דיעה לא מקצועית
דבר ראשון קחי אוויר. כבר בכתיבה שלך (גם אם לא היית מציינת זאת) את משדרת חוסר נוחות, חיפזון, מתח ורצון "לבלוע את כל העולם על כלום". קחי נשימה עמוקה (ממש ברגע שאת קוראת את השורות האלה). תחזיקי אותה עמוק בפנים ושחררי אותה לאט לאט. ועכשיו לתשובה עצמה... אם המתח הוא הגורם העיקרי לנדודי השינה עלייך לחפש פתרון לבעיית המתח. השינה היא רק תוצאה (או אם לדייק העדר השינה) של חוסר המנוחה שלך. דרכים להפגת מתח (מניסיון אישי שלי ושל מכריי) קחי לעצמך יום חופשי של פינוקים (לא חייב להיות משהו בזבזני). וכשאומרים יום חופשי אין הכוונה יום של שופינג ( אלא אם כן זה מה שעושה לך טוב) אלא יום שמוקדש כולו לעצמך וששום דבר אחר בעולם לא יפריע לך באותו יום. ביום הזה את "תדברי" עם עצמך (מניסיון אישי שלי זה פשוט קסם) תסבירי לעצמך מה מפריע לך מסביב. שימי לב לדברים הכי קטנים (הם בדרכ הכי משמעותיים מכיוון שנוטים להתעלם מהם) ותתחילי "לנקות את הערוצים שלך" כל דבר שלא משפיע עלייך לטובה פשוט תנטרלי אותו. סיפור אישי בנושא: לפני כ3-4 חודשים סבלתי מנדודי שינה מזוויעים. הייתי נכנסת עייפה "רצח" למיטה בסביבות 9-10 בלילה (אם לדייק הייתי "נופלת" למיטה מרוב עייפות). אחרי כשבוע הנדודים פסקו "מעצמם" חלף שבוע ושוב חזרו נדודי השינה. ככה מספר שבועות של "און אנד אוף". בתחילה קשרתי את זה לביקורת חשובה בעבודה אח"כ חשבתי שזה המזג אויר, המריבה עם.. ה.. ה.. ה.. כלום!. החלטתי לקחת יום חופשי לעצמי. הדבר שאותי הכי מרגיע זה מים. כל היום הסתכלתי בתמונות (באתרים) שמכילים מים עד שירדה השמש (כי אני סובלת בגירויי עורי מהשמש) בערב הלכתי לים. לבד. ישבתי ודיברתי עם עצמי (כמובן רק בראש). התחלתי למפות ולסנן את כל הדברים שיכולים להיות הגורם לנדודי השינה. התחלתי בגדולים ... ממש 1 ל1 עברתי. בסופו של אותו ערב מצאתי את מוקד הבעיה: צבעי המצעים! נשמע מצחיק נכון? החלפתי מצעים ישנתי טוב החזרתי אותם ישנתי גרוע. כל כך קטן ולכאורה מטומטם אבל בגללו בזבזתי הרבה ימים של עצבים וחוסר נוחות. (אגב, ההתוודעות הזו לצבעי המצעים עזרה לי לפני כשבועיים כשעברתי דירה והקיר בחדר שינה החדש היה צבוע בצבע שהשפיע עלי לרעה. אחרי שצבעתי את החדר אני ישנה הכי טוב בעולם). מה אני מנסה להגיד? תמצאי את מוקד הבעייה שגורם למתח שלך. טפלי במתח והשינה תסתדר מעצמה. מאחלת לך הרבה הצלחה ושנת מנוחה. אחת לא מקצועית.