יצירת תערובת שמנים- שיטה?

danielp31

New member
יצירת תערובת שמנים- שיטה?

שלום . קראתי בהנאה רבה את השרשור בנושא ספקי שמנים ארומטים באחת ההודעות הוזכר נושא חימצון התערובות . כלים הרמטים וכו . זו פעם ראשונה שאני שומע על כך תוכלו בבקשה לספק מידע מדויק על הנושא למשל כל נושא חיי המדף כמה חודשים תערובת תיהיה ראויה לשימוש האם שמן נבט חיטה מאריך את חיי התערובת אילו שמנים רגישים במיוחד תמציות מה אורך החיים שלהן ואפילו השימוש בבקבוקי פלסטיק לעומת זכוכית וכל נושא שלא הזכרתי במדיוק אני לומד עיסוי וכידוע שמנים הם חלק עיקרי בעבודה לצערי ההכשרה בנושא היא מנימלית וחסרה מאוד אנחנו קבלנו קישור לאתר של שלוס . תודה מראש דניאל

0 אור 0

New member
בקצרה מאד

אין לי זמן כרגע להאריך - נדמה לי שיש במאמרי הפורום קצת על תערובות. אבל ממש בראשי תיבות: מומלץ מאד להכין תערובת לעיסוי טרייה רק לעיסוי המיידי או למשך היום (אני מכינה בצלוחית קטנה) שמנים מומלץ לשמור בבקבוק זכוכית כהה

כמה תשובות....

1. כן, שמן נבט החיטה מאריך את אורך החיים של התערובת שאתה מכין אפילו עד כשנה שלמה, כיוון שהוא בעצם מתפקד כאנטי אוקסידנט משמע נוגד חמצון משמע - שומר על איכות התערובת שלא תנזק. 2. ככל שהתערובת תהיה במקום חשוך יותר ובתנאי קור מינימליים (ולא במקום לח) היא תשמר לאורך זמן רב יותר. כמובן שלכל שמן יש אורך חיים אחר , ויש שמנים שלא משנה מה תעשה הם יתחמצנו כמו שמן פשתן . 3. רצוי וראוי להשתמש בבקבוקי זכוכית על פלסטיק כיוון שהם אינם גורמים לריאקציה בשינויים של טמפרטורה, בקבוק כהה עדיף על בקבוק שקוף. 4. סטריליות סטריליות סטריליות... - ככל שהמקום אחסון, או המקום בו אתה עובד יהיה יותר סטרילי כך מובטח לך שמירה טובה יותר על אורך החיים של התערובת והשמנים בכלל. אם תעבוד על משטח מטונף יכנסו חידקים שבמהרה יקלקלו הכל... - כמובן שאני לא מדברת על מעבדות סטריליות אלא על ניקיון בו המשטח עליו אתה עובד והכלים איתם אתה משתמש עברו עיקור. 5. אני שמחה שאתה לומד עיסוי זה בהחלט כלי מעולה לשימוש בשמנים ובכלל כלי מעולה למטפל. אך אני ממליצה בחום ללכת ללמוד את עניין השמנים בצורה רצינית יותר ומעמיקה יותר וכך יפטרו לך המון שאלות ויהיה לך הרבה יותר בטחון בתחום. בהצלחה!

danielp31

New member
המשך שאלות ותודה

תודה רבה על המידע המועיל היגיון בריא פותר המון בעיות בעולמנו וכמובן גם בנושא השמנים שאלתי בנושא שמן נבט חיטה היא - כמויות יחסים כמות ממוצעת היא 100 גרם כמה שמן נבט חיטה להוסיף לה אגב נבט חיטה הזכיר לי אלרגיות אילו שמנים ידועים כמעוררי אלרגיות בכלל האוכלוסיה בדיקה על אזור קטן ומוצנע ידוע לי אבל אילו שמנים מצריכים הקפדה מיוחדת . שאלה נוספת האם כדאי להשתמש בתרכובות שונות לבעיות שונות ובטיפול אחד . למשל בעיית וורידם ברגלים תצריך תרכובת מסוימת ואותו אדם סובל מכאבים ראומטים חזקים בכתפים או כאבי גב נפוצים. השמנים חודרים לדם ולכן משמפעים על המערכת כולה למרות שהשימוש הוא על אזורים ספציפים כלומר בכמיות קטנות . בתודה מראש דניאל

