יקרים ויקרות שלי, לא אתן לכם

  • פותח הנושא may55
  • פורסם בתאריך

ratm

New member
החמצת פלפלים

איך מחמיצים פלפלים מהזן הארוך הירוק קון אגואה וחומץ? וקומו סטאס מי קוזינה מאי 55 לה אונה קה ביבה אן אל לוגר מאס פרופונדו דל מונדו ושנה טובה א טודוס
 

רותי ב.

New member
הנה, פה, בינתיים.

לא זוכרת אם שמתי במאמר המתכונים, במידה ולא, בימים הקרובים ביותר: שרופה / RORGAD בשבילכם יקירי משהו מתוק מתוק ונהדר: מתכון זה צריך קצת תשומת לב וזה הולך ככה: שמים בסיר 3 כוסות סוכר 2 כוסות מים, תמצית וניל ומיץ מחצי לימון מביאים לרתיחה, מורידים את האש ללהבה הכי נמוכה, וממשיכים לבשל, מידי פעם מרימים עם הכף מעט מהחומר ובודקים בשתי אצבעות הבוהן והאצבע אם יש כבר חוט שזה הפונטה, ז"א שמים מעט מהחומר בין שתי האצבעות ומרימים את הבוהן מהאצבע, אם יש חוט זה מוכן, אם לא, לבשל עוד מספר דקות, לוקחים כף עץ ומערבבים במהירות הכי, הכי שאפשר עד שהתעבורת הופכת להיות לבנה וסמיכה, זה כל התורה, פשוט ונהדר חבל שלי אסור לאכול את זה בגלל הסכרת, אבל לכם יקירי בתאבון.
 

tsiporganeden

New member
את מתכוונת לפלפים בשם שושקה?

אם את מתכוונת לפלפלים האלה, אין יותר קל מזה, שמים את הפלפלים ככה כשהם שלמים בתוך סיר מכוסים במים, מוסיפים חומץ, מלח, מספר שיני שום, ומרתיחים, לא הרבה זמן עד שהפלפלים רכים אך לא רכים מדי, מצננים מכניסים לתוך צנצנת ולמקרר. פשוט וקל, עכשיו לגבי כמה חומץ כמה מלח, וכו´.. תמיד תתחילי מחצי כוס וכפית מלח, תוסיפי בהדרגה שיתאים לטעם שלך, אני שמה על קילו פלפל, כוס חומץ, חצי כף מלח.
 

may55

New member
שלום שלום קוזינה ברוכה הבאה

אספרה כוונגה ררורגאד אז למומחית ביותר אי טווה מנדאר אל רצ´פטו
 

tsiporganeden

New member
מאי את יודעת שבשעות היום אני גם ציפ

ציפור גן-עדן? הקוזינה שלך קיבלה כבר את המתכון.
 

may55

New member
בטח הכל כינויי אני מזהה את הידע שלך

הבנתי שאת נוסעת אל התינוק החדש אז נסיעה טובה תבלי ותחזרי במהרה עם מתכונים של גבינות הולדיות צהובות ביי
 

tsiporganeden

New member
יש לי, יש לי, יש לי, אבל זה אחרי

החג, מלדה לוס ביסקויטיס קה ווס די אוי, לה דאבור קאייר דה לה סייה, אפרובלוס.
 

ratm

New member
לוס פלפלימוס

קוזיניקה מיה, מי מדרה אסטה אין עין גדי, אי איה אסנטה אלדו דמי, אי סה ריו קואנדו לה מלדי קה טו אסקריבטס א מי אוי אני נסה אזר לוס פלפלים אי דספואז יו טה וו אסקריביר כומו סלירון. וחוץ מזה אני מחכה שתבואו לבקר בשבת מערד. אביבה
 

may55

New member
תודה רבה הכנתי את הפיניונטי

רורגאד זה לא קשה לפי המתכון השני וטעים ומיוחד מאוד אני מחביאה מהילדים כי אחרת לא ישאר כלום לחג תודה תודה
 

tsiporganeden

New member
מאי מתוקה שיהיה לכם לבריאות

אין לך מושג כמה אני שמחה שמשתמשים בידע שלי, ובמתכונים שלי, מה צריך הבן אדם בחיים, מיליונים? שטויות, אנשים שידעו להעריך אותו, כבוד, וכמובן, בינה לדעת להשתמש באפשרויות אלה כמו שצריך.
 

may55

New member
שוב תודה על הפיניונטים שרופה לא

הצלחתי לא יצא לבן אנסה שוב ואני אומרת שוב הפיניונטים זה משהו מיוחד שרק שמעתי ולא זכרתי וזה ממש קל וטעים לפי המתכון השני
 

tsiporganeden

New member
שרופה יקירתי אם לא תגיעי לפונטה

לא ייצא לך, חייבת להיות פונטה, שזה החוטים שיוצאים בין שתי האצבעות בוהן ואצבע. חייבים לצאת חוטים. אגב אני מקווה שלא זרקת לפח את הסוכר המבושל, להחזירו לאש, ולעשות: כרמל, לבשלו עד גוון זהוב, לפזר על השיש עם הכף, ליצור חוטים בסיבובי שמונה וזה קישוט נפלא לכל עוגה, תעשי כמה כאלה, ותקפיאי כשתרצי לקשט עוגה יש מוכן, מקווה שעזרתי.
 

tsiporganeden

New member
יקרים ויקרות שלי, לא אתן לכם

להתחיל את החג, בלי שתעשו עוגיות מהמממממממות בטעמן לחג, עם הקפה בבוקר: קוראים להן עוגיות קינמון: 800 גרם קמח את השאר מפזרים על השולחן כשפותחים את הבצק במערוך, 4 ביצים, 2 מרגרינות, 2 כוסות סוכר, כף גדושה קינמון, 2 א. אפיה, ללוש את כל המצרכים יחד, ליצור צורות, אם אין לכם צורות אפשר לקחת כוס וליצור צורות בכוס, את העוגיה מחלקים אחר כך לשניים, ואז יוצאות שתי עוגיות אחת בצורת ביצה והשניה סהרון, ולאפות בחום בינוני כ- חצי שעה או עד שהעוגיות משחימות, ככל שהגוון כהה יותר הן טעימות יותר, זהירות לא לשרוף. תעשו ותברכו אותי, מבטיחה, כי המחמאות, חבל על הזמן.
 
למעלה