יצירת מסגרת crop בגודל קבוע

Nיה

New member
יצירת מסגרת crop בגודל קבוע

יש לי כ-80 תמונות דיגיטליות, שאני רוצה להדפיס בחנות צילום, ולכן אני צריכה לחתוך אותם למסגרת של 2:3. אם אני משתמשת בפונקציה crop בפוטושופ, אני יכולה להגדיר גודל מסגרת (נניח 10*15), אבל כשהמסגרת ממוקמת על התמונה, היא ניתנת לשינוי (אך שומרת על המימדים). כיצד אנ יכולה להורות לפוטושופ ליצור לי מסגרת קבועה בת ככה וככה פיקסלים, ושאותה אגרור לתמונה ואצור את החיתוך המתאים ? (הצורה הנוכחית בה אני משחקת עם גודל המסגרת כל פעם, ומוודאת שאני לא יוצרת שולים לבנים היא קצת מעיקה). תודה.

לא להשתמש בCROP

נכון יש את הצורות הפשוטות שמסמנים איתן בסרגל כלים למעלה משמאל... קחי את הריבוע, ועשי ריבוע פשוט על התמונה שאת רוצה עשיו יופיע לך למעלה fixed size שם את צריכה לרשום איזה גודל את רוצה שהסימון יהיה ועכשיו זה יהיה קבוע ואז תעשי CROP! image- crop זה אמור להיות שם...

Nיה

New member
זה כבר בכיוון אבל -

את המסגרת אפשר להוציא מחוץ לגבולות התמונה, כך שאם אני לא מדוייקת, אני יכולה ליצור שוליים לבנים.

לא הבנתי למה התכוונת

אבל... אי אפשר לא להיות מדויקים הגודל של הסימון נשאר לך קבוע בתוכנה כל זמן שאת נמצאת במצב fixed size איך בדיוק יהיה שוליים לבנים זה בדיוק כמו crop רגיל- סימון ולחיצה על אנטר רק שכאן הסימון הוא קבוע ואת לא לוחצת על אנטר. לא הבנתי למה שהמסגרת תצא מחוץ לגבולות התמונה???

Nיה

New member
מנסה לענות -

יצרתי מסגרת, בדיוק בגודל שאני רוצה. מצוין, ותודה רבה. עשינו שלב ראשון. עכשיו אני צריכה למקם אותה בתוך התמונה, באזור שאני רוצה, וללחוץ crop? הבעיה היא שאת המסגרת ניתן להזיז גם מחוץ לתמונה, כלומר יהיה מסומן חלק מהתמונה, וחלק מהרקע האפור של פוטושופ... אם במצב כזה אני עושה crop, אני חותכת את התמונה לפי סתם מימדים, וללא קשר לגודל שקבעתי. תנסי...

בשביל מה

את צריכה להזיז את המסגרת מחוץ לתמונה? הרי את צריכה שכל כל התמונות יהיו באותו גודל לא? טוב יש לי פיתרון בשבילך תגדילי את התמונה על ידי לחיצה על מסגרת החלון של התמונה לחיצה שמאלית יופיע לך image size שם תגדילי את התמונה עכשיו תעשי את המסגרת ותגלשי מחוץ לתמונה, תעשי CROP עכשיו נראה אם זה יחתוך לפי הגודל שקבעת........... אני עדיין לא מבינה אם את צריכה את כל התמונות באותו גודל למה לגלוש מחוץ לגבולות התמונה את הרי צריכה לחתוך חלקים מהתמונה... אולי תראי לי דוגמא או משו... אבל אם הצלחת להסתדר אז סבבה!

למעלה