0 אור 0

New member
אלרגיות זה דבר אישי

יש יותר אנשים שרגישים לנבט חיטה מאשר ללבנדר, אבל אתה יכול להיות בדיוק האחד שרגיש למה שהאחרים לא רגישים אליו. יש אסכולות שונות מן הסתם, אני לא הייתי משתמשת בשתי תערובות שונות באותו זמן לאותו אדם, אלא אם כן זה שמן יחיד שמתסתדר טוב עם השני. אני גם לא כל כך רואה את הצורך, כי בדרך כלל ניתן ליצור תערובת שתסייע לשתי הבעיות, מכיוון שלשלמנים יש טווח די רחב, וממילא התערובת מותאמת גם לאדם עצמו ולא רק לבעיה המקומית. ממליצה לך ללמוד קורס בשמנים.

saritsh

New member
אתה רוצה ללמוד ארומתרפיה בהתכתבות

בפורום תפוז? לא נשמע רציני. אמנם כולם כאן מלאי רצון טוב לעזור ולסייע לך אך אני חושבת שלשניה קצת נסחפו כאן בנסיון לענות לך. אם אתה חושב ששמנים הם חלק חשוב מנושא העיסוי אותו הנך לומד ומתעתד לטפל אז באותה רמת רצינות לך ותלמד שמנים. השאלות שאתה שואל מעידות כפי שהעדת אתה, כי אין לך שום רקע או מושג. ואם בית הספר או המכללה שבה אתה לומד רוצה שתלמד שמנים מהאתר של שלוס, אז הם נשמעים רע מאוד מאוד. קצת יומרני לטפל באנשים על סמך תשובות בפורום. אני נורא מצטערת אם אני נשמעת בוטה, אבל אני לא מצליחה אף פעם להבין איך מטפילם רוצים שיתיחסו אליהם ברצינות אם הם מעיזים בכלל לחושב שאפשר לטפל באיזו שהיא שיטה על סמך שאלות תשובות מפורום זה או אחר, (בלי שום ידע ורקע כמוך) ומצד שני אני תוהה לגבי מטפלים מנוסים ורצינים שכן למדו, איך הם נותנים ידם לחובבנות וחוסר אחריות שכזו , ובזה כורתים את הענף שעליו כולנו יושבים. אתהם מכירים רופאים או בעלי מקוצוע אחרים שעוסקים בבריאות וחיי אדם שיעיזו לללמד דרך פורום? תתעוררו חבר'ה, זה פשע!

danielp31

New member
למידה מרחוק

שלום רב אתיחס להערה כפי שהיא ראשית אני מסכים עם הגישה אי אפשר ללמוד שחיה בהתכתבות גדולים ממני אמרו זאת ושמנים איתרים למרות הנגישות שלהם לקהל הרחב הם כלים מקצועים וככאלה נושאים איתם אחריות רבה מהסיבה הפשוטה שמדובר פה באנשים משמע מערכות מורכבות מאוד ובנוסף מדובר באנשים חולים או לפחות סובלים מאיזו תקלה במערכת שנקראת גוף אני לא יכול להוציא את עצמי מהכלל ולומר שאני יפה במיוחד חכם במיוחד ולכן - אני כן ראוי לעזרה ספציפית ולתשבות לשאלותי וכן איזושהי למידה בהתכתבות . בנושאים בהן אני כן מבין ומוסמך אני עושה שיקול פשוט מיהו האדם שעומד מולי ומה מידת הנזק שיכולה להגרם מהידע שאתן לו . ובכן באינטרנט קשה מאוד להבין מיהו האדם שעומד מולך והסכמתי שהידע או הנוסחה במקרה הזה היא מסוכנת ולכן אני אומר לבחירתך לענות או לא לענות . לדעתי חשוב שהעלת את דעתך בנושא ואני מקבל מאוד את גישתך שאלותי מעבר לעיסוק בנושא השמנים לא נראו לי כמסוכנות אבל שוב הידע שלי הוא מוגבל אגב, את השאלה הספציפית בנושא מספר תרכובות שאלתי את המרצה שלי ( מוסמך כנתורופת ובשמנים ארומתים ) ולדעתו השימוש הוא נכון ואפשרי תחת המסגרת של כמויות קטנות דרך אזורים מצומצמים דעתו בנושא לא היתה מקובלת עלי ולכן שאלתי כאן שוב. בנוגע להפניה לאתר שלוס - עלוב מאוד אין לי מה להוסיף בנושא אגב המכללה היא מכללה מוכרת מאוד בארצנו . וזהו . תודה על תשומת הלב דניאל

