ירושלמיות - אשמח להנחיות איפה לבקר בשוק

michalgad1

New member
ירושלמיות - אשמח להנחיות איפה לבקר בשוק

איפה כדאי לעצור. איפה לאכול וכד׳.

22BB

New member
אנחנו מאד נהננו לאכול בבית קפה חבה

היה מאד טעים, לקחנו גם עוגות (ריבוע אישי של שוקולד עם מוס שוקולד) וגם פוקצ'ה מצויינת. לא התאפקתי למרות שהיינו בפנסיון מלא במלון.
חברים ירושמים סיפרו שבד"כ יושבים בקפה הקטן ליד חבה, אבל זה בגלל שלאמא שלו היתה חנות קפה והוא שמח לראות את ההכנה ולקשקש עם הבעלים.
לפעמים הםאוכלים בפיש אנד צ'יפס.
לדעתי, אם את לא צריכה לעשות שוק שבועי כדי לבשל, פשוט תסתובבי ותתרשמי ותהני. סה"כ זה לא שטח ענקי ואפשר להתסובב בכיף.
ישמקומות ספציפיים ש לגבינות, של חלבה ושל גלידה שבטח אורני או שירה יתנו לך אותם.
מותר עוד המלצה ?
לעשות סגווי בטיילת ארמון הנציב. בשעות היום אבל לא בשיא החום.
הנסיעה בסגווי היא חוויה כיפית, הנוף מהטיילת נהדר, והשבילים כמעט בלי אנשים כך שזה לא מפחיד לנסוע שם.

michalgad1

New member
תודה את הסגווי עשיתי עם הבכור והיתה חוויה מדה

עכשיו צריכה דברים שמתאימים לבן 7 ובני 70...

אמרלדה

Active member
טוב, אני בדרך כלל לא משתתפת בהמלצות האלה כי

תאמיני או לא, אני לא כל כך מסתובבת בשוק, והאמת, הבילויים שלי הם לא כל כך בירושלים.
המלצה מחוץ לשוק - הייתי לוקחת בני 70 לשבת בבית קפה דווקא בממילא, מול החומות.
אבל מה אני יודעת...

shira1960

Active member
טווח גילאים קצת קשה למציאת משהו שכולם יאהבו...

אבל ננסה -
לבן 7 - ללכת לחנות הממתקים הגדולה ברח' אגריפס (ממש בפינה של השוק המקורה) - לתת לו שקית ומלקחיים ושילקט מה שהוא רוצה (לילדים שגרים בחו"ל עם מגבלות כשרות, זה כיף גדול). (עם האחיינים שלי, נתתי להם הוראות מאיפה לקחת וכמה מותר לכל אחד).
חוץ מזה דברים שיכולים לעניין -
יש מפעלון קטן של טחינה ממש באמצע השוק המקורה, עם אבן מסתובבת. זה מעננין
מאפיות של פיתות (יש כמה) כשרואים את הפיתות בסרט נע.
טעימות של חלבה בשוק המקורה.
מקומות טובים לאוכל -
גבינות אצל באשר (תבדקי את עניין הכשרות, אני הבנתי שהרוב או הכל כשר, לא יודעת לגבי רמת הכשרות אבל הוא יסביר לך הכל.). יש לו מסעדה קטנה בהמשך רח' אגריפס (לכיוון מזרח) - לא הייתי אבל אומרים שהיא נהדרת.
גלידה - מוסליין. נמצא ברח' האשכול 6. רח' האשכול יוצא מרח' מחנה יהודה (השוק הפתוח) בערך בחצי הרח', ליד החנות של אורי חמוצים.
קפה - ארומה הידוע והמוכר. בדרך כלל עמוס, במיוחד בימי שישי. יש את טופולינו (לא זוכרת אם יש להם תעודה או לא), מקום קטן וחמוד. קפה טעים במיוחד יש ברח' יפו ליד חבה (מה שBB הזכירה למעלה) - יש לו 2-3 שולחנות אבל זה לא ממש מקום של "לשבת". ב"חבה" עוד לא הייתי אבל שמעתי רק דברים טובים.
תבלינים - לאחרונה אני קונה במקום שנקרא "שוק התבלינים), קונה ממנו גם קפה וקטניות, ויש לו גם כל מיני רטבים, דברי אפייה, מלחים שונים ומושנים וכו'. ברח' מחנה יהודה, בערך בשליש העליון אם באים מרח' יפו.
הרינגים וכו' - כהן. רח' עץ החיים (השוק המקורה) קרוב לרח' יפו.
יש מקום של פתיליות ברח' אגריפס לכיוון מזרח (לא ניסיתי, נראה טוב).
אתם יכולים ללקט דברים מכל מקום, להוסיף לחם טוב של טלר, וללכת לשבת בגן סאקר.

michalgad1

New member
אוי נשמע מרתק! בפעם הבאה נראה לי שאשכור אותך

הדפסתי את ההוראות, תודה.

ביזול

New member
אם עדיין רלוונטי...

הייתי עוצרת גם בחצ'פוריה. זה ליד מוסולין אם אני זוכרת נכון. מאפים גרוזיניים טעימים ומיוחדים, אני אוהבת במיוחד את זה עם הגבינה והתרד.
ובמוסולין שווה לטעום את כל הטעמים המוזרים - וואסאבי, שומשום שחור, טונקה וכו', זאת חוויה בפני עצמה.

amysh

New member
זה אומר שאת בארץ ותגיעי למפגש?

shira1960

Active member
מיכל ומי שעוד מחפש -מצאתי אתר שמרכז דברים של fun

(בטח, עכשיו שאחותי חוזרת לארה"ב מצאתי את האתר הזה... לא נורא, יישמר לפעם הבאה). אני כבר אומרת לך שצריך לבדוק אתר אתר אם המידע מעודכן, כי לא הכל מעודכן, אבל לפחות יש כאן ריכוז נאה
http://www.funinjerusalem.com/

למעלה