ירוק לי במים...

NoNa5000

New member
ירוק לי במים...

אז ככה.. המים שלי מוריקים.. יש לי באקווריום ציקלידים דולפינים ולובסטר כזה קטן וחמוד.. כולם מסתדרים יופי.. הבעיה היא שמים ירוקים.. וכל פעם שאני מכניסה פלקו הם הורגים אותו וזה לא משנה באיזה גודל הוא..... לא יודעת איך.. יש פתון אחר?? הצעות? משהו? מישהו?

duel

New member
מים ירוקים נובעים מכמה סיבות

1. יש להקטין את משך זמן התאורה באקווריום - לא יותר מ-7 שעות ביום. 2. אם האקווריום מול מקור אור (מרפסת, חלון וכו') יש לדאוג להסתרה. 3. להפחית בכמות האוכל. 4. לרענן את המים. הבעיה עם הפלקו היא שהלובסטר שלך טורף דגים והוא פוגע לך בפלקו. לובסטר לא מתאים לך באקווריום.

פתרון חלקי למים ירוקים

באקואריום של מים קרים, בעונת החורף: להכניס כמות גדולה מאד של דפניות. במצב זה הדגים לא יספיקו לאכול את כל הדפניות לפני שהן מתרבות, והן יצלילו את המים במהירות. הבעיה היא שכאשר המים מתחממים, הדפניות מתחילות לייצר ביצי קיימא (רואים אותן כגוש שחור ב"גב" הדפניה) ואז תוך מספר ימים הן נעלמות מהאקואריום. מצד שני, אם המים עוברים דרך סאמפ ניתן להשאיר דפניות בסאמפ כל השנה.

מים ירוקים

כאשר המים ירוקים מה יעזור הפלקוסטומוס ? אבקש נתונים על סוג המצע איזה צבע הוא האם יש גזע עץ באקווריום ספרי על האקווריום פרטים רבים ככל האפשר ותקבלי פיתרון לבעיה ערב טוב

NoNa5000

New member
ירוק לי..

אז ככה.. מרעננים את המים כל שבוע (שליש בערך..) נתונים.. מין חצץ בצבע חול.. אין עץ... יש עציצון מפלסטיק... ממש מוזר.. ודווקא שהיה פלקו היה ממש נקי.. אבל אחרי שבוע אין פלקו יותר...

בילבול מוחלת

שהיה פלקו היה ממש נקי אבל לאחר שבוע אין פלקו יותר כנראה הירוקת אינה במים אלה על הזכוכית לכן כשהיה פלקו היה נקי כאשר אין לפלקו מה לאכול (הירוקת ) הוא מת מחוסר מזון אין כל צורך להחליף שליש מים כל שבוע אין לזאת כל השפעה על האקווריום אפשר להחליף שליש מים פעם אחת ב-45 יום ולהחליף במים ישנים שהוכנו מראש כאשר יש פלקו והמיכל נקי מירוקת יש להוסיף חסה אל האקווריום שזה מזונו התחליפי של הפלקו

שאלה באותו עניין

יש לי אקווריום חדש של JEBO ללא גוף חימום ועם 3 דגי זהב (היו 4 אחד מת) . אני טירון בעניין. המים שלי נעשים ירוקים כנ"ל . הוספתי (לפי המלצת המוכר ) חומר מנקה - קלירול - ללא הועיל. (הוספתי בהתחלה גם חומרים נגד מחלות ואצות - גם לפי המלצת אותו המוכר ) לאחר מכן החלפתי את כל המים - אך תוך מספר ימים המים שוב הולכים ונעשים ירוקים. אני כבר על גבול היאוש. האם רק התאורה יכולה להסביר את העניין?

יוסי + gebo

(לפי המלצת המוכר) ראשית החלף את המוכר אשר העשיר את חשבון הבנק שלו. באחר אשר ידע להשיב נכונה לבעיות שנוצרו אצלך באקווריום. ראשית גוון ירוק מראה על איכות טובה של המים אבל עד מידה מסויימת כאשר המים הופכים ירוקים ממש זה מראה על עודף שעות תאורה, לכן תן לי פרטים נוסיפים ואנסה לעזור לך.

