ירוק וצעיר אנוכי

Doron Atik

New member
ירוק וצעיר אנוכי

אך בכל זאת כמה שאלות בפי: 1) נתונים: ברשותי כרטיס מסך ATI Radeon 9200SE 128mb DDR TV OUT - האם באפשרותי לערוך וידאו איתו? כלומר - מספיק טוב? בנוסף - יש לי מעבד 2.00Ghz וזכרון 256 RDRAM. 2) תוכנת עזר: הסרטון אותו אני רוצה להכין יכיל Capture (לא יודע איך אומרים זאת בעברית) מתוך מסך המחשב. איזו תוכנה יכולה לעזור לי "לתפוס" וידאו מתוך המחשב ולשמור לתוך קובץ וידאו? 3) תוכנת עריכה: הסרטון עצמו לא אמור להיות זוכה אוסקר: כמה שוטים פשוטים, מעברים סטנדרטים בינהם - פה ושם קצת אפקטים ופסקול ברקע. יש לי תחת לשבת וללמוד קצת Adobe Premier, וגם התוכנה נמצאת ברשותי. עד כמה הנושא דורש השקעה?

MaSTeRLou

New member
->

1. מדובר בכרטיס מסך עם יציאת TV-Out. כל קשר בינו לבין עריכת וידאו מקרי בהחלט. הדבר היחיד שתוכל לעשות איתו, ולא בטוח שזה יהיה באיכות מדהימה, זה להקליט את הסרט לקלטת. מבחינת נתוני המחשב לא נראה לי שתהיה ללך מגבלה כלשהיא בעריכת וידאו, רק שלא סיפקת נתונים על הדיסק הקשיח (נפח ומהירות), והוא גורם מאד חשוב בלכידה ועריכת וידאו למחשב. 2. אם כל מה שאתה רוצה זה לכידת מסך מחשב, הקבצים בד"כ לא יגיעו לנפחים גדולים (כי רוב התוכנות לכידת וידאו משתמשות בדוחס כגון divx/flash/mpeg). תוכנות שעושות את זה? יש את camtasia המצוינת, אני יודע שגם snagit יכולה, ומסתובבות עוד כמה חונמות טובות. 3. תמצא תוכנת עריכה עם יכולות realtime תוכנתי. אני ממליץ במקרה הזה על Vegas או על Premiere Pro. גרסאות ישנות של פרימייר לא נותנות יותר מדי realtime כחלק מהתוכנה. אם יש לך שליטה טובה בPhotoshop למשל, לא תהיה לך בעיה להסתדר עם פרימייר. באופן כללי אחרי כמה ימי משחק אינטנסיביים בתוכנה, למי שקולט טוב ממשקי תוכנות כלליים, לא אמורה להיות בעייה. בסה"כ הממשק של פרימייר די הגיוני (הדעות חלוקות, אבל לדעתי זו הדרך).

Doron Atik

New member
אוקיי ->

1) ברור לי שכרטיס המסך אינו כרטיס עריכת וידאו. אבל עדיין, אינני מבין את הענין עד הסוף - מה ההבדל בין כרטיס מסך "רגיל" לבין כרטיס אשר יכול לשמש לעריכת וידאו? האם מדובר בכרטיס נוסף, או שמא ישנם כרטיסי מסך + אופציה לעריכת וידאו בילד-אין? בנוגע לדיסק - ברשותי 40GB 7200RPM. חצי מהדיסק עדיין ריק (והחצי השני משועבד קשות לפלייט-סימולטור). 2) תודה. רשמתי לעצמי, אבדוק את התוכנות ואחזור עם רשמים. 3) מהי יכולת realtime? (ותודה על ההתייחסות)

למעלה