יקירי שאלה לי אליכם

• פותח הנושא ajl
  • פורסם בתאריך

ajl

New member
יקירי שאלה לי אליכם

אחי הקטן דחה את חתונתו עקב המצב והוא אמור להתחתן יחד עם עוד 14 זוגות עוד השבוע בתל אביב, קיבלתי ממנו טלפון לפני כמה דקות ובה הוא הודיע לי כי החינה תתקיים אצלו מחר בבית (באזור דרומי לחיפה), עד פה הכל טוב ויפה. אז מה הבעיה אתם שואלים, ובכן אני גר בצפון יושב עם משפחתי (ילדים קטנים) בממ"ד תחת אזעקות וקטיושות מפחדים לצאת (אתמול נחתה קטיושה לא רחוק מאיתנו), אמרתי לו שנשתדל לצאת אבל אם המצב ימשיך ככה לא נראה לי שאנחנו נבוא, הוא מצידו לא היה מוכן לההבין את המצב העדין שבו אנחנו נמצאים ואמר "אני הודעתי, רוצים לבוא תבואו". עכשיו, למה אני צריך לסכן את המששפחה שלי בגלל חוסר ההבנה שלו, אולי אני לא בסדר שאני לא מבין אותו? ת'אמת אני לא יודע מה לעשות?

העצה שלי?

ואולי זה לא נכון אבל אני רואה את זה כך, ילדים קטנים, הילדים שלך, אלה שתפקידך לשמור ולהגן עליהם חשובים יותר מכל דבר אחר. לפי הבנתי לא מדובר בחתונה עצמה אלא בחינה כך שזה באמת לא האירוע הגדול עצמו שאפשר לסכן את ילדיך או לגרום להם לחוויה מפחידה בהוצאתם מהממ"ד. אם אתה יכול , סע לבד, ללא הילדים. ולחתונה כן תביא אותם. אם זה באמת בלתי אפשרי בשבילך לצאת מהאזור תשאר עם הילדים.

לדעתי אתה צודק-

לא כדאי לקחת את הסיכון שתיפגע בעצמך או לא תוכל להגן על ילדיך ומשפחתך, רק כי אחיך מחליט להיעלב. אני בטוחה שהוא יבין בסופו של דבר, שזה לא משהו אישי נגדו ושברור שאתה תהיה שמח להיות שם למענו, אבל בגלל הנסיבות זה לא יילך.

ajl

New member
הלוואי וזה היה כזה פשוט..

כשאמרתי לו שנפלו לידנו קטיושות הוא ענה לי "אז מה, גם בחדרה" אני לא מאשים אותו הוא הילד הקטן במשפחה שבדרך כלל גורם לכולם לעשות מה שהוא רוצה (כזה שגורם ליסורי מצפון) הוא לא מבין מה זה ילדים קטנים, הוא לא מסוגל להבין שהילדים מפוחדים ושכל בום (אפילו של טריקת דלת) גורם לילדים להיבהל ולרוץ לממ"ד, הוא לא מבין שארועים מסוג זה גם ככה קשים לילדים וממש לא בא לי לגרום להם ליותר סבל. יכול להיות שאני מקצין יותר מידי אבל שאני שומע את הילד שלי אחרי ששמע בום ומנסה להרגיע את עצמו (וכנראה גם אותנו) על ידי זה שהוא אומר לנו "אל תדאגו, זה בסך הכל הדלת של השכן", אני מתחיל לחשוב על מה יכול להיגרם לו אם לא ניתן לו את הרגשת הביטחון לה הוא זקוק כל כך. אז למה אני מרגיש שהוא יושב לי על המצפון? אני כל הזמן משחזר אותו אומר "זה בסדר, אני לא מצפה מהמשפחה הזאת לכלום" מרתיח אותי האגוצנטריות הזאת שלו
(הוא כזה בלי שום קשר לחתונה).

קודם כל- למה אתה לא לומד לנגן על

גיטרה? חלומות נועדו כדי להגשים אותם. לגבי אחיך- אולי פעם אחת צריך להעמיד אותו במקום- נכון שזו חתונה והתרגשות של פעם בחיים אבל הוא צריך להבין שלא תמיד אפשר לעשות מה שהוא ואמר. לחתונה אני בטוחה שתלך, לחינה- אם אינך יכול להגיע לבד, הישאר עם ילדיך.הם זקוקים לך כרגע יותר מאשר אחיך. מזל טוב.

למעלה