יקר להיות ישראלי

יקר להיות ישראלי

השבוע בדקתי לגבי כרטיסי טיסה לארץ, וקיבלתי הצעת מחיר של 800, באל על. וואלה, זול יחסית. ואז ראיתי מודגש בגדול : למחזיקי תעודת זהות הונג קונגית או סינית בלבד. בקיצור לא לישראלים. זכרתי גם שבארץ עלה לי יותר מ1000. ואז באה הכתבה הזאת (וכן, אני המקור ההונג קונגי) : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3136774,00.html ואז חברה שלי סיפרה לי שיש הרבה שטסים לאירופה באל על דרך ישראל. למה? כי זה הדיל הכי זול שמציעים להם. ולא חסרות מכאן חברות טובות וזולות שטסות לאירופה. אז אל על מזמברת את הישראלים, ויאשפר מזמברים את הישראלים, והממשלה מזמברת את אזרחיה (בינינו, אולי משלמים 35-50% מס הכנסה, אבל אם תוסיפו ביטוח לאומי, קופת חולים, מע"מ, ועוד כל מיני מיסים יחודיים, אז לדעתי 75-85% מהמשכורת מגיעים לממשלה, ועדיין אין כסף...). וזה בלי לדבר על הבנקים שדופקים עמלות בלי חשבון. לקחו אחת, ישימו אחרת, ואפילו לא ינסו להסתיר שזה דווקא. את החברות הסלולריות הזכרתי? אני פה, במסלול הכי יקר, משלם 30 סנט לדקת זמן אויר, מה שבארץ יעלה לי לפחות 60 אג', שלא לדבר על המחיר המופקע שידפקו לי על המכשיר עצמו. אז מה עושים? צריך דרכון זר. אני בכל מקרה תמיד טענתי שהיהודים הם האנטישמים הכי גדולים....

Benkok

New member
עונה לך גם כאן...

לפני 3 שנים ישבנו בארוחת צהריים (הבוס שלי לשעבר - ישראלי עם דרכון בריטי, אני, וחבר - ישראלי עם דרכון ישראלי בלבד) גם הבוס שלי וגם אותו חבר רכשו בדיוק יום לפני כרטיס טיסה בנגקוק-תל אביב-לונדון-תל אביב-בנגקוק. במהלך השיחה התברר לחבר שהבוס שילם כמה מאות דולרים פחות ממנו על הכרטיס. שניהם קנו כרטיסים בביזנס במחיר מלא, רק שאחד השתמש בדרכון הבריטי ואחד בישראלי. עוד באותו היום כתב החבר מכתב חריף לאלעל (מדובר בלקוח מתמיד של 20-25 טיסות ביזנס ארוכות בשנה, ללא ספק לקוח מועדף בכל חברה אחרת בעולם...) וקיבל תשובה ש"הנושא בבדיקה"... בשנים האחרונות, תמיד ניסיתי לקנות כרטיסים באל-על עם הדרכון ההולנדי ולא יצא לי מזה שום דבר... מיותר לציין שאותו חבר כבר מזמן לא טס עם אל-על וכבר שנתיים וחצי מפרנס את טורקיש בקו תל אביב-בנגקוק...(זוג כרטיסי ביזנס ב3,000$ לעומת 2,500$ באקונומי של הנבלות...) תתעודד "עבוד בהונג-קונג", יש שמועות בשנה האחרונה שקתאי עומדים לפתוח קו הונג קונג-בנגקוק-תל אביב...אם קו כזה באמת ייצא לפועל אלעל היקרה תפסיד בערך 90% מנוסעי הקו.

KajaGugu

New member
אני לא טס עם אלעל

בן, לא רק קטאי רוצים לטוס לארץ אבל זה לא ממש עוזר לנו כי המדינה המופלאה הזאת לא מאפשרת את זה. לפני חודש התפרסם דו"ח של משרד התיירות לפיו אם היו מבטלים את מדיניות השמיים הסגורים התמונה הייתה שונה לחלוטין. ציינו שם חברות מקוריאה ויעדים אחרים במיזרח שרוצות להפעיל טיסות לישראל אבל אינן יכולות לעשות כן בגלל הלחצים של אלעל. אין ספק שבסופו של דבר הסכר יפרץ, המדינה תאלץ לפתוח את השמיים, חברת אלעל תחטוף את השטוזה שהציבור הישראלי שומר למי שמיתעלל בו שנים, הם יכולים לברר אצל "בזק" איך דברים כאלה ניגמרים.

