יצרנים חסכנים

SicTransit

Active member
בשעה טובה נרכשה טלביזיה של חברת LG, אבל כשהגיע הרגע המאושר בו היא היתה אמורה להיתלות על הזרוע התברר שהחברה אינה מספקת את ארבעת הברגים הנדרשים לחיבור וכך היה עלי לחכות לסיום הסופשבוע וגם לעשות טיול מיותר לחלוטין (גם בימים רגילים) לטמבוריה השכונתית כדי לרכוש אותם. המחיר ש LG חסכו הוא, להערכתי, הרבה פחות מסנט אחד, ואם יצרנים אחרים נוהגים אחרת הרווח של LG עלה להם לפחות בלקוח אחד (אם סאמסונג, למשל, כן מצרפת ברגים, הטלביזיה הבאה שלי תיקנה כנראה מהם). אגב, בטריות לשלט דווקא כן סופקו.

מישהו קנה לאחרונה טלביזיה ויכול לעדכן אותי בעניין הפעוט, אך המעצבן, הזה?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אני קניתי טלוויזית LG לפני כשנה, היה מצורף לה מתקן הצמדה לקיר (לא זרוע) והוא כלל את הברגים הנחוצים

SicTransit

Active member
מעניין אם זה תלוי דגם או שהם שינו את המדיניות. למכשיר המדובר כן צורפו שתי רגליות מפלסטיק להעמדה על משטח מאוזן, כולל (!) שני הברגים לחיבור שלהן לטלביזיה.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מעניין אם זה תלוי דגם או שהם שינו את המדיניות. למכשיר המדובר כן צורפו שתי רגליות מפלסטיק להעמדה על משטח מאוזן, כולל (!) שני הברגים לחיבור שלהן לטלביזיה.
במקרה שלי היו מצורפות גם רגליות וגם מסגרת לתליה על הקיר, יתכן והם מספקים את מסגרת הקיר רק לטלביזיות מעל גודל מסוים, אני קניתי 65 אינטש.
ממליץ לך להתקשר ליבואן, מספר הטלפון מופיע על תעודת האחריות, עונים שם מהר, באדיבות ולעניין - לדוגמא - היתה לי בעית קליטת ווי פיי לפני מספר ימים, התקשרתי, הסברתי את הבעיה, שלחו מסרון עם הדרכה לפי סעיפים איך לפתור אותה - לפני כן התקשרתי לבזק, שאני משלם להם 10 ש"ח לחודש תמורת "רשת תקשורת ביתית" והם הציעו לי הצעות הזויות, למשל להחליף פילטר בשקע הטלפון, לשנות את תדר הווי פיי, להעביר כבל מהראוטר לטלביזיה במקום ווי פיי, להחליף את הראוטר , לפנות לספק האינטרנט, לא להשתמש בשום צרכן ווי פיי כשהטלביזיה פועלת ועוד....

SicTransit

Active member
תודה. כבר הישגתי את הברגים ותליתי את המכשיר, כך שאין טעם לפנות ליבואן. המכשיר באמת קטן יותר מזה שלך ואולי זאת הסיבה לחיסכון המעצבן של היצרן (ואולי הפרסומת למכשיר שלך אומרת "קנה טלוויזיה 56 אינטש וקבל ארבעה ברגים במתנה ;)). להסרת כל ספק: אני לא מדבר על מסגרת אלא רק על ארבעה ברגים שמתאימים לחורים שקיימים בטלוויזיה (משום מה הם שינו את קוטר החורים מהמכשיר הקודם שהיה אף הוא של LG ובאותו גודל מסך).

כאמור, לא עניין גדול, רק מעצבן. יש לי תכונה לא כל-כך טובה שאני זוכר דברים קטנים כאלה הרבה זמן, כך שלפחות מבחינתי LG עשו עסק רע מאד בחיסכון הזעיר שהם חסכו. קצת מזכיר לי מכונית חדשה שקניתי פעם ובמיכל היה דלק שהספיק בדיוק עד התחנה הסמוכה. היבואן חסך במקרה זה קצת יותר מעשירית הסנט של LG, אבל המחיר היה פגיעה בחווית הקניה שלי, וכשאתה מוכר משהו ביותר ממאה אלף שקל כדאי שהלקוח שלך ייצא עם חיוך, לא עם הרגשה שסחטת ממנו עוד כמה שקלים (לדעתי אם היו ממלאים חצי מיכל דלק ומוסיפים את העלות למחיר המכונית זה לא היה גורם לאף לקוח לקנות מכונית אחרת , אבל אולי היבואן מבין יותר ממני במכירת מכוניות).

