אני דווקא מסכים איתו
באופן עקרוני כל העניין הזה של הדלקת משואות הוא שוביניזם די דוחה בעיני, אבל אם נתעלם מזה לרגע, אז אם כבר בוחרים מישהו להדליק משואה הוא צריך לייצג או ציבור מסויים בחברה, או תרומה משמעותית לחברה. אני גם חושב שלוסי אהריש לא עונה לאף אחת המקריטריונים. זה ברור כשמש שהציעו לה להדליק משואה, כי היא ערביה כשרה למהדרין. היא לגמרי מכשיר ביד מכונת התעמולה הציונית. היא אפילו היתה קורבן לפיגוע טרור. אפילו בנימין גבלס נתניהו לא היה יכול לכתוב תסריט טוב יותר.

אבל כל כמו תרגיל תעמולה, הוא מוכיח את ההיפך הגמור. את השקר הגדול. אם נניח את התסריט הציני ביותר, ואני מדגיש שאין לי שום מידע שהוא נכון, אם נניח שהוריה של לוסי הבינו שהסיכוי היחידי של ביתם להצליח בישראל הוא אם תגדל כישראלית ציונית. הם עברו לישוב ישראלי, עיירת פיתוח, הכי ציוני שיכול להיות, הפרחת השממה וכל זה והכי רחוק מכל צביון ערבי. הם רשמו אותה לבית-ספר יהודי ואפילו נתנו לה שם שלא ממש מסגיר את המוצא שלה. עם שם כזה, ומבטא צברי מצוחצח, וכתובת בדימונה אולי הבת שלהם תוכל לעבור בנתב"ג בלי בדיקה גופנית מדוקדקת ממש כמו ישראלי אמיתי. אני שוב אומר שאני ציני. אני לא יודע אם אלו הנסיבות של לוסי אהריש, אבל אם זאת הבחירה שהוריה עשו, אני יכול להצדיע להם. כל הורה צריך לעשות את הטוב ביותר בשביל ילדיו. אבל הבחירה הזאת (אם בכלל קרתה) רק מדגישה כמה החברה בישראל לא מוכנה לקבל את הערבים כמו שהם.

המשואה שלוסי אהריש הדליקה הראתה את הממסד הציוני במערומיו, וכל מי שחושב שהיא היתה צריכה לסרב, לדעתי טועה.