זה רק בגדר שמועות

אל על כנראה הולכת להוסיף טיסה רביעית להונג קונג, ואז אולי היא תהיה חייבת לאפשר לקתאי לטוס לארץ. אך כפי שכתבתי זה לא רק אל על. הרבה יותר יקר לחיות בישראל. מי כמוך שגר בבנגקוק יודע זאת.

אMור

New member
בדקת אצל בריאן?

אם אני זוכר נכון, נתתי לך את הפרטים שלו, וה- quotations האחרונים שהוא נתן לי היו הרבה מתחת ל- 800 ולא עלה ענין היותי ישראלי או לא...

בדקתי

ורשום שם ליד המחיר בפירוש, למחזיקי ת.ז הונג קונגית או סינית בלבד. לא יודע כמה מקפידים על זה, אבל בכל זאת רשום. בשביל הרקורד אני מודה שאני מקבל כרטיס בחינם (חברתי שתחיה עובדת באל על), העניין הוא עקרוני בעיקר, וקשור לעובדה הבסיסית שכלכלית לא משתלם להיות ישראלי...

Charlie

New member
benkok- שאלה בעניין טיסות לארץ

מתאילנד - האם מחיר טיסה הלוך-חזור לישראל לאזרח תאילנדי זול יותר מאשר לאזרח ישראל? אם איזו חברת תעופה אתה ממליץ לטוס לארץ, אם הנוסעת היא תאילנדית? תודה.

Charlie

New member
תגובה לעבוד בהונג קונג - אכן דיכאון

ואני חשבתי שבהונג קונג הכל יקר... אז אתה אומר שבארץ המחיה יותר יקרה? ברור שבארץ המיסים מטורפים, מעל משכורת של 19,600 ש"ח ברוטו, אתה מתחיל לשלם 50% מס הכנסה ואל זה תצרף כמעט 10% מס בריאות וביטוח לאומי, מס על הטבות דוגמת רכב מטעם החברה או פלאפון נייד מטעם החברה... וכמובן יש מע"מ של 17% ועוד מיסים בצורה עקיפה... שורה תחתונה - בישראל בממוצע: עובדים יותר שעות מהעולם המערבי מקבלים שכר יותר נמוך עליו משלמים מס יותר גבוה וזאת כאשר המחיה אינה זולה כוח הקניה של השקל קטן משל הדולר או היורו וגם חופשות בתשלום לשכירים - מבחינת מס' ימים בשנה - נמוך מהמערב הרי לא נעלמה מעיניך העובדה שבין חצי מיליון למיליון יהודים מישראל עזבו את הארץ, לאחר 2,000 שנות גלות, לאחר שנילחמנו כלכך בשביל המדינה הזו, וחלקם אנשי ימין ויוצאי יחידות מובחרות וקרביות בצבא, מבתים דתיים או מסורתיים. למה? הרי זה בניגוד להיגיון הבריא! התשובה נמצאת כמה שורות מעל...

רק בשביל ליצור תמונה מאוזנת

המחיה בהונג קונג יקרה, אך ורק בגלל שהדיור כאן יקר בצורה מחרידה. מעבר לזה אפשר לחיות טוב בזול. עובדים כאן יותר קשה מבארץ (6 ימים + שעות נוספות וכו'), והמון עבודות כאן דורשות נסיעות תכופות לסין. מצד שני, אין כאן מס קניה (רק על סיגריות ואלכוהול), כשרצו לשים מס של 4% עשו כאן באלגן... ומס הכנסה מגיע עד 17% שזה כלום.

Charlie

New member
עבוד - כתבתי "במערב" בין השאר

כי אינני מכיר לעומק את הפרטים בנוגע למזרח אסיה. אגב, "מגורים" זה כולל השכרת דירה או רכישת דירה או שניהם? בארה"ב למשל ברוב המקומות רכישת דירה אינה יקרה אך השכירות שם בעננים, ניסיון אמריקאי לגרום לכך שתרכוש את הנדל"ן ולא תסתפק בשכירתו... (בארץ זה הפוך כידוע)

אMור

New member
עוד מעט תבוא GAO XING

ותכה לכולכם בראש על למה הכי טוב להיות ישראלי ולמה אין כמו לחיות בארץ... חכו חכו...

אכן אין כמו לחיות בארץ.

רק תסביר לי למה היא בסין?? מזכיר לי את המערכון של החמישיה, על מצביע ליכוד, שמספר כמה הם דפוקים, וכל פעם ששואלים אותו למי הוא מצביע, הוא חוזר על המשפט: "אני? אני רק ליכוד."

gao xing

New member
איך ידעת?

