ירוק בג´אז...

MOSESUS

New member
ירוק בג´אז...

ירוק בג´אז מחפש תקליט שאפשר להתחיל איתו להכרת עולם הג´אז. עדיף אינסטרומנטאלי בלי קולות. אוהב סקסופון, אבל בעצם כל כלי שקיים

yoss!

New member
sonny rollins-saxophone colossus

sonny criss-portrait of sonny criss coleman hawkins-the hawk files high john coltrane-settin´ the pace booker ervin-the space book דרך האלבומים האילו תוכל כבר להכיר אחרים שלהם. תסתכל ותכיר את שמות הנגנים זה יעזור לך בבחירה עתידית.

atazur

New member
מחזק את המצלותיו של yoss

Saxophone Colossus היה אחד האלבומים הראשונים שלי, והא הכניס אותי יפה מאוד לתוך העולם. לא יודע עם הייתי מתחיל עם קולמן הוקינס, אבל בוקר ארווין הוא בהחלט בחירה מעניינת - מה גם שאת כל האלבומים הללו אפשר למצוא בחנויות שלי קודי מיוחד.

greblin

New member
צ´ארלי פארקר

אני התחלתי ממנו וכל האלבומים שלו מומלצים לדעתי. הוא הכניס אותי לג´אז ואני חושב שהוא אחד הגאונים ביותר בג´אז אם לא הגאון מכולם (ברור שאח"כ באו עוד כמה כאלה אבל כמו המקורי).

greblin

New member
Kind of Blue?

הדיסק הזה הוא לא דיסק להתחלה, אין ספק שהוא דיסק אחד הטובים לדעתי שיצאו בכלל במוזיקה, דיסק גאוני. אבל זה דיסק מתקדם מבחינה רעיונית. מיילס דייוויס הוציא אותו אחרי שהוא קצת התפתח והתקדם. אם מתחילים עם מיילס אז להתחיל עם דיסקים ישנים שלו משנות החמישים, ולא עם דיסק מודאלי של רעיונות "מודרניים".

למעלה