יצירת LAN מWifI ציבורי.

יצירת LAN מWifI ציבורי.

שלום רב,
אני שוכר חלל עבודה במקלט של מרכז מסחרי.
אין במקום תשתית תקשורת קווית.
יש בחוץ רשת אלחוטית לא מאובטחת של המרכז המסחרי, שלא נקלטת בקומת המרתף.

האם אפשרי בעזרת למשל אנטנת ווייפיי למשל כזאת:
[URL='http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00MX57AO4']www.amazon.co.uk/gp/product/B00MX57AO4[/URL]
אשר ממוקמת בחוץ ומחוברת בUSB דרך הקיר לרסברי פיי, או צ'יפ, עם יציאת ethernet אשר נמצא בפנים ומזין את האות לראוטר אלחוטי שיוביל את האות פנימה לתוך המקלט ויאפשר לפלאפון\טאבלט להשתמש ברשת הנ"ל?
בעצם אני מנסה לבנות
wifi extender
לרשת שאין לי גישה לאדמין שלה, אבל היא חופשית לשימוש.

יש למישהו מושג האם אפשר לעשות זאת (אני די בטוח שכן) ואיפה אפשר למצוא מדריך רלוונטי?

eladts

New member
מה שאתה צריך זה לקוח אלחוטי עם חיבור רשת

בד״כ AP יעודיים (אבל לא נתבים) יכולים לתפקד במצב כזה. מהלקוח האלחוטי תעביר כבל רשת לנתב רגיל.

השאלה היא אם יהיה לי איך לקנפג את הלקוח הזה

אם אין לי זכויות אדמין על הווייפיי הציבורי.
האם יש לו כניסת USB או רשת עם ממשק שאני יכול לגשת אליו מהמחשב, לקנפג אותו ואז לחבר אליו את הנתב?
אם הוא קולט את הווייפיי ומתחבר ואני שם אותו קרוב מספיק, אז יכול להיות שהוא בכלל מייתר את הצורך בנתב נוסף, לא?

האם משהו כזה יעבוד?

[URL='http://www.amazon.co.uk/Ukamshop-Wireless-300Mbps-Repeater-Extender/dp/B00NBR9PZK']www.amazon.co.uk/Ukamshop-Wireless-300Mbps-Repeater-Extender/dp/B00NBR9PZK[/URL]

נניח ואני שם את זה מחוץ לקיר איפה שיש קליטה?
אם הטווח של זה לא מספיק טוב ואני לא מוצא מקום בו הוא גם יכול לקלוט את האות וגם להעביר אותו לתוך המקלט? שווה לפתוח את זה ולשים שם אנטנה גדולה יותר?

בעצם מה שכתבתי למעלה על הרסברי פיי, זה לייצר ריפיטר כזה לבד, כי אני יכול לשים לו אנטנה רצינית עם טווח גדול ביו.אס.בי שעובר דרך הקיר של המקלט.
הבעיה היא בעיקר הקיר הזה שהוא כולו בטון מזויין ואין שם קליטה לא של פלאפון ולא של ווייפיי.

eladts

New member
לקוח אלחוטי עובד כמו כרטיס רשת אלחוטי

אתה לא צריך שום פריולגיות ברשת כדי להגדיר אותו.

cheif

Member
מנהל
WISP

עוד פתרון שאתה יכול ליישם הוא WISP. תרכוש נתב שתומך בפונקציה הזו ואז תוכל לקלוט באמצעותו את האות בחוץ ולהעביר אותו פנימה. ברמה העקרונית, נראה לי שלצורכי עסק או משרד, התבססות על WIFI פתוח וחינמי היא פרצת אבטחה ענקית.

האם יש דגם מומלץ?

וגם אם הראוטר יושב בחוץ, איך הוא משדר את הווייפיי פנימה?

ברמה העקרונית אני מסכים לגמרי, אבל זה רק סטודיו שאני מצלם בו או עושה עריכה גרפית וכו', אני צריך אינטרנט רק ליו-טיוב וספוטיפיי לשמוע מוזיקה בפלאפון בסטרימינג תו"כ העבודה, לא לשימוש ארגוני ממש.

azaria

New member
ולצורך העברת תמונות וסרטים ללקוחות? וקבלת מיילים עם דוגמאות?

בקיצור - אתה תצטרך הרבה יותר רוחב פס ממה שתוכל לגרד דרך התממשקות תת קרקעית לרשת חינמית ופתוחה של קניון סמוך.

wil

New member
אם המייל הוא וובמייל (כמו ג'ימייל) אז יש HTTPS

ואין שום בעיה לעבוד גם על רשת ציבורית פתוחה.
&nbsp
כנ"ל העברת קבצים אם מתבצעת על SCP/SFTP.
&nbsp
כמובן ששימוש בפרוטוקולים לא מוצפנים (מייל POP3/SMTP רגיל נניח) על רשת כזו חשוף להסנפה בקלי קלות.

כמו שאמרתי, קבצים של העסק לא מגיעים לרשת

הלקוחות מקבלים אותם ליד על דיסק און קי.

הרשת רק לשימושי הפרטי בזמן העבודה ולא יותר מזה.

למעלה