יובל וחן ארד,קרנית גולדוסר,אהוד ברק,ועליזה גם
ניוזלטר 10.03.2009 - 'ישראל היום' - לכתבות היום: יובל ארד: "רוצה למנוע ממשפחת שליט את ההחמצה שמלווה אותי" אזרחי ישראל התגייסו והגיעו להביע את אהבתם למשפחת שליט ולתמוך במאבקה במאהל המחאה • יובל ארד נפגשה עם אביו של גלעד ואמרה: "גלעד במחשבותיי יום יום" • קרנית גולדווסר באה "לחבק ולתת כתף": "מניסיון של 23 שנים, כאשר הממשלות מתחלפות זו בעיה. הממשל שכיהן כאשר גלעד נפל בשבי צריך לקחת אחריות ולפעול להשבתו", כך אמרה אתמול יובל ארד, בתו של הנווט השבוי רון ארד, שביקורה במאהל המחאה לשחרור גלעד שליט היה אחד הרגעים המרגשים ביממה העמוסה שעברה על משפחת שליט. יובל הגיעה למאהל ביחד עם חן ארד, אחיו של רון, לאחר שנים של הימנעות מחשיפה תקשורתית. לדבריה, "אנחנו מצרפים את קולנו למאבק להשבתו של גלעד הביתה. הזמן הוא קריטי". גם חן ארד נשמע אתמול נחרץ בדבריו כלפי הממשלה והעומד בראשה: "אני חושב שמדינה ששולחת חייל למשימה צריכה להחליט מה היא רוצה ומה היא מוכנה, ולא לשחק ב'נדמה לי'". נועם שליט הודה ליובל ולחן ארד ואמר כי הוא מוקיר את תמיכתם במאבק להשבת גלעד. "הפגישה עם יובל וחן ארד היתה מאוד מרגשת ומחזקת", סיפר נועם ל"ישראל היום" והוסיף: "אמרתי ליובל שאנחנו מאוד מצטערים על כך שאנו מדגישים לכל אורך הדרך כי איננו רוצים שהפרשייה של גלעד תהפוך למקרה רון ארד 2, אולם יובל עודדה אותנו להמשיך במאבק". מאוחר יותר, בראיונות לתקשורת האלקטרונית, סיפרה יובל ארד כי המפגש עם משפחת שליט ריגש אותה. "המפגש עם משפחת שליט היה מאוד קשה. גלעד במחשבות שלי מדי יום", אמרה ארד, שסיפרה כי החליטה לוותר על פרטיותה ולהתראיין, "אנחנו יודעים שגלעד חי, וזה בוער בי. אני רוצה למנוע ממשפחת שליט את ההחמצה שמלווה אותי כל יום, וכרגע, חייו של גלעד גוברים על הרצון ועל הצורך שלי בפרטיות". ארד הביעה תקווה שהמנהיגים ילמדו מהמקרה של אביה ולא יתמהמהו. "בסופו של יום, חשוב שההיסטוריה לא תחזור על עצמה. ויותר חשוב, שמקבלי ההחלטות יבינו שהזמן הוא עניין קריטי". "אני לא מתיימרת לקבוע מחיר בשביל אף אחד", סיכמה, "אבל אני כאן כהוכחה חיה למה קורה כשמחכים יותר מדי". מבקרת נוספת במאהל שהגיעה להביע תמיכה היתה קרנית גולדווסר, אלמנתו של אהוד. "קוראים לו גלעד שליט, אבל הוא חייל בצבא סדיר, שמייצג כל אחד מאיתנו. מדובר בחייל צה"ל שנחטף ואת זה מנסים להשכיח מאיתנו", אמרה קרנית והדגישה כי לא מדובר רק במקרה פרטי של חייל אלא בערכיה של החברה כולה. קרנית נגעה לליבם של כל הנוכחים כאשר אמרה כי "באתי לתת חיבוק וכתף תומכת לנועם ולאביבה, ממקום של אחת שהיתה במאבק הזה. אני יודעת כמה הוא חשוב ומחזק. אני מקווה לתת למשפחה כוח ושהסוף יגיע מהר ככל האפשר". חיבוק לאומי: ספק אם נועם ואביבה שליט שיערו בנפשם את ממדי האהבה חסרת הגבולות שהורעפה עליהם והרצון הכן של אזרחים רבים לעזור בכל דרך לבני הזוג, שעשו אתמול את היום השני במאהל המחאה. "אל תיתנו לאף אחד להחליש אתכם עד שגלעד יחזור הביתה", קראה בהתלהבות קשישה ירושלמית חרושת קמטים שעברה במקום. "אני בדרך לשוק ואני אדאג לעשות לכם קניות", הפטירה תוך שהיא מתרחקת מהמאהל ההומה. ליבם של תושבי ירושלים והסביבה נפתח אתמול לרווחה והמחוות המרגשות הגיעו בזו אחר זו. נועם שליט, שכבר עבר ימים רבים שנעו בין תקווה לייאוש, נראה אתמול נפעם מעוצמת התמיכה הרחבה והספונטנית. "אנחנו מקבלים כאן את ההוכחה שהציבור תומך בשחרורו המיידי של גלעד, זאת למרות מה שאנחנו שומעים מצד גורמים אחרים", אמר נועם הנרגש. בשעות הערב הגיע למאהל שר הביטחון, אהוד ברק, ושוחח ארוכות עם נועם שליט ועם ראש המטה לשחרור גלעד, תא"ל חזי משיטה. הקהל, שהתקשה לעצור את תחושותיו, צעק לעברו: "רוצים אותו בבית עכשיו", אמירה פשוטה ונוקבת, שהידהדה במקום במשך זמן רב. היום צפויים הוריו של החייל החטוף להיפגש עם נשיא המדינה שמעון פרס ועם עליזה אולמרט, רעייתו של ראש הממשלה.