אני, אני מעריצה נלהבת של מדינת ישראל, (כמעט כמו שהסינים מעריצים את מאו צה טונג) על אף שאני יושבת פה בבגידה מוחלטת בגולה. דווקא בימים אלו אני מזכירה לעצמי שאין לי ארץ אחרת, ובשום מקום לא ארגיש שייכת לחלוטין. וגם אם קשה וגם אם זה רחוק מלהיות קרוב לחלומותיי... זה הבית שלי. אהוביי וחבריי נמצאים בארץ, האחיינים שיבאו לעתיד, הקפה בשנקין, טיולי אוהלים ברמת הגולן, העצמאות שלי (מילולית ופיזית), המטקות בים, השמים הכחולים,החומוס, השווארמה, האויר הצח וריח הים ביום שישי בצהריים..... אני בטח שלא אלך לשכנה הסינית לבקש ביצה או כוס סוכר, אני לא אפתיע אותה בפשטידה שהכנתי , אני לא אשב עם סינים בבר ואריץ קטעים של הגששים או חגיגה בסנוקר, אני לא אפצח גרעינים (מלוחים כמובן) בזמן צפייה במשחק כדורגל בבית חברים ועוד הרבה אחרים........ א-ב-ל- המצב הכלכלי בארץ קשה וידוע כי עסקים לא שורדים אז בכלל אין מה לדבר על להתפתח.... הבחירה שלי בסין היא מבחינה עסקית בלבד ולא בגלל החויה העצומה שבדבר. אם וכאשר יבוא היום שבו תהיה לי אפשרות לגור בארץ ולתפעל את העסק בביקורים קצרים בלבד במשרד בסין...אני אהיה המאושרת בנשים. בזמן האחרון יש נטיה תמיד לדבר בלשון הרע על ישראל וישראלים בעיקר..... אני דווקא חושבת שיש מנגד גם הרבה דברים יפים שנשכחו איפשהוא. ישראל מדהימה מבחינה גאוגרפית....שלג בצפון מדבר בדרום. יש לנו אוויר נקי, ים כחול, אוכל משובח. יש כל כל הרבה מקומות שאפשר לטייל בהם, כל כל הרבה מקומות שעדיין לא בשליטה ממשלתית או פרטית ושערים פתוחים לכל דורש. מה עם הערכה לכך שקודמינו הקימו מדינה מפותחת שכזו ב-60 שנה בלבד? חייבת לציין גם את "הישראליות החמימה" הזאת שיש....אפילו פה.שימו לב איך אחד עוזר לשני...גם אם זה במילים בלבד (אבל לעיתים שוויה של מילה כשווי אבנים טובות). מה עם השנינות הישראלת, החוכמה, הפיקחיות והיוזמה? לא כולם צרי עין, לא כולם גנבים רמאים ורודפי בצע...יש גם אחרים. אני אולי קצת מאוהבת ועיניי מעט מסנוורות אבל אני חושבת שכולנו יודעים שבסופו של דבר אנחנו ישראלים....ואפילו גאים.... ולא משנה לאן נטוס ולאן נברח...אנחנו תמיד נשאר ישראלים בליבנו. אמרה זאת שבכלל לא נולדה בישראל.......

אMור

New member
ארץ נהדרת

אבל אם אפצח ב"רשימת קונטרה", כל הטקסט שכתבת יהווה רק את כותרת המשנה שלי, אז נוותר על זה... וחוצמיזה - זה לא יחדש כלום לאף אחד מהנוכחים... וכל מי שחי כרגע איפשהו באסיה, יודע יפה מאוד שזה לא FOR GOOD, אז כל עוד אנחנו כאן, לפחות אני - נהנה (נו טוב, כמעט) מכל רגע ומנסה למצות כל אחד ואחד מהרגעים הללו עד תום...

אני מסכים עם הרוב

ונעזוב את מה שלא. בכל זאת לא סתרת אותי. יקר להיות ישראלי, וכלכלית לא משתלם לגור ולעבוד בארץ.

פ82

New member
יש אפשרות לטוס עם תאי לארץ\מהארץ

טוב בערך בגלל המאפיה של אלעל...יש להם codeshare עם טאי ככה שניתן לקנות כרטיס מתאי ובפועל טסים במטוס של אלעל. הכרטיסים ישירות מתאי זולים ב 200-300 דולר (תיירים) מכרטיסים של אלעל על אותה הטיסה. מה שנותר לעשות זה לחכות ולקוות שהממשלה תגמול את אלעל מהמוצץ ונוכל לטוס בחברות איכותיות למזרח (בטיסה ישירה)

למעלה