יצירת קבוצות אוטומטית של משתמשי האתר

• פותח הנושא 0y0
  • פורסם בתאריך

0y0

New member
יצירת קבוצות אוטומטית של משתמשי האתר

אהלן
אני מעוניין להקים אתר. אחד הדברים הייחודיים (לדעתי) שיהיו באתר הוא שלאחר הרשמה של הלקוח לאתר (ומילוי פרטים והעדפות שונות) האתר יעשה את הדבר הבא:
- אותו לקוח שנרשם ישויך אוטומטית בזמן הקצר האפשרי (בהנחה שלאתר נרשמים בכל יום הרבה אנשים) לקבוצה של 4 נרשמים אחרים (ורצוי כאלה שציינו העדפות דומות בפרטים האישיים).
- לאחר שהאתר יצר באופן אוטומטי את הקבוצה, כל 5 חברי הקבוצה יקבלו במייל אחד הודעה ובה פרטיהם המלאים של חברי הקבוצה שנוצרה.
כיוון שאיני מבין בבניית אתרים, אשמח לעצתכם:
1. האם הפיצ'ר הזה הוא אכן ייחודי ומכיון שכך הוא ייקר את עלות הקמת האתר באופן משמעותי?
2. כבוני אתרים - כדי לדבר בשפה משותפת עם איש מקצוע כמוכם איך הייתם מתארים את הפיצ'ר בשפה שלכם (מילים כמו דאטה בייס וכדומה)?
תודה!

Guy Yafe

New member
ייחודי לא. משונה כן.

אני לא מכיר את כל הקונטקסט של האתר שלך אבל לא ברור על סמך מה תגדיר את השיוך הזה.
אם השיוך הוא על פי "ארבעת המשתמשים האחרונים שנרשמו", הפיתוח של הפיצ'ר יהיה פשוט.
אם השיוך הוא על פי מנגנון Deep Learning שקורא טקסט נקי שכתב כל משתמש ומסיק על פי זה ציון התאמה מקסימלי, כנראה שהפיתוח יהיה די יקר.
&nbsp
בנוסף, אני לא בטוח שהתיאור שלך מגדיר היטב את ההתאמה. נניח שמצאנו קליקה של חמישה נרשמים שמתאימים אחד לשני.
עכשיו מגיע משתמש שישי שמתאים לכל אחד מהקליקה הקודמת. איך יתבצע השיוך? נגדיל את הקליקה לשישה? נפרק אותה (ואז זו לא באמת קליקה)?
&nbsp
השורה התחתונה שלי, היא שאתה חייב להגדיר היטב את מודל ההתאמה שלך.
&nbsp
השפה שבה אתה מדבר צריכה להיות עברית. אתה לא חייב לדבר בשפה מקצועית, אתה לא חייב להכניס מושגים מתכנות ואתה לא חייב להכניס מושגים מעולם תורת הקבוצות.
אתה צריך להסביר במילים שלך מה אתה רוצה, ולוודא שההסברים ברורים ונוגעים לכל האפשרויות ומקרי הקצה.
תן לאיש מקצוע לתרגם את זה לשפה שלו.

0y0

New member
יצירת קבוצות

גיא תודה רבה על התשובה.
לשאלתך לגבי יצירת ההתאמה - חשבתי על מנגנון בו המערכת תאגור נתוני משתמשים, ובתדירות קבועה (למשל אחת לשבוע בשעה קבועה) תיצור את הקבוצות מהמשתמשים שנאגרו בשבוע האחרון, גם אם לא קיימת התאמה של 100% בין אותם משתמשים.
לא יהיה צורך לקרוא טקסט נקי, אבל קבוצה אידיאלית שתוקם מבחינתי תהייה כזו ש:
-כולם מגיעים מאותו איזור בארץ (איזור חיוג)
-גילאי החברים יהיה מגוון ככל הניתן
-חלוקה דומה גברים/נשים.
כלומר על בסיס נתונים אישיים כלליים.

האם כל בונה אתרים יוכל לבצע מנגנון כזה? אם לא איך אני מאתר בונה אתרים שיוכל לעשות זאת?
תודה מראש

Guy Yafe

New member
אתה לא דורש משהו מורכב במיוחד

אתה מתאר משהו שמבוסס על חוקים פשוטים ולא על תהליך למידה מורכב (אתה לא דורש לדוגמה חישובי מרחקים סטטיסטיים בין המשתמשים).
הערות לגבי ההגדרות שלך:
&nbsp
1. הן לא מבטיחות שתצליח ליצור קבוצות של חמישה משתמשים
2. לא ברור מה קורה כאשר יש (למשל) שישה משתמשים מתאימים: האם נוצרת קבוצה בגודל 6 או קבוצה בגודל 5 וקבוצה בגודל 1
3. המושג "התאמה ב100 אחוז" בעייתי כי אתה נכנס לשיקולים סטטיסטיים שמסבכים את האלגוריתמיקה.
4. האם בכל איטרציה, אתה יוצר מחדש את הקבוצות? כלומר בכל איטרציה יש סיכוי שאני אמצא את עצמי בקבוצה אחרת לגמרי?
5. הלוגיקה שאתה מתאר פולינומיאלית בחלקה ומעריכית בחלקה (ניתן לעשות אופטימיזציה טובה שתשאיר אותך בסיבוכיות פולינומיאלית בלבד). כנראה שתצטרך שרת די חזק עבור המערכת הזו.
6. חשוב להבין שה"אתר" שלך הוא החלק הפחות מסובך במערכת. אתר הוא UI שמאפשר לראות את ההתנהגות ואת התוצאות של מערכת הרבה יותר מורכבת שאתה מתאר.
&nbsp
השורה התחתונה היא שלא הייתי נותן לילד שעשה קורס WP לבנות דבר כזה, אבל אתה לא צריך ארכיטקט מומחה Machine Learning שלוקח 1000 דולר לשעת עבודה.
&nbsp
בסך הכל אתה מגדיר לא רע את המערכת, וכשאתה יושב עם מישהו שיבנה לך את המערכת, סמוך על האינטואיציה ועל ההתרשמות האישית שלך בלהבין שהוא שואל אותך את השאלות הנכונות ומכווין אותך לפינות החסרות.

למעלה