ירוקים ממש

המים שלי ירוקים ממש והולכים ונעשים יותר ירוקים מיום ליום. המים שאני משתמש הם מי ברז רגילים שלא עברו שום הרתחה או כל פעולה אחרת. הניאון של האקווריום עובד 24 שעות והאקווריום ממוקם בסלון ליד החלון - לא אור ישיר אבל די קרוב. בבקשה תשאל שאלות ספציפיות כי אני חדש לחלוטין בעניין - בנוסף בבקשה תייעצו לי בדיוק מה לעשות הלאה - להחליף את כל המים? אני רוצה אקווריום די צלול. תודה רבה .

אדון מור

בתאורה של 24 שעות לא פלא שהמים ירוקים כבה האור לחלוטין לשלושה ימים אפילו לכסות את האקווריום בכיסוי מלא וכהה, לא לתת לדגים מזון בשלושת הימים ההלו . להוריד את הכיסוי ביום הרביעי בלילה ורק למחרת להדליק את האור ל6 שעות בלבד רצוי בין השעות 18 /24 השתמש בפילטר ביולוגי בלבד ללא צמר או פחם החלף מים כל 45 יום במים שהוכנו מראש ערב טוב

תודה

תודה רבה - אני אנסה ואדווח בעוד מספר ימים. שאלות נוספות: מה זה פילטר ביולוגי ???#..? ומהם מים שהוכנו מראש???? האקווריום שלי בא עם פילטר בילט-אין והוסיפו לי פחם בפילטר למעלה - טוב / לא טוב - מה הלאה? שוב תודה רבה יוסי

duel

New member
ברשותו של צלי אני אענה

פילטר ביולוגי הוא פילטר שתכולתו מהווה מצע לבקטריות. בקטריות אלו מפרקות את הרעלים במים (אמוניה לדוגמה). ע"י סירקולציה קבועה אנו מספקים לבקטריות מזון בדמות רעלים והן מפרקות זאת - כך אנו שומרים על איזון ביולוגי באקווריום. את הפחם בפילטר שלך תעיף, אין בו צורך למעט במקרים נקודתיים. את הפילטר תמלא באבני טוף טבעיות (צבען שחור) שיהוו מצע בקטרילי ומעל שים שכבה דקה של צמר פרלון. קח בחשבון שמושבת הבקטריות תתייצב לאחר כשבוע ולכן הייתי מבצע ריענוני מים אחת לשלושה ימים. מים שהוכנו מראש אלו מי ברז במיכל במשך יממה ועדיף מים מהבוילר. רק תשאל

duel

New member
כי

במשך 10 ימים עד שתתבסס לנו מושבת בקטריות יציבה - שלא יצטברו רעלים. הרי לא יהיה לנו סינון ביולוגי במשך 10 ימים .... הוצאת 20% מהמים פעמיים בתקופה זו זה זניח. שתף אותנו אם דעתך אחרת

מה הקשר duel

מה שייך מחט ל- מה הקשר בין מים ירוקים לבין מערכת ביולוגית כאשר המים ירוקים המערכת הביולוגית במצב סביר עז מדוע להחליף מים ההההההההההה

