שלח לא מעט טקסטים להרפיה שהוא חיבר בעצמו... תוכלי לקרוא את חלקם בקישורים". ובכן, לא התעצלתי והלכתי לקישורים ולמרות מאמצים לא מעטים מצידי, הצלחתי למצוא רק עוד סיפורים מוכרים מאתרים ומקומות אחרים. וזה בדיוק העניין: מלבד העובדה שיש בזה הפרת זכויות יוצרים, יוסי גם יוצר אשליה שהוא כתב את הטקסטים בעצמו וזה, איך לומר... לי בכל אופן לא ממש נראה. הסיפורים שיוסי מצרף לכאן, גם אני מאוד אהבתי אותם בפעם הראשונה שקראתי אותם (כאמור לא כאן בכל אופן), והם מאוד תרמו לי ונתנו לי חומר למחשבה. אבל אני חושבת שמן הראוי, גם אם אתה לא יודע מי כתב את זה, לציין שלא אתה כתבת אותם.

ettyshp

New member
בוקר טוב

זה מוזר, בצד שמאל למעלה יש מסגרת עם מאמרים. שם מפורסם כעת טקסט להרפייה שיוסי חיבר. בחנוכה התפרסם עוד טקסט : הכח שבאור הנרות.קראת אותו? היו עוד מספר טקסטים יפים תוכלי לחזור דף או שניים אחורה ולקרא אותם. אני מרגישה לא בנוח שיוצא שאני מסנגרת על יוסי, אך אני יכולה לשתף אותך בחוויה שלי איתו ולאמר שמעולם לא פגשתי אדם /קולגה שמתחלק בחומרים שיש לו בכזאת אהבה ופירגון. אם זה בשליחת מאמרים וספרים,אם זה בידע וברעיונות. יוסי עף מעלה ואין לו שום בעיה לקחת על כנפיו את כל מי שמביע נכונות לכך. אז תאמיני לי שלא מעניין אותי אם הוא מביא הנה חומר שלו או חומר שהוא ליקט. מגיעה לו תודה גדולה על ההשקעה של זמן,הקלדה, חשיבה ושיתוף. לגבי זכויות יוצרים וכו´ אשאיר לו לענות. ולך יוסי שוב תודה אישית. אני כבר מחכה לדבר הבא..... יום מקסים לכולם-אתי.

מישהי 18

New member
מילים מילים מילים

לא חשוב מי אומר... חשוב מה אומרים.... חשבתם על זה פעם?

ronif

New member
הצטרפות

אני קוראת נאמנה של כל העולה בפורום. וכמעט לא כותבת. אך נתרמת הרבה. יוסי- ישר כח ובשום פנים אל נא תרפנה ידיך. זה היפה בעידן האינטרנט. שהכל פתוח ואפשר לעשות שימוש חוזר בחומרים ולבנות הקשרים חדשים. בברכה- רוני

../images/Emo12.gif

שאלתי את ידיד שלי את אותה שאלה והוא ענה את התשובה. זאת שהאדם שנבחר לעבודה ענה... מדהים איזה דמיון ואיזה שכל יש לאנשים !!!

cbbenda

New member
דע לך יוסי יקירי.. ../images/Emo70.gif

שבזכות ההודעה הזאת שלך נכנסתי לפורום הזה רק בשביל לראות את התגובות שרשמו לך.... סחתיין ... אהבתי מאוד.... ובתור בחורמ שגם היה מראיין פעם סוכנים לעבודת מכירות הייתי נוהג לשאול שאלה אחת מפתיעה...
אם הייתה לך אפשרות לבחור חיה שהיית רוצה להיות איזה חיה היית בוחר
השאלה מופנית לאנשי הפורום גם ... ובסוף אני ארשום איזה אנשים היתי לוקח לעבודה....

המממ...

אם כך הייתי רוצה להיות נמ"ר נמרץ, מתמיד, רעיונר
(בהשפעתו של אדם יקר בשם פלי הנמר) מיק.

למעלה