יצר האדם רע מנעוריו? האמנם?

magy

New member
יצר האדם רע מנעוריו? האמנם?

כך כתוב בספר ההוא. ואם כותבי הספר היו אכן חכמים, הם גם ידעו על מה הם מדברים. אבל למה מנעוריו? למה לא מרגע לידתו? ומה עושים ההורים והמורים? מחנכים אותו כדי לשנות את יצרו. האם אפשר לשנות יצר? לא בטוח. אם באמת יצר האדם רע ברגע הווסדו.... שום דבר בעולם לא יוכל לשנות את טבעו. ובכל זאת, יש גם אנשים שיצרם אינו רע. ואני מתייחסת למילה יצר כאל טבע - אופי. לא נכנסת בכלל לנושא היצר והיצריות...... נשאלת השאלה....... אם אנחנו לא עוברים עבירות, מפחד החוק, פחד אלוהים, או מפחד מעצמנו? האם החוק מפחיד יותר מאשר התחושה הרעה שלאחר מעשה? אבל אם היצר רע, אין לך בכלל בעיה עם עצמך. האם אגנוב, אשדוד, אתעלל או ארצח אם אהיה בטוחה שלא יתפסו אותי? לא!!!!!!!!!!!!!! גדול!!!!! אני, לא אוכל להמשיך לחיות אחרי מעשה כזה. אין לי צורך בפנס מהבהב כדי למנוע ממני ואין לי צורך באלוהים שיעניש אותי כדי לסכל כל מחשבה בכיוון . ומה בקשר לאחרים? שומעים על אנשים מאמינים שעוברים עבירות ....קשות. תוך כדי כך עוברים על רבות מעשר הדיברות המקודשות. כלומר, הם לא פוחדים מהמשטרה ולא מהשם יתברך? והעבריינים, שצמים ביום כיפור ומבקשים יפה סליחה מכל מכריהם ובטוחים שיום אחד מספיק כדי לכפר? מה באמת מונע מאנשים לעשות מעשים שלא יעשו? הפחד או התודעה וההבנה, ש......... מותר האדם........ בלי האַין.........
 
דיברת על יצר ובילבלת את היוצרות

הרמב"ן טען ופירש שיצר האדם רע מנעוריו ולא בימי זקנה. מנעוריו מכיון שהאנשים הסובבים אותו הם ש"מחטיאים" אותו. לעומתו טען זיגמונד פרויד שהאדם נוצר רע ואז רוע למעשה שייך להוויתינו. הרוע אינו קבוע ויציב באדם שלא נולד רע, אלא הרוע היא פונקציה של נעורים שזה זמן שבו לומד האדם ובוחן את המציאות בה הוא חי ומנסה את הבחירות הטובות עבורו. הרע הוא תולדה של תרבות, חינוך ותהליכי למידה. ועוד קצת מהספר "ההוא" אלוהים שראה שיצר האדם רע מנעוריו רצה להשמידו ולמחות אותו מעל פני האדמה ואז לאחר מחשבה הבין בעצם שיש יחסי גומלין בין האדם לאדמה והחליט לתת לו צ'אנס. אז לפי זה מי שאחראי על ללמד נערים ונערות מה זה רוע אלה אנחנו ולא כל מי שציינת ברשימתך.
 

ענבר.

New member
הכל בגלל חוה

אם הגיברת לא היתה מתפתה בקלות כזו לנחש, אף אחד לא היה מצטט את המשפט על היצר. "יצר מחשבות ליבו רע כל היום" - זה היה המשפט שאמר אלוהים, ובעקבות זה הוא הוריד על העולם מבול. לאחר המבול שונה המשפט ל - "יצר לב האדם רע מנעוריו". נו? קצת מוזר, הא? "רק" בגלל מחשבות רעות, לוקחים החלטה להוריד מבול. ולמה מנעוריו ולא מלידתו? כי מרגע לידתו ועד נעוריו האדם הוא דף חלק. ברגע שהגעת לנערות אתה לוקח אחריות מסויימת על כתפייך. (או לפחות זה אמור להיות כך). השאלות שאת שואלת קשורות לענין של מוסר ולא ליצר. את לא מבצעת עברות לא מפחד אלוהים אלא מתוך מוסר פנימי שלך, נורמות חברתיות, קודי התנהגות של הסביבה שסובבת אותך וכד'.
 

מונשיין

New member
אוי לי מיצרי

ואיך האדם אמור לדעת אם יצר הרע מתגורר אצלו כדייר משנה? שואל מונשיין. מהן נורמות? מי קובע קודים חברתיים? ואם אומרים יצר לב האדם רע מנעוריו, למה בכל זאת משתמשים במשפט - גבר עליו יצרו? אם ממילא היצר רע איך יתכן שהיצר רע עוד יותר? מונשיין במוד של שאלות.
 

magy

New member
שאלות מצויינות

אי אפשר להגיד שאתה לא צודק....... כל שאלה ראויה לדיון בפני עצמו.......
 
מוני יקירי כשאומרים גבר עליו יצרו

לא מתכוונים ליצר הרע , דווקא ליצר הטוב.....
 

softy

New member
יצר האדם רע

עוד לפני שהוא נולד בכלל. הכל רשום ולא בידי אלוהים, הכל רשום בידי רצף של DNA שמחליט עבורנו עוד לפני שנולדנו אם נהיה טובים או נהיה רעים. חינוך יכול קצת לשפר וקצת למעוך את אותו הרצף, על פי רוב, הגנים בסופו של דבר, הם אלו שמנצחים.
 
זה דווקא עניין נרכש

אם ניקח לדוגמא את הנאצים ואת בני משפחותיהם נראה שהנאצים היו רעים במיוחד כאשר למשל הנכדים שלהם הרבה פחות רעים. רוב האנשים שהופכים לאנשים רעים הופכים לכאלו בגלל הסביבה שבה הם גדלים, האנשים שלצידם הם גדלים, האהבה שהם מקבלים או לא מקבלים וכו'. הגנים משפיעים על הרוע אך במידה פחותה לעומת הסביבה.
 
לא טענתי שיש גן רוע

אני טענתי שהרוע הוא נרכש ולא מולד. עם זאת יש דברים מולדים שתורמים לרוע כמו גנים של אלימות או זעם.
 
למעלה