ירון לונדון: "זה אבסורד לתת ללוסי אהריש להדליק משואה"

Woking

New member
אני דווקא מסכים איתו

באופן עקרוני כל העניין הזה של הדלקת משואות הוא שוביניזם די דוחה בעיני, אבל אם נתעלם מזה לרגע, אז אם כבר בוחרים מישהו להדליק משואה הוא צריך לייצג או ציבור מסויים בחברה, או תרומה משמעותית לחברה. אני גם חושב שלוסי אהריש לא עונה לאף אחת המקריטריונים. זה ברור כשמש שהציעו לה להדליק משואה, כי היא ערביה כשרה למהדרין. היא לגמרי מכשיר ביד מכונת התעמולה הציונית. היא אפילו היתה קורבן לפיגוע טרור. אפילו בנימין גבלס נתניהו לא היה יכול לכתוב תסריט טוב יותר.
&nbsp
אבל כל כמו תרגיל תעמולה, הוא מוכיח את ההיפך הגמור. את השקר הגדול. אם נניח את התסריט הציני ביותר, ואני מדגיש שאין לי שום מידע שהוא נכון, אם נניח שהוריה של לוסי הבינו שהסיכוי היחידי של ביתם להצליח בישראל הוא אם תגדל כישראלית ציונית. הם עברו לישוב ישראלי, עיירת פיתוח, הכי ציוני שיכול להיות, הפרחת השממה וכל זה והכי רחוק מכל צביון ערבי. הם רשמו אותה לבית-ספר יהודי ואפילו נתנו לה שם שלא ממש מסגיר את המוצא שלה. עם שם כזה, ומבטא צברי מצוחצח, וכתובת בדימונה אולי הבת שלהם תוכל לעבור בנתב"ג בלי בדיקה גופנית מדוקדקת ממש כמו ישראלי אמיתי. אני שוב אומר שאני ציני. אני לא יודע אם אלו הנסיבות של לוסי אהריש, אבל אם זאת הבחירה שהוריה עשו, אני יכול להצדיע להם. כל הורה צריך לעשות את הטוב ביותר בשביל ילדיו. אבל הבחירה הזאת (אם בכלל קרתה) רק מדגישה כמה החברה בישראל לא מוכנה לקבל את הערבים כמו שהם.
&nbsp
המשואה שלוסי אהריש הדליקה הראתה את הממסד הציוני במערומיו, וכל מי שחושב שהיא היתה צריכה לסרב, לדעתי טועה.
&nbsp

מסכימה בהחלט

זה שלוסי לא מייצגת ומעולם לא ייצגה את החברה הערבית היא סוג של ערבי מחמד שהיהודים אוהבים לאהוב
היא כן מביאה קול אחר שונה שקיים בחברה הערבית אבל זה לא הכל אנחנו לא חיים כמו לוסי רובנו חיים בתוך החברה הכללית אך לא נטמעים כמו לוסי בתרבות ובחברה הכללית וכן נצמדים לשורשים ולתרבות שלנו .
אני כן מעריצה את לוסי על האומץ ועל היכולת להיות מה שהיא ואני רואה בה מה שאני רואה לפעמים בעצמי ומצד שני לוסי לא מייצגת אותי

מי זו בכלל לוסי !!!!

דרך החנופה היא קבלה זכות להדליק משואה !! השאלה היא מכחישה שהיית נכבה , מעניין מה סבא שלה היה חושב עלייה ביום הזה ....אני חא יודע אבל שמעתי שאמא שלה יהודיה !!!! מישהו יכול לאמת את דבריי או רק סתם שמועה ?

אני חושב שהתגובה שלך היא טיפ טיפה נסחפת
אני חושב שצריך כמה שיותר להביא לכל במה מרכזית בכל תחום אזרחים ואזרחיות ערבים, ואם הם כשרוניים בתחום שלהם אז על אחת כמה וכמה. זה נכון שיש לה ביקורת על החברה הערבית, ואם אתה שואל אותי הביקורת שלה מרוככת מדי כי צריך לזעזע ולהעיר אנשים לפעמים מהתרדמת שלהם, ומצד שני העמדות שלה כנגד הכיבוש והאפליה הן ברורות מאוד, ולא הבנתי מה הקשר לאימא שלה (שני ההורים שלה מוסלמים ילידי נצרת)....

