יקום במנוסה

ygantman

New member
יקום במנוסה ../images/Emo39.gif

לא מזמן יצא לי לצפות תוכנית די מענינת בערוץ NAITIONAL (כן הגאוגרפית) והיה מדובר שם בכילוי האובדה שהתרחבות היקום שהחלה לאחר המפץ הגדול לא רק נמשכת אלה גם מאיצה (לא זוכרת ריך זה הוכך, פיספסתי את ההתכלה. משהוא שקשור לסופר נובות) אחשב מכיוון שלא שזה לא מתקבל מבחינה פיסיקלית הם הגיעו למסכנה שחייב להיות חומר לא ידוע "החומר השחור" ואנרגיה לא ידוע "אנרגיה שחורה" שפועלים ביקום והם בעצם מסבירים את התופועות נוגדות הפיסיקה שפוגשים בהתנהגות הריק. (דרך אגב אני לא מעתיקה את זה מאיזה ספר מד"ב , הכול מדע טהור ועדכני) אחשב בא השאלה האים מישהוא יודע איך ניתן להסביר : 1) את כול זה בצורה יותר פשוטה 2) למה גילוי מדעי זה שחל רק בשנים האחרונות כולכך מתאים לספרי מדע בידיוני רבים שבהם משתמשים באנרגיית הריק למסע בין כוכבי? (עוד לפני שהאסטרונומים בכלל העיזו להזכיר את המוסג)

סיד

New member
א. חומר אפל

ב. החלל לא ריק, גם החומר האפל לא הוא פשוט בולע אור. אני מניח שהכוונה למגח בסרד, הוא לא נע על חומר ריק הוא אוסף בזמן התנועה אטומי מימן.

hazgul

New member
יש הסבר על

מגח בסרד ב "מדרך רגל" של ניבן ופורנל.

סיד

New member
במדרך רגל?

אני זוכר שקראתי הסברים בספרים שניבן כתב לבד, אבל במדרך רגל?

hazgul

New member
כן, יש שם ליצורים

הפיליים, ה"קדמונים" נתנו להם את זה, והם סוגדים לזה. מקווה שלא סיפלרתי...

סיד

New member
וואלה נכון

לא יודע פשוט לא קישרתי, כנראה בגלל שקראתי את הספר לפני הרבה זמן.

Boojie

New member
אני לא חושבת שלזה הכוונה.

יש דבר שמכונה "אנרגיית ריק", שהיא אכן אנרגיה שאמורה להיות מופקת בדרך שלחלוטין לא מובנת לי מהריק עצמו (כאילו ששמרתי את הלינק למאמר. כן, בטח.) מגח סילון בסארד אכן מבוסס על איסוף המימן הבינכוכבי (וב"מגונן" - היו ספינות שהתבססו על מגח שאסף אטומים של יסודות גבוהים יותר בצורה נחמדה מאד). אה, ורעיון החומר האפל הוא לא רעיון חדש במיוחד. לכן הוא מופיע בספרי מדע בדיוני ישנים.

סיד

New member
עוף טוף: פיתה.

איך הצלחת לזהות את הפסקולים. אי רק מבקש קצת הנחייה.

preacher

New member
אין דרך פשוטה להסביר את זה

שני הדברים המתקראים "שחורים" הם בעצם דברים לא ידועים - חומר חסר ש"אמור" להיות שם לפי התאוריה הנוכחית ואיזה כוח תאורטי שאמור לפצות על סטיה במהירות ההתפשטות יחסית לתאוריה הקיימת. שניהם כלל לא קשורים לאנרגיית ואקום שהיא משהו אחר (וגם אותה קשה להסביר בקלות), אבל תהיי בטוחה שהמושג הופיע קודם כל במדע ורק אחר כך בספרי המד"ב. רק שאנחנו הציבור רואים את זה קודם בספרים.

למעלה