ירדן, אהובה שלי, נשמה

שרון123

New member
ירדן, אהובה שלי, נשמה

היום היה אמור להיות יום שמח. ביתי הבכורה בת 12. פעם אני מדמיינת אותך בבת מצווה, חולה וחלשה כמו שהיית בשנים האחרונות, ולפעמים אני מדמיינת אותך בבת מצווה רגילה של ילדה בריאה. עם חברות, בנים, מועדונים, וכל מה שאני רואה אצל בנות גילך ה"רגילות" אני כמהה לאחות גדולה לשקד וגיא, עכשיו כשאת אינך, קל יותר לדמיין אותך כאחות גדולה רגילה. היית באה להוציא אותם מבית הספר, בבוקר הייתי שולחת את שלושתכם יחד מהבית. לא הייתי צריכה ללוות אותם לכיתה בכל יום, כי הייתי סומכת עלייך שתדעי לחצות איתם את הכביש בזהירות. לפעמים אני מתגעגעת פשוט לראות אותך יושבת ועושה עבודות יצירה בחדר, או מחזיקה לי את היד בלילה, או ישנה איתי צהריים ביום שבת. ולפעמים אני רוצה את הבת שאבדה לי כבר הרבה הרבה קודם - בת שתימרוד בי, שתרגיז, שתבקש עוד ועוד בגדים, שתצטרף אלי לביקורים בקניון ובבתי קפה. הלב שלי חצוי בין כל אלה, הייתי רוצה שהגעגועים אלייך יהיו פשוטים - געגועים לילדה שהיית באמת. הייתי רוצה להיזכר בך, ולבכות. אבל הדמעות לא מגיעות, במקומן יש רק מועקה גדולה, ומחנק בלתי נסבל. אני רוצה להתגעגע אלייך געגוע טהור, ובמקומו חוזרים אלי כמעט רק ההחייאה, האישפוזים, הבוקר בו הלכת מאיתנו בשקט. הפרחים כבר מוכנים, עוד מעט ניקנה גם פיה מיוחדת להיום, ובלונים שכל כך אהבת. ונבוא אלייך, לנסות להיות איתך ביום העצוב-שמח הזה - היום בו קיבלתי אותך לפני 12 שנים. מחבקת ומנשקת אותך, ומשתדלת לזכור לנשום תמיד אוהבת אמא

eaz1514

New member
שרוני, כאמור קשה לי היום להתבטא ../images/Emo201.gif

תראי שאם חלוף השנים ירדן תהיה הילדה היפה והשמחה הכל כך אהובה, לא תזכרי את מה שעכשיו מסתובב בראשך. הגעגוע לא יחלוף הוא אף יגבר, כל שנה נרגיש יותר את הבזבוז, המה שיכול היה להיות ולא היה. נותר לי רק לחבק אותך חיבוק חזק אילנה, אמא של רונן

ירדן, פיה קסומה שכמותך

היום היית צריכה להיות בת שתיים עשרה- בת מצווה. פיה קסומה, את בטח מעופפת לך כעת, ביער הפיות, חובקת בחום ודאי את כל ילדינו המלאכים יחד איתךץ תמיד אהבת את כולם, תמיד חייכת, תמיד מלאת רוך, תמיד מלאת חמלה, לא לחינם תמיד רצית להיות פיה. מאחלת לך לחגוג היום אי שם בגן העדן של המלאכיות- פיות שיהיה לך טוב היום, ותמיד. מאיתנו שאוהבים וזוכרים ושולחים חיבוק לאמא, אבא, שקד, גיא והסבים.

שרוני ../images/Emo201.gif

מדהים אותי כמה המילים שלך מרגישות כאילו יצאו מפי שלי, מליבי שלי. הדמעות שלא יוצאות, המועקה, הקושי הגדול. הכל זהה. חשבתי היום על ירדן המון. ועליכם. יצרתי היום פרפרים בלימודי הזכוכית שלי, וחשבתי עליה. וכמובן על רותם שלי. וכמה אני בטוחה שהם מעופפים להם אי שם לידינו, מעלינו, בתוכנו. ורק לנו כאן בעולם הזה קשה כל-כך, אבל אין לי ספק שלהם כבר לא. שהם מאושרים. זה לא מה שהתכוונתי לרשום כאן ועכשיו, אבל זה מה שיצא. רק רציתי להגיד שאני חושבת עליכם. וכואבת איתכם את חסרונה של ירדן הילדה המדהימה הזו שזכיתי להכיר.

דליה ח

New member
לשרון, אמא של ירדן

הדמעות מגיעות, רק שלא תמיד רואים אותם. הרבה פעמים הם יורדות פנימה ווזה מסביר את המועקה שדיברת עליה ואת המחנק. כשאני קוראת של הילדים של הורים כאן, רכים בשנים, שהתמודדו עם מחלה קשה, ועליכם כהורים שהיו לצדם ברגעים האחרונים ללא יכולת להושיע, זה מחריד אותי ורק מחזק בי הסירוב שלי לראות את אודליה בטיפול נמרץ עם כל המיכשורים עליה. זה לא אנושי להשאר עם הזיכרון הזה מול העיניים. ילדה קטנה , ילדה שלך, ואין דרך לעזור לה. הייתי רוצה להמציא איזשהו "מחק" לזיכרון, לסנן ממנו מה שלא טוב, את מה שגורם לנו סבל, ולהשאר רק עם הזיכרונות הטובים. מי יודע אולי יום אחד נזכה גם לזה?

eaz1514

New member
דליה, אם אי פעם תמציאי "מחק" תודיעי לי

לו מישהו היה רחום מספיק לחסוך מרונן הסיוט של להתעורר טיפול נמרץ, מחובר לצינור הנשמה. בהכרה מלאה עם עיניו הגדולות מלאות פחד ובלי יכולת להביע את עצמו. רק אני יכולתי לתקשר איתו יותר ניחוש מהבנה והרבה שאלות נותרו ללא מענה. הוקל לי כשהחליטו להרדים אותו לפחות הוא לא סבל. לנו ..... אין סוויטץ' שיכבה את התמונות במיוחד באמצע הלילה כשפגה השפעת כדורי השינה. אילנה, אמא של רונן

שרוני

ההרגשה הזו של ההדהוד, שהכל נשמע אותו הדבר, המילים המדוייקות, יכולתי לכתוב את אותם הדברים...
כל השבוע אני חושבת עלייך, את הולכת איתי לכל מקום. ירדן שנעלמה אחרי שנים ארוכות של מחלה, ונלקחה ממך בלי שרצית, והחלל העצום שנשאר במקומה. זה הכל אותו הדבר, שרוני. אני מרגישה קרובה מאוד. ואוהבת מאוד.

למעלה