שאלתי אם השמועה נכונה או לא בקשר לאמא שלה :)

התגובה שלי אולי מבטא המון מהחברה הערבית , מיוחד שאנחנו עוברים יום הנכבה ביום הזה , לא שמעתי ממנה שהיא תשתתף ביום הנכבה , לא ראיתי אותה מפתחת דיון בתוכנית שלה אם צריכים ללמד על היום הזה בבתי הסםר היהודים , בחרה להתעלם מהנושאים הבוערים שהם על סדר היום הערבי , קל לנגן עמדות אנטי ערביות על מנת להתקבל ...צר לי בעיניי היא סתם בחורה שרדפה אחרי הקידום האישי שלה

בדיעבד הוריה של לוסי אהריש לא עשו את המיטב עבור בנותיהם

אולי כמו איבתסאם מראענה ומירה עוואד לוסי תינשא ליהודי, אבל יש לה שתי אחיות בגילאים 42 ו 43 שהן עדיין רווקות בגלל שהן לא לפה ולא לפה. אני עצמי לא צופה בטקס הדלקת המשואות כבר מספר שנים כי הגעתי למסקנה שהרעיון של לאומיות יהודית הוא רעיון מודרני שקיים מסוף המאה ה19, זה לא רעיון שמחייב אותי ועבורי יהדות היא דת בלבד.

משום שהציונות כבר עברה את הדרך מלאומיות ללאומנות אז אני מגדיר את עצמי כשונא ציונות

Woking

New member
לגמרי מסכים לגבי המשואות ולגבי הציונות

מעבר לזה אני חושב שצריך להזהר לפני ששופטים אחרים. אני לא מכיר את המשפחה הזאת, ולא יודע מה עומד מאחורי הבחירות שהן עשו. הבהרתי שהתסריט שכתבתי הוא ספקולטיבי לחלוטין. אני לא יודע למה המשפחה עברה לדימונה, וזה לא התפקיד שלנו לבקר משפחה כזאת או אחרת. אמרתי שאפילו אם (וזה אם גדול) הם עשו זאת בכדי לתת לבנות שלהן סיכוי יותר טוב, זאת תעודת עניות לחברה הישראלית, ובשום אופן לא להורים. אז אם האחיות שלה התחתנו או לא, זה לא באמת רלוונטי.
&nbsp

Woking

New member
במובן הזה אני חושב ששני הצדדים טועים

בשני הצדדים מחלקים את האוכלוסיה ליהודים וערבים וכל צד מתעקש על הזהות הלאומית שלו, בצורה שדוחה את האחר. מצב כזה לא מאפשר שום התקדמות. המאבק של הערבים שחיים בישראל לא מצטייר כמאבק לשוויון אלא דחייה של המדינה שהם חיים בה. אני לא בא להכנס כאן לכל ההיסטוריה, ומי עשה למי מה וכמה. השאלה היא לאן הולכים מכאן? הערבים בישראל צריכים לגבש את הזהות הלאומית שהם רוצים להאבק למענה. אם התשובה היא "פלסטינית" הרי זה ברור שזה אומר מאבק שילך ויחריף עם הציבור היהודי עד שצד אחד ינצח. אני לא אומר שזאת לא בחירה לגיטימית, אבל המשמעויות שלה ברורות. לעומת זאת אם הערבים רוצים מקום במדינה שהשם שלה הוא "ישראל" הם צריכים להגדיר מהו היחס שלהם למדינה ואז לקום ולהאבק עליו. כרגע המצב הוא שהם (ברובם) מתייחסים לעצמם כעם כבוש ודוחים כל שיתוף פעולה עם הממסד, ואלו שכן מוגדרים כמי שהפנו עורף לשורשים שלהם.
&nbsp
מה שמבהיר את המצב בצורה הטובה ביותר היא הקביעה הגורפת, משני הצדדים, שבכל מצב הרשימה המשותפת לא תהיה בממשלה. מבחינה מעשית זה אומר שלערבים אין זכות בחירה. אם רוב הציבור קובע שבכל מצב הנציגים שנבחרו על-ידי ציבור מסויים לא יהיו בממשלה, למעשה לאותו ציבור אין קול. באותו הזמן זה אותו ציבור לא באמת מעוניין לממש את הזכויות הפוליטיות שלו, ובמקום זה הוא מתעקש להשאר בתפקיד הקורבן, תחת הסיסמא "קודם תנו לנו שיווין ואחר-כך נדבר על שיתוף-פעולה". ההיסטוריה מראה שזה לעולם לא קרה. בכל מקום שהיה אי שיוויון המצב השתנה רק אחרי שהציבור שסבל מאפליה נאבק בממסד באמצעים לגיטימים.
&nbsp
אבל אני לא הייתי ממהר לבטל את לוסי אהריש. אני כן חושב שהוא עושה דבר שדורש הרבה אומץ. החיים של ערבי מחמד לא יותר ורודים מאשר כל ערבי אחר. אני בטוח שמאז בית-הספר היסודי ועד היום לוסי נתקלה בישראלים שטרחו להזכיר לה את המוצא שלה (בתוספת הערה מסויימת על הריח). לא רק זה אלא שהיא גם סופגת קיטונות של ביקורת מהערבים (ממש כמו סייד קשוע בזמנו). ובכל הזמן הזה היא צריכה לפסוע בזהירות ולא להעליב אף אחד. אפילו נשיא בית-המשפט העליון יכול להתבטא יותר בחופשיות ממנה. ואם היא כבר מתקדמת בעבודה אז אומרים שנתנו לה את זה בשביל שלא תגיד שמפלים אותה, או בגלל שהיא מתחנפת ליהודים, אבל אף פעם לא בגלל שהיא מוכשרת. אני חושב שהיא בין הבודדים שמנסים למצא נוסחה שמצד אחד משמרת את הזהות האתנית שלהם, ומצד שני מאפשרת להם להפוך לחלק מהחברה.

