יצירת צבעים שונים ע"י הוספת "תרכיז"

mazaliko

New member
יצירת צבעים שונים ע"י הוספת "תרכיז"

הי יש לי צבע לבן ורציתי לחסוך קניית צבעים נוספים ע"י ערבוב עם צבע מרוכז. ראיתי שמוכרים בקבוקונים כאלו באייס. מישהו יודע אם זה יוצא טוב? או יכול להמליץ על סוג שהוא עבד איתו פעם? תודה!

אז

זה בסדר. אני רציתי פעם ליצור וורוד ולקחתי אדום וזה יצא אדום בהיר. אם את לוקחת כחול אז סבבה... תשחקי עם הגוון תזהרי לא לשים הרבה בהתחלה. תמיד אפשר להוסיף! ואל תתחילי מכל הכמות

mazaliko

New member
אני מדברת על בקבוקונים של צבע מרוכז

אני חושבת שקוראים לזה: colorizer ואותם מוסיפים לצבע רגיל. השתמשת בהם? את יכולה לומר לי שם של סוג או חברה שמייצרת אותם? איפה קונים ומה היעילות שלהם? שוב תודה! :)

תושה

New member
כקצת קשה לדייק

בגוון הרצוי איתם - אחרי שתערבבי תבדקי את הצבע על חלק נסתר בקיר כדי לראות אם התקבל באמת הצבע שרצית. כמו כן, הפיגמנט הלבן בצבע הוא מאוד דומיננטי, אז אם את רוצה להגיע לצבע פסטלי - זה טוב. אם את רוצה צבע חזק יחסית, עדיף לקנות קופסה קטנה של צבע מעורבב כהה ולעבוד משם.

mini4

New member
בד"כ צריך להוסיף

ממש מעט מהצבע המרוכז, אחרת יהיה גוון חזק מדי. באופן כללי גם בחנויות צבע מגיעים לגוון רצוי בעזרת מכונה שמערבבת לבן עם צבע מרוכז בבקרת מחשב. תנסי לשאול, אולי באייס יהיו מוכנים לעשות את זה עבורך כדי שתגיעי לגוון הצבע הרצוי. באופן כללי אני ממליצה על חנות באיזור תעשיה חדש בראשון לציון שנקראת "מעודד צבעים" ברח' הכשרת הישוב 10. יש להם שרות טוב ומחירים זולים יותר מאשר באייס.

למעלה