יצירת קבלה עצמאית ושליחה במייל - לעוסק פטור - כמה שאלות

YIM222

New member
יצירת קבלה עצמאית ושליחה במייל - לעוסק פטור - כמה שאלות

בס"ד

שלום לכולם, מכיוון שרוב השאלות האלו עוברות או דרך בעלי אינטרסים כמו חברות של חשבוניות או דרך גופים אטומים כמו מע"מ ומ"ה ולא שירותיים בכלל, אשמח לקבל תשובות עניניות בשאלות הבאות.

- אני עוסק פטור, אני בקושי מוציא קבלות לבינתיים, נכון שזה לא יקר לשלוח דרך החברות שמציעות שירות אבל :

1- האם אני יוכל להוציא קבלה בוורד או אפילו להמיר לPDF ולשלוח במייל. החברות שמציעות שירות תמיד אומרות שחייבים חתימה דיגיטלית. אי אפשר לעשות חתימה דיגיטלית בעצמי ? נשמע דפוק. (ובירוקרטי ומושחת מאלץ אותך לקבל שירות מאחרים).

2- ובמע"מ הם אמרו שצריך להוציא חותמת , אבל לפי החוקים שעיינתי לא ראיתי שזה כתוב, ואני לא יכול לעשות את זה בהדפסה?

תודה ויום טוב

תשובה

שלום רב,
עליך להשתמש בספר כרוך או בבית תוכנה.
אתה לא יכול להוציא קבלות בוורד.
להלן הוראות החוק:
עפ"י הוראות ניהול ספרים שובר קבלה הוראות תשל"ט-1978
5. (א) תעוד פנים שהוא שובר קבלה ייערך לכל תקבול בנפרד, ויכלול –
(1) מספר עוקב;
הוראות (מס' 2) תשל"ה-1975 הוראות (מס' 5) תשל"ו-1976 הוראות תשמ"ד-1984
(2) שם הנישום ומספר תעודת הזהות או מספר החברה במשרד רשם החברות, או מספר האגודה השיתופית במשרד רשם האגודות השיתופיות, או מספר הרישום כעוסק לצורך מס ערך מוסף, לפי חוק מס ערך מוסף, תשל"ו-1975;
(3) תאריך;
הוראות (מס' 2) תשל"ו-1975 הוראות תש"ן-1989
(4) שם המשלם ומענו, להוציא מקרים של מכירות קמעוניות במזומן; היה מענו של המשלם ידוע לנישום - אין חובה לציינו;
(5) סכום התקבול;
הוראות (מס' 2) תשס"ד-2004
(6) מהות התקבול, או ציון החשבון שאותו יש לזכות;
(7) חתימת המקבל, אלא אם כן נשלחה נקבלה כמסמך ממוחשב.
(ב) ניתן שובר קבלה בעד שטר או שיק, יכללו בו בנוסף לאמור פרטים מזהים; מספר השטר או השיק, שם הבנק וסניפו, זמן הפרעון או כיוצא באלה.
בנוסף נוהלי רישום בתעוד פנים הוראות תשמ"ד-1984 הוראות (מס' 2) תשס"ד-2004
18. (א) (1) שוברי קבלה, תעודות זיכוי או תעודות משלוח יוכנסו לשימוש בספר כרוך;
לא ניתן להשתמש בתוכנת וורד
ולגבי חותמת מאחר וספר הקבלות הינו ספר כרוך מצ"ב ההוראה
ספר כרוך" -
(א) ספר שהוא כרוך, ודפיו מוספרו במספרים עוקבים לפני התחלת השימוש בו; או
הוראות תשנ"א-1990
(ב) דפים כרוכים בפנקס בעת הרישום, שכולם מוספרו במספרים עוקבים לפני התחלת השימוש בו, ובלבד שכאשר נתלש דף ישאר העתק הימנו כרוך ונושא מספר זהה למספר הדף שנתלש.

התשובה ניתנה על ידימשה בן מאיר, יועץ מס.
ממונת תחום הוראות ניהול ספרים בפורום המיסים של לשכת יועצי המס.

**היעוץ שניתן הוא כללי ואינו מהווה יעוץ משפטי או יעוץ חשבונאי או תחליף ליעוץ מקצועי. לקבלת יעוץ מומלץ להפנות את מלוא הפרטים העובדתיים ליועץ מס חבר לשכת יועצי המס בישראל.

למעלה