דאלטון

New member
הערבים מרוב שינאתם למדינה

לא רוצים לעשות שרות לאומי בקהילה שלהם. חחחח
כמה שינאה יש להם. כפוי טובה.

הפרבולה

New member
אולי מי שבחר בה היה שמאלני, והוא קיווה בתמורה

שבבחירות הבאות הרשימה המאוחדת של הערבים לא תדפוק את השמאל כמו שהיא דפקה אותם בבחירות האחרונות שסירבו לעשות הסכם עודפים עם מרצ ( כי היא ציונית מידי חחחח).
אבל אני בספק אם בחירת ערביה להדליק את המשואה ביום העצמאות ישכנע את חנין זועבי לא להמשיך לבעוט בכם בבוז כמו שעשתה בבחירות האחרונות שגזלה ממכם בשמאל 2 מנדטים ואפילו יותר , בגלל שזה הרתיע מתלבטים שרצו לבחור בשמאל אבל בחרו בסוף במרכז או ימין כי הם נוכחו לדעת שערביי ישראל לא סופרים אותכם בכלל ומתיחסים אליכם כמו אל סמרטוט ריצפה .

אולי לפחות תדייק בעובדות

מילא שאתה אומר לערבים איך צריך לחשוב,ותודה לאל שהם לא מקשיבים לך

אבל עובדתית הערבים רק הרויחו מכך שלא חתמו הסכם עודפים ,כי גם עם הסכם עודפים תוצאת הבחירות היתה זהה

הפרבולה

New member
למה אתה אומר שערביי ישראל לא הקשיבו לי ? הם דוקא כן הקשיבו

הרי זה מה שרציתי - שערביי ישראל לא יחתמו הסכם עודפים עם השמאל, מאד שמחתי שאתם ערביי ישראל בעטתם בבוז במר"צ השמלאנית כאילו שהם איזה שקית אשפה.

תודה לכם שעשתיתם בדיוק את מה שביקשתי שתעשו - כלומר שתתיחסו לשמאל הישראלי כמו אל סמרטוט ריצפה, שמצידו ממשיך להשלות את עצמו עם "התהליך המדיני" ועל שיתוף פעולה עם ערביי ישראל נגד הימין ( חחחח) , זה מגביר את נחישותינו לחזק את הציונות ולהמשיך ולבנות בכל מקום בארץ ישראל ( חוץ משיטחי A ועזה ).

צודק

Woking

New member
לעשות תהליך מדיני זאת לא הבעיה

ישראל עושה את זה בהצלחה כבר עשרות שנים. העניין הוא שזה כל מה שהיא רוצה לעשות - תהליך. שלום אין, ולא יהיה, אבל להתנחלויות שלום.
&nbsp
האתגר האמיתי הוא לעשות שלום עם בנימין גבלס שקרניהו (https://www.youtube.com/watch?v=iHEh2UzxO68). או עם איווט ליברמן-סטלין. או עם בניטו נפתליהו. דרך אגב, הבוחרים של הנ"ל (למשל אתה) רואים בחצי השני של העם שלהם היהודי החמוד שלהם בוגדים ומשת"פים של הערבושים.
&nbsp

הפרבולה

New member
לא נכון

שלום אין בגלל שאין פרטנר בצד השני כיוון שלפני נתניהו היתה ממשלת אהוד ברק עם מר"צ שהציע לערבים 100% מיו"ש
(יחד עם חילופי שטחים ) וערפאת דחה את זה ופתח במלחמת אוסלו, ואח"כ ממשלת אולמרט שוב הציע 100% מיו"ש + נכונות להתפשר על "זכות השיבה" ושוב אבו מאזן דחה זאת.

ולגבי ההתנחלויות לא יעלה על הדעת שנעקור 650000 יהודים שחיים מעבר לקו הירוק רק בגלל איזה קו גבול שרירותי מלפני 48 שנה ( הקו הירוק ), גם השמאל מבין זאת ולכן הציע חילופי שטחים , עם זאת ממשלת אהוד ברק הלכה הכי רחוק שאפשר ואם חס וחלילה ערפאת היה פולט בטעות איזה "כן" , היו נעקרים ממקומם מאות אלפים יהודים תמורת חתיכת נייר ואיזה טקס דבילי בבית הלבן . למזלינו ערפאת היציל אותנו מטיפשותו של השמאל אבל במחיר נורא של מאות הרוגים ופצועים במלחמת אוסלו.

למעלה