evike

Well-known member
מנהל
בזמנו קנינו טלויזיה סמסונג, וקיבלנו מהחנות מתנה של מתקן הצמדה לקיר, לא היה מצורף לטלויזיה.
בערכת המתקן היו מלא ברגים, מה לעשות, דווקא אלה שהיו אמורים להתאים לטלויזיה לא היו. בשרות הלקוחות של המתקן אמרו לנו לבוא והם יתנו ברגים, לא הסתדר לנו. מה שכן, לפחות אמרו לנו את דגם הברגים.
הסתבר שאלה ברגים מיוחדים שלא נמכרים בטמבוריות, ונאמר לי שהן נמכרות רק בסיטונאות ובכמויות.
התקשרתי לחנות ממנה קנינו את הטלויזיה. אמרו לנו להגיע, לא תאמינו. הם פרקו זרוע עליו היתה טלויזיה, הוציאו את הברגים ונתנו לנו. בנוסף, נתנו לנו שקית מלאה ברגים, במחשבה שנמצא שם משהו מתאים.
אלה שהוצאו מהזרוע התאימו בול.
כל הכבוד לחנות סנסנטר ששם קיבלנו שרות ועזרה לא פעם.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
כשאתה רוכש זרוע כמו "ברקן" אתה מקבל אוסף של ברגים, וסביר שתמצא סט של 4 עבור כל טלוויזיה כמעט. הברגים בד"כ הם ברגים לא סטנדרטיים "של טמבוריות" ולכן "צריך להתאמץ" כדי להשיג סט מתאים כשבאמת צריך. מרבית הטלוויזיות מגיעות עם רגל/יים ולא עם מתקן תלייה, ואם קיבלת מתקן תלייה, זה היה בונוס שלא צורף במארז מבית היצרן. דווקא ח.י. (יבואני LG), סיפקו בעבר את המסך כולל תלייה. ויתרת על התלייה? לא קיבלת גם את מתקן התלייה... איני יודע כיצד הם פועלים היום. מזמן לא רכשתי LG.

SicTransit

Active member
כשאתה רוכש זרוע כמו "ברקן" אתה מקבל אוסף של ברגים, וסביר שתמצא סט של 4 עבור כל טלוויזיה כמעט. הברגים בד"כ הם ברגים לא סטנדרטיים "של טמבוריות" ולכן "צריך להתאמץ" כדי להשיג סט מתאים כשבאמת צריך. מרבית הטלוויזיות מגיעות עם רגל/יים ולא עם מתקן תלייה, ואם קיבלת מתקן תלייה, זה היה בונוס שלא צורף במארז מבית היצרן. דווקא ח.י. (יבואני LG), סיפקו בעבר את המסך כולל תלייה. ויתרת על התלייה? לא קיבלת גם את מתקן התלייה... איני יודע כיצד הם פועלים היום. מזמן לא רכשתי LG.
...
לא קיבלתי מתקן תליה, ואין לי טענות על כך. קיבלתי טלביזיה עם ארבעה חורים מצידה האחורי שמאפשרים תלייה, אבל בלי הברגים המתאימים (לפחות הם כן כתבו במדריך אילו ברגים נחוצים).

הזרוע כבר מותקנת אצלי מקידמת דנא, החלפתי רק את הטלביזיה. די טפשי שיצרן הזרוע יצרף הרבה סטים של ברגים עבור הטלביזיות הנפוצות במקום שיצרן הטלביזיה יצרף את הסט היחיד שצריך עבור המכשיר שהוא מוכר (ההברגה היא כמובן בטלביזיה ולא בזרוע). כאמור, המחיר עבורו ממש אפסי.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
הטיעון שלך הוא נכון, אך לא לגמרי נכון. מתקנים שונים דורשים ברגים ארוכים יותר ופחות, וכשאתה רוכש זרוע, אתה מקבל 2 סטים של ברגים: קצרים וארוכים, עם כל סוג של תבריג. כמו כן, אתה מקבל גם ספייסרים קצרים וארוכים וגם שייבות, כך שאתה באמת יכול להסתדר "כמעט" בכל מצב. נכון שהיה נחמד מאד לגלות, שגם יצרני הטלוויזיות היו דואגים לספק 2 סטים של ברגים (קצרים וארוכים) ואולי גם מספר ספייסרים, אבל ככל שפתחתי אריזות של מסכים, זה כמעט ולא קורה. כן קרה לי, שרכשתי מסך של מותג ידוע מאד, והמסך הגיע עם רביעיית ברגים. אבל דווקא שם עברתי את הבצפר של החיים שלי... איכות הברגים הייתה כזו, שמעט לחץ במהלך ההברגה, הרג את ראש הבורג, ולאחר שזה קרה, לא הצלחתי לחלץ שוב את הבורג... נאלצתי להזמין איש מקצוע, שבמאמצים רבים הוא חילץ לי את הבורג הסורר. לאחר מכן, הבאתי סט ברגים "נורמלי" של ברקן ומאז, איני מעז להשתמש שוב בברגי ה"מתנה" שSONY מספקים.
ואגב... בדגמים שונים של סמסונג, אתה מגלה שעבור זוג חורים אחד אתה זקוק לברגים קצרים יותר מאשר בזוג החורים האחר. למה? ככה.

