יצירתיות ממוחשבת

טיורינג

New member
יצירתיות ממוחשבת

קצת חומר למחשבה (למי שלא לומד למבחנים, או לומד ואין לו כוח ללמוד יותר) - אתם חושבים שניתן לכתוב תוכנה שתהיה יצירתית? איך נמדוד פתרון יצירתי של תוכנה כזאת? ואם כבר, האם תגדירו תוכנה כזאת כאינטיליגנטית? פילוסופי, אמרתי...

טיורינג

New member
לא, מה זה מבחן טיורינג?!

(בצחוק, כן?) אני לא בטוח שהמבחן הזה מודד יצירתיות. אם למשל ישנה תוכנה שמחברת חמשירים, זה היה נחשב יצירתי?

vinney

Well-known member
לדעתי קודם צריך להגדיר מה זה

"יצירתיות" גם 100 קופים בסוף יכתבו את המלחמה ושלום, האם זה יצירתיות?

yuvalmadar

New member
ניסו את זה דווקא ../images/Emo3.gif

שלא במפתיע, לא נראה שהקופים מתכננים לכתוב שום דבר כזה אי פעם מאחר שחזרו והקישו על (חבטו ב) אותם המקשים שוב ושוב.

טיורינג

New member
זהו, מה שאתה אומר

דווקא מעניין, כי קראתי פעם באתר של AAAI שמישהו אמר "כל פעם שמחשב מצליח לעשות משהו מעניין, ישר אומרים שזאת לא אינטיליגנציה, זה חישוב" וזה נכון בסופו של דבר, כי גם הפעולות הכי חכמות של מחשב הן תוצאה של אלגוריתמים. ככה שאולי גם כשמחשב יתן פתרונות יצירתיים אנחנו נגיד שהוא בסך הכל מממש את האלגוריתם של להיות יצירתי, וזאת לא באמת אינטיליגנציה, זה פשוט עוד חישוב...

vinney

Well-known member
גם שומר מסך אקראי זאת יצירתיות, לא?

יש הטוענים שגם הפעולות שלנו כולן ידועות ומחושבות מראש ומקודדות בתנ"ך מלפני אלפי שנים. אנחנו יצירתיים?

GuestOfHonor

New member
דעתי

אני חושב שההבדל בנינו לבין מחשבים או שאר מכונות חושבות זה המודעות העצמית, ומזה נובעת גם העובדה שאנחנו יכולים להיות יצירתים והמחשב רק מיישם את מה שהקוד שמורץ בו אומר לו לבצע. כמובן שהקוד יכול להיות נורא נורא מסובך ומפורט ברמה כזאת שלמתבונן מהצד יהיה קשה מאוד לנחש 'מה המחשב יעשה עכשיו בהינתן XYZ', אבל עדיין בסופו של דבר זה דטרמיניסטי. מכאן אפשר להשליך אולי על בני אדם (אולי גם מה שאני עושה הרגע נובע מXYZ גורמים ומה'תוכנה' במח שלי?) אבל עצם ה'ניצוץ' הזה של מודעות עצמית גורם לי להאמין שלא זה המצב. די פילוסופיה ליום אחד

neko

New member
אבל בני האדם לא באמת יצירתיים

אנחנו אף פעם לא עשינו משהו שהוא באמת שונה ממה שקיים כבר. מעולם לא עשינו משהו ממש "יצירתי". בני אדם הם מכונה דטרמיניסטית עד כדי כאב, חופש הבחירה הוא אשליה.

טיורינג

New member
מעניין

אתה כמובן צודק, אבל יש פתרונות מקובלים יותר ויש מקובלים פחות. אני לא יודע מה איתך, אבל כקורא מד"ב נלהב אני התפעמתי מסדרת ספרי "היפריון" של דן סימונס - איך לעזאזל הוא חשב על כל הרעיונות היפים האלה? אז אין ספק שכל הרעיונות נלקחו ממאגר מידע משותך לאנושות (ידע עולם) אבל האם אני הייתי יכול לעשות את זה? לא נראה לי, וזה בהחלט יצירה יצירתית... צריך לנסות להגדיר יצירתיות במונחים לוגים, ואז אולי אפשר יהיה להעניק למחשב יכולת כזאת...

neko

New member
זה בדיוק מה שקורצוויל עשה

התוכנה קוראת הרבה שירים, לומדת את המילים והקשרים ביניהן שהמשורר מפעיל, ועושה משהו דומה. זו בעצם יצירתיות.