הקשר בהחלפות מים או לא דווקא

בהקשר למערכות הבקטריה בפילטר. אבל ידוע שצמחיה צריכה איזון אחרת פורחות להן אצות. מים ירוקים=אצה במים. ככה שבוודאי שלהחשיך יעזור אבל... החלפות גדולות של מים יעזרו למערכת לסלק פסולת שאותן האצות צורכות. אצות מסתגלות מאד בקלות-ככה שהן יכולות להתגבר על חוסר בתאורה אבל עם נוסיף למשוואה גם סילוק של חומרים במים שעוזרים לאצה לפרוח,מאד נקשה על האצות האלה להמשיך להתפתח. גם במישור הפיזי ההחלפה עוזרת ,החלפת המים הוציאה כמות פיזית של אצות החוצה). וצלי נדמה לי שבשרשור כתבת שבכלל החלפות מים כל 45 יום. כל מאמר שקראתי המליץ לבצע לפחות החלפות דו שבועיות אם לא חד שבועיות. יש אזורים(נדמה לי במזרח הרחוק)שמחליפים מים כל שבוע והם מחליפים 100% מהמים(ואפילו יותר מפעם בשבוע)...פשוט כי המים שם באיכות טובה יותר(וגם המים זולים יותר). אתה כבר בטח מבין מה לא מסתדר לי פה...

בילבול גדול

מצא לי מאמר אחד בעולם המספר וממליץ על החלפות שבועיות של מים באקווריום איזה מאמרים קראתה של הילדים באם אתה משתמש במי גשם אין כל צורך בהחלפות מים (אוסמוזה) פילטר ביולוגי טוב פותר בעיית ירוקת במים . לגבי אצות חוטיות לא יעזרו החלפות מים. החלפות המים נעשות כאשר אתה משתמש במי ברז המכילים מלחים מתכות ועוד, וכאשר אתה מוסיף מים בגלל התאדות אתה מעלה את רמח המליחות ומישקל המתכות במים לכן מחליפים שליש מים פעם ב-45 יום. ישנם אקווריונים סגורים כאשר התאיידות המים היא מזערית לכן באם אתה מוסיף מי גשמים אין כלל צורך בהחלפות מים . כאשר אתה מרבה דגים ויש במיכל כמות גדולה מאוד של דגים ולא משתמשים בפילטר בגלל הדגים וכמויות המזון גדולות רמת הרעלים במיכל עולה כמו אמוניה ועוד לכן מחליפים מים דו שבועי. באקווריום קיבוצי אין כל בעיה של החלפת המים כאשר אתה מפעיל אותו אם פילטרים מותאמים.בעבר בזמני כאשר לא השתמשו בפילטר ביולוגי אכן החלפנו מים בתדירות גבהה. נ,ב ראה אקווריום צמחים אצל אופיר ושאל אותו מתי החליף מים פעם אחרונה באשר למיזרח הרחוק,מאיפו הידע שלך? לידיעתך המגדלים עובדים במערכות פתוחות ללא פילטר כלל. באשר לחובבים כמעת ולא מחליפים מים בגלל איכות מים גבוהה ללא מתכות ומלחים. ולא בגלל מים זולים. כל זאת אני מספר לך וזאת מניסיוני בעבר שיהיה לך בוקר טוב

תיקון לבילבול הגדול

לגבי השם אופיר זה עובד שלי שייש אצלו בבית אקווריום גדול לצמחים שתמונות מהאקווריום יכול אתה לראות אצלי באתר aquagarden.co.il הבחור מגדל צמחי מים ללא כל מערכתCO2 כמו שגידלו והחזיקו אקווריונים בעבר

slug

New member
צלי

גם לי יש מים עם גוון ירקרק, האם יש קשר לגזע העץ במים (עבר את כל ההרתחות בעולם :) ) האם יש לכך פיתרון ? יש לציין שמדובר באק' צמחיה די מאוזן וכי הדגים חיים ומשריצים בקצב (מה שמעיד על תנאים טובים) ...

slug+הגזע

כן הצבע נוצר מהגזע. אחת הסיבות שהאקווריום שלך מאוזן והדגים חיים היטב הוא גזע העץ, כל ההרתחות לא יעזרו וגוון המים ישאר ירוק מה רע בכך? גם בטבע גוון המים ירוק . צבע מים לבן באקווריום מראה על מצב ביולוגי לא תקין אבל במקרה ואתה לא מרוצה מצבע המים נסה להרתיח את הגזע במי ים כשעתיים אין כל צורך בשטיפה לאחר ההרתחה. בוקר טוב

למעלה