0 אור 0

New member
הבעיה היא לא עם עצם העובדה שאתה

שואל, לזאת נוסד הפורום. ונשמח להמשיך ולענות על שאלות ספציפיות - זה גם מעניין ומאתגר אותנו. אבל השאלה הזאת היא שאלה כל כך כללית, שבשביל לענות עליה, צריך להתיישב ולכתוב סדרה של מאמרים רציניים על ארומתרפיה - מהבסיס ועד לסיום. אולי זה באמת פרוייקט ראוי שנגייס אליו את משתתפי הפורום, על מנת שבמאמרי הפורום יהיה משהו שהוא כמעט קורס וירטואלי מוסמך ואמין, אבל לא כשאלה בודדת. אני אישית, לא מרגישה עצמי עדיין כבשלה לפתח קורס מלא בנושא שמנים (למען האמת, אפילו ברפלקסולוגיה שהיא תחום המומחיות שלי, אני עדיין לא בשלה לכך). ואיני בטוחה שגם שאר המשתתפים חשים שתוך כדי כניסה מזדמנת לאינטרנט הם יכולים להרים כזו מטלה. אני יכולה להמליץ לך על שני ספרים בהם אני נעזרת מאד בנושא השמנים: 1. ניחוחות מרפא של ואלרי אן וורווד 2. המדריך לשמני מרפא של ונדה סלאר אני לא זוכרת אם יש בהם פירוט של איך לשים את הטיפות בבקבוקים, אבל אלו ספרים מקיפים ורציניים, שאני נעזרת בהם לא פעם.

danielp31

New member
תשובה אישית כנה

תודה על תשומת הלב וההשקעה אני לא מבקש כאן הדרכה רשמית או מסודרת כזו שתלמד בקורס מנסיוני הדל ספרים הם מאוד אבל עבורי הם תחילת התהליך ניחוחות מרפא הנו ספרר נהדר ואי נעזר בו המון וגם באחרים למידה עבורי היא תהליך פורנטלי בו הלמידה היא הרבה מעבר לחומר המועבר בקורס. כרגע אני לומד עיסוי רקמות עמוקת ופרחי באך . ובעתיד הלא רחוק אני מקווה ללמוד ארומטרפיה . שאלותי כאן בפורום הן הכנה לקורס. כל אלו הם נושאים אישים שלי ונראה לי שהפורום נועד לקהל הרחב שבת שלום תודה רבה דניאל

0 אור 0

New member
השאלות דוקא מעניינות וחשובות

פשוט הניסוח היה רחב מדי. לגבי עיסוק בשמנים בעיסוי, התשובה המקורית שלי אליך היא הכי מדוייקת: לנסות להכין תערובת טריה לאותו עיסוי או לפחות ליום הקרוב, גג יומיים. במקרה, גם "נפלתי" על נסיון של חברה שלמדה את הקורס השנתי של השמנים להתחיל לפתח ולמכור תערובות - קניתי אצלה תערובת שמנים נגד כאבי שרירים, שלא יצא לי להשתמש בכולה, ואחרי חודש (אולי קצת יותר - לא זוכרת בדיוק) התערובת הפכה למשהו חלבי עם פתיתים בפנים - הריח דוקא היה טוב, אבל לא נותרה לי ברירה אלא לזרוק את כל העניין לפח. וזה למרות שהיא למדה את הנושא באופן יסודי, קנתה את השמנים הכי משובחים, השתמשה בכלי עבודה ואכסון כמו שצריך ... אז נכון שאין לי זמינים בבית את כל השמנים בהם השתמשה לתערובת, כי אני מחזיקה רק ערכת שמנים בסיסית למדי, אבל עדיין אם יגיע אלי מישהו לעיסוי עקב כאבי שרירים , בהחלט יש לי ממה להכין תערובת אדהוק טובה לאותו עיסוי.

למעלה