GuestOfHonor

New member
מצד שני

אם אנחנו עושים רק דברים שנעשו בעבר, אז לכל דבר שנעשה תמיד היתה פעם ראשונה - לא? יש שני סיפורי מד"ב קצרים טובים שמדברים בדיוק על זה... אחד (של אסימוב) מספר על זה שיום אחד האנשים מגלים שכל הבדיחות שהמין האנושי יודע הושתלו בהם באיזשהי דרך, וברגע שהם מנסים להמציא בדיחה חדשה הם מגלים שפשוט לא הולך (וזה יותר לכיוון הגישה שלך) השני, קצת יותר מציאותי, מספר על עולם שיש בו מערכת זכויות יוצרים ממוחשבת, ושכתבו בו כ"ך הרבה מוזיקה שכמעט תמיד כשמישהו כותב משהו חדש, אז מסתבר שלפני 50 או 100 שנה היה איזשהו לחן שנמשע בדיוק אותו דבר. וזה, בגלל שמספר התווים האפשרי מוגבל, ורצפי התווים שנשמעים טוב מוגבלים כמובן הרבה יותר. אז אם מישהו מלחין לחן חדש, ובמקרה במקרה מישהו אחר הלחין לחן דומה בעבר... האם האיש השני נחשב יצירתי או לא?

טיורינג

New member
נפלא!

אלו שירים אמיתיים? (כלומר, באמת המחשב כתב אותם, או שקוצוויל סייע לו פה ושם?). נו, אז התוכנה שלו יצירתית? אינטיליגנטית? אני אישית חושב שאם היינו לוקחים מישהו משנות הארבעים ומראים לו מה המחשבים יודעים לעשות היום, הוא היה מכתיר אותם כאינטיליגנטים. אבל בגלל שאנחנו צומחים לתוך זה לאט לאט אנחנו לא רואים בזה אינטיליגנציה, אלא חישוב. מכירים את הרובוטים של אסימוב? דמויי האדם האלה? אני חושב שפעם נגיע אליהם, אבל אז אנחנו גם נחשוב שהם בסה"כ מכונות חישוב ולא יישויות חושבות.

neko

New member
לדעתי קורצוויל קצת רימה,

כי הוא בודאי שם באתר (וגם במבחן הטורינג שלו) את השירים הכי טובים שהתוכנה ייצרה. התקנתי את התוכנה פעם (כשקראתי את הספר, לפני כמה שנים), ורוב השירים שהיא הוציאה היו די גרועים. אולי אחד מ-10 יצאו ברמה שאפשר לבלבל אותם עם שירים אנושיים. חשבתי על רעיון משעשע - התוכנה כותבת שירים לפי שירים שהיא קוראת, כלומר, היא לומדת "סגנון" כתיבה. עכשיו מה יקרה אם נפעיל את התוכנה וניתן לה לקרוא קצת פורומים של תמיכה טכנית של מיקרוסופט, או אולי חומר בהיסטוריה, או אולי פשוט את קובץ ה-HELP של OFFICE-XP...

טיורינג

New member
בואנה

זה ב-י-ד-י-ו-ק מה שחשבתי עליו בימים האחרונים! חשבתי לקחת תוכנה ולתת לה לקרוא טקסטים מפורום מסויים, עד שהיא תבין את הסגנון ותבנה לה מאגר של מונחים מקובלים בפורום, מתי משתמשים בכל מיני סמיילים וכד'. השלב הבא היה להירשם לתפוז באיזשהו ניק, ואז לתת לתוכנה להגיב על הודעות של אנשים. חשבתי לעשות מזה סמינר או משהו...

GuestOfHonor

New member
יש משהו כזה בפורום 'מתגייסים' (164)

זה נקרא 'שלומי מועלם', אבל עדיין יש לזה בעיה עם שפות טבעיות...

inbal76

New member
../images/Emo3.gif

מספרים ראשוניים על עצים בינאריים תלויים האגוריתם שוקע בערב סיבוכיותו לא נודעת רקורסיה אין סופית את הכל תסחרר די לך טרול *שיר שנכתב בהשראת העמוד האחרון של הפורום

למעלה