"ירד לטימיון"

מוּסקט

New member
מזכיר לי

חילופי דברים קצרים בחנות "צומת ספרים" בקניון: מוכרת א': "איפה כל העטים שהלכו לאיבוד?" מוכרת ב'" "באיבוד, מה לא?"

אוצר המדינה

ביוון העתיקה. כשיהודים בימי קדם שילמו מיסים הם אמרו שזה ירד לטמיון כי לא ראו את הכסף חזרה בצורת השקעה בארץ. למיטב ידיעתי, עד היום לקופה ביוון קוראים טימיון

shellyland

New member
וואלה? יוון?

בחיי שהיתי בטוחה שטורקיה. הכל בגלל טימשיט, ימח שמו!

גנגי

New member
למה באלימות?

טימשיט הביא לנו כל כך הרבה שמחה באמ-תחת-ו, ככה את מחזירה לו?

אגב

יודעת איפה למדתי את זה? צכל המקומות מכתבי הלח"י. בזמנו כשהייתי רכה בשנים כתבתי עליהם עבודה וחרשתי את עלוני המחתרת שלהם. בין השאר היה להם מדור לשון שבועי.

גנגי

New member
הם נוצרים בלבם (רק טוב)

עובדה: הם הושיטו לך את הלח"י לשנייה.

דוגמא

עיתון החזית ט"ו תש"ה: שווא וחינם מה רב הבילבול בשימוש שתי המלים האלו! אין אדם יודע מתי להגיד: "עבודת שווא", וצ\מתי "עבודת חינם". ומערבבים את הפרשיות. על כן יש לברר: כשאדם מקבל על עצמו תפקיד ואין עולה בידו למלא אותו, הרי זה נקרא: לשווא. ואילו כשאדם עושה איזו עבודה ואינו בא על שכרו, הרי זה נקרא: חינם. והדוגמה ממשיכה בעמוד וחצי של דוגמאות, החל בקוויזלינגים באירופה, המשך בהתנגדות הפולנית לנאצים וכלה בפעולות הלח"י ובעיקר הסגרתם לידי הבריטים

גנגי

New member
תרגילים בעברית שימושית (8)

דייק בלשונך. אל תאמר: זה היה לחינם. הרי כבר שילמת. אמור: לשוא. דן פגיס, מתוך "מילים נרדפות"

עגום

את כתבי הלח"י קניתי לפני כ-16 שנה ומאז לא ממש עיינתי בהם והנה עתה, בעיון חוזר יש לי, לא נעים, דג'ה וו (איך אומרים בעברית?): שנאה, פילוג, מחבלים מתפוצצים (יהודים), לוחמי חירות, חוטפים ומוציאים להורג חיילים בריטים, רצח יהודים באשמת משת"פיות. עדיף לקרוא את דן פגיס

קא זו או

New member
אני דווקא חיבבתי מאוד את "ודייק"

בעיקר היה תענוג אדיר לתפוס את מורתי ללשון בשגיאות. אבל היתה לי מורה, אשה רבת מעללים, בעלת חוש הומור מיוחד במינו,אני חושב שיתכן שיש כאן אנשים שמכירים אותה או את שמה - סימה חרוב [לשעבר אוסטר], שפעם ככה מצאתי שגיאה בדבריה, והפניתי תשומת לבה, היא צחקקה ואמרה לי: יקירי אני "אוף" קתדרה. אחחח, איזו מורה הלוואי על כולם.

מוגג

New member
אני אהבתי

לתפוס את מורתי לשגיאות בלשון אך חדלתי מכך כשהתחילה לתפוס אותי במילה.

למעלה