טווח גילאים קצת קשה למציאת משהו שכולם יאהבו...
אבל ננסה -
לבן 7 - ללכת לחנות הממתקים הגדולה ברח' אגריפס (ממש בפינה של השוק המקורה) - לתת לו שקית ומלקחיים ושילקט מה שהוא רוצה (לילדים שגרים בחו"ל עם מגבלות כשרות, זה כיף גדול). (עם האחיינים שלי, נתתי להם הוראות מאיפה לקחת וכמה מותר לכל אחד).
חוץ מזה דברים שיכולים לעניין -
יש מפעלון קטן של טחינה ממש באמצע השוק המקורה, עם אבן מסתובבת. זה מעננין
מאפיות של פיתות (יש כמה) כשרואים את הפיתות בסרט נע.
טעימות של חלבה בשוק המקורה.
מקומות טובים לאוכל -
גבינות אצל באשר (תבדקי את עניין הכשרות, אני הבנתי שהרוב או הכל כשר, לא יודעת לגבי רמת הכשרות אבל הוא יסביר לך הכל.). יש לו מסעדה קטנה בהמשך רח' אגריפס (לכיוון מזרח) - לא הייתי אבל אומרים שהיא נהדרת.
גלידה - מוסליין. נמצא ברח' האשכול 6. רח' האשכול יוצא מרח' מחנה יהודה (השוק הפתוח) בערך בחצי הרח', ליד החנות של אורי חמוצים.
קפה - ארומה הידוע והמוכר. בדרך כלל עמוס, במיוחד בימי שישי. יש את טופולינו (לא זוכרת אם יש להם תעודה או לא), מקום קטן וחמוד. קפה טעים במיוחד יש ברח' יפו ליד חבה (מה שBB הזכירה למעלה) - יש לו 2-3 שולחנות אבל זה לא ממש מקום של "לשבת". ב"חבה" עוד לא הייתי אבל שמעתי רק דברים טובים.
תבלינים - לאחרונה אני קונה במקום שנקרא "שוק התבלינים), קונה ממנו גם קפה וקטניות, ויש לו גם כל מיני רטבים, דברי אפייה, מלחים שונים ומושנים וכו'. ברח' מחנה יהודה, בערך בשליש העליון אם באים מרח' יפו.
הרינגים וכו' - כהן. רח' עץ החיים (השוק המקורה) קרוב לרח' יפו.
יש מקום של פתיליות ברח' אגריפס לכיוון מזרח (לא ניסיתי, נראה טוב).
אתם יכולים ללקט דברים מכל מקום, להוסיף לחם טוב של טלר, וללכת לשבת בגן סאקר.