SicTransit

Active member
הטיעון שלך הוא נכון, אך לא לגמרי נכון. מתקנים שונים דורשים ברגים ארוכים יותר ופחות, וכשאתה רוכש זרוע, אתה מקבל 2 סטים של ברגים: קצרים וארוכים, עם כל סוג של תבריג. כמו כן, אתה מקבל גם ספייסרים קצרים וארוכים וגם שייבות, כך שאתה באמת יכול להסתדר "כמעט" בכל מצב. נכון שהיה נחמד מאד לגלות, שגם יצרני הטלוויזיות היו דואגים לספק 2 סטים של ברגים (קצרים וארוכים) ואולי גם מספר ספייסרים, אבל ככל שפתחתי אריזות של מסכים, זה כמעט ולא קורה. כן קרה לי, שרכשתי מסך של מותג ידוע מאד, והמסך הגיע עם רביעיית ברגים. אבל דווקא שם עברתי את הבצפר של החיים שלי... איכות הברגים הייתה כזו, שמעט לחץ במהלך ההברגה, הרג את ראש הבורג, ולאחר שזה קרה, לא הצלחתי לחלץ שוב את הבורג... נאלצתי להזמין איש מקצוע, שבמאמצים רבים הוא חילץ לי את הבורג הסורר. לאחר מכן, הבאתי סט ברגים "נורמלי" של ברקן ומאז, איני מעז להשתמש שוב בברגי ה"מתנה" שSONY מספקים.
ואגב... בדגמים שונים של סמסונג, אתה מגלה שעבור זוג חורים אחד אתה זקוק לברגים קצרים יותר מאשר בזוג החורים האחר. למה? ככה.
ספייסרים (שייבות) קל הרבה יותר למצוא בארגז הפיצ'יפקס הביתי מאשר ברגים בקוטר מתאים, וגם שני סטים של ברגים לא נראים לי כמו משהו שיקטין את הרווחים של LG בצורה שתורגש בכלל.

הסיפור שלך על הברגים מזכיר לי שהיתה לי פעם מכונית (פיאט, אני כבר לא זוכר את הדגם) שבה הברגים שחיברו את מכסי הפלסטיק של המאותתים לגוף המכונית היו עשויים בעצמם מפלסטיק, ובשמש הישראלית זה גרם להם להתפורר על המברג כשהיה צורך להחליף נורה. אני יודע שזה נשמע דמיוני, אבל זאת האמת. למותר לציין שזאת היתה הפיאט האחרונה שלי.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אין לי שום ספק, שהיצרנים לא יסבלו מנפילה ברווחים, אם הם ייאותו להעניק מספר ברגים, וגם אם כן, סביר שהעלאה במחיר בסדר גודל של 0,5$ תתקן זאת...
וכן,, נדמה לי שראיתי ברגי פלסטיק שמתאימים לתיאורים שלך... גועל נפש של ממש...
אבל מה לעשות? זה מה יש, ולפחות יצרן הזרועות (הישראלי לפחות), דאג לספק כמה וכמה סוגי ברגים טיפוסיים, שיש בכוחם לסגור את הפינה הזו מול מרבית
המסכים שתוכל למצוא בחנויות.
וכן. שכנה שלי רכשה טלוויזיה סמסונג, לאחר שה-LG שלה עברה לעולם שכולו LG. קוטר הברגים שם היה שונה, ואיכשהו, הצלחתי לאתר לה בבירגייה שלי 3-4 ברגים, שממש "בקושי" התאימו. סביר שכשיגיע טכנאי כלשהו לטפל בטלוויזיה, הוא יקלל בגלל הקושי שילווה אותו בשיחרור הברגים. אבל "זה מה שצה"ל מנפק, ועם זה עלינו לנצח במלחמה".

למעלה