ירושלמים?

שלייבלה

New member
ירושלמים?

שלום, אני צפויה לעבור לירושלים במרץ, בעקבות הסטאז' הקרב, והבעייה היא שאין לי מושג קלוש מה נמצא ליד מה בירושלים, איזה שכונות הן חילוניות (חשוב לי מאוד), איפה יש אנשים צעירים (גם חשוב למדי - כדי שאפשר יהיה לרדת לבית קפה מדי פעם) וכו' וכו'. את רוב המידע הזה די קשה למצוא עצמאית, ותהיתי אם יוכלו לעזור לי כאן ירושלמים תועים. בעיקרון, אני מתמחה בבית המשפט העליון, אז אני צריכה אזורים שהם או במרחק הליכה ממנו, או מקומות שהגישה אל בית המשפט מהם היא נוחה (קו אוטובוס אחד או נסיעה מחוסרת פקקים - עוד לא החלטתי אם לרכוש אוטו או לא...). בעיקר אני מחפשת מידע על אופי השכונות, איפה הכי כיף לגור, מה בערך טווחי המחירים וכו'. אני משערת שאחרי שאני אדע בכלליות מי נגד מי, את הפרטים היותר ספציפיים אני אצליח לאתר לבד. תודה.

אני אמנם לא ירושלמית אבל...

אחותי עשתה סטאז' בבית משפט בירושלים וגרה בשכונת בית-הכרם בדירה מקסימה עם שני שותפים (כולם חילוניים). מהכרות שיש לי עם ירושלים אהבתי מאוד את המושבה הגרמנית, ואת כל הסביבה שלה, יש שם הרבה בתי-קפה קטנים, ורחובות שוקקים בצעירים. זה קצת רחוק ממרכז העיר, אבל שווה ביקור בעיניי.

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

ראשון ראשון ואחרון אחרון, תחילה אציע לך
ועוגיות. למרבה העוגמה הידיעות שלי על ירושלים, ובמיוחד על העניינים שהעלת, הוא מצומצם ביותר. אני יודעת שיש ריכוז בתי קפה טובים ושוקקים ב"עמק הרפאים", ושהסינמטק החמוד להפליא שם הוא גם סוג של מוקד חברתי, אבל אין לי כרגע הרבה ידע לגבי ירושלים. אז ראשית, יייתכן שמסתובבים קצת ירושלמים בפורום, ומעבר לכך יש לי מספר חברים שלומדים באוניברסיטה העברית, כך שאני צופה שמתישהו בהמשך השבוע כבר יהיה לי יותר מידע. בנתיים את מוזמנת לשבת ולהתרווח בסלון הנחמד שלנו

אז הנה מה שדגתי ../images/Emo19.gif ממכרי

רוב המידע שיש לי כאן רלוונטי לאיזור גבעת רם (ופחות להר הצופים), אבל זה המידע שאת צריכה, כי שם נמצא בית המשפט העליון. ישנן מספר שכונות, נאמר לי שאף אחת מהן אינה חילונית במוצהר, אבל גם לא חרדית . יש לצפות לשפע של חובשי כיפה סרוגה (ומנסיוני המצטבר הם המגזר המצטיין בחתיכות מירבית, כך שאין לפסול זאת על הסף
), אבל זה יהיה כך באיזורים רבים בירושלים, ולדעתי לא צריך להטריד. גם הם נמנים על יושבי בתי הקפה וכדומה. המידע שיש לי הוא לדירות של 3-4 חדרים (היינו שניים - שלושה שותפים). ראשונה היא שכונת רחביה . נמצאת באיזור מרכז העיר, ונחשבת ליקרה ביותר. בית ראש הממשלה ממוקם שם, מה שלכאורה מרמז על הפרסטיז' אך בפועל יכול לעצבן בגלל עודפי שמירה והפגנות. כמובן שרחביה היא שכונה גדולה, ולא בכל מקום מפגינים, כך שלא צריך להבהל מזה. הבתים נחשבים די יפים, ומחיר השכירות פר שותף הוא כ-300 דולר. שניה היא בית הכרם . מאוד סמוכה לגבעת רם, גם נחשבת לשכונה טובה, והשכירות בה זולה יותר מרחביה, כ-250 דולר לשותף בממוצע. איזור נוסף, עם אותו סדר גודל של מחירים הוא איזור רחוב עזה-רחוב הפורצים . אף על פי שהשמות מרמזים על סלאמס תקניים, מדובר ברחובות מרכזיים, עם בתי קפה. הסביבה קצת פחות חילונית מהשכונות הקודמות (אבל שוב, אוכלוסיה חובשת כיפה סרוגה לא צריכה לאיים עלייך). ולבסוף, שכונות קריית יובל וקריית מנחם . אלו הן השכונות הנחשבות זולות יותר מבחינת מחירי שכירות, 180-200 דולר לשותף, אך חלק מהדירות הן במצב ממש גרוע, צריך לברור היטב. לגבי בילויים, אז באמת הרוב מתרכז במושבה הגרמנית (רח' עמק רפאים הוא הרחוב הראשי.). יש שם אווירה די תוססת ושמחה (אני יכולה להעיד על כך באופן אישי). בקצה המושבה נמצאים הסינמטק החמוד, ותיאטרון החאן. חוץ מזה יש את עין הכרם, (לא כמו בית הכרם, איזור אחר), שכונה ציורית, מסתובבים שם אמנים, אווירה קצת בוהמיינית, יש בתי קפה. (זה נשמע מאוד זוהר, אבל צריך לקחת את התיאור הזה בערבון מוגבל. ירושלים הופכת פחות ופחות בוהמיינית באופן כללי.). ולבסוף, יש את נחלת השבעה, ליד המדרחוב, במרכז העיר. פעם האיזור הזה היה הרבה יותר קסום, היום כבר פחות, הוא נהיה יותר "יומיומי" - יותר שווארמיות, פחות בתי קפה.

שלייבלה

New member
באמת תודה רבה...

לי סיפרו גם על נחלאות כמקום מצויין ועם אווירה שכונתית... המקורות שלך יכולים לספר עליה משהו?

אז האמת היא

שלא כ"כ. אף אחד מחוג מכרי הרלוונטיים לא ממש מכיר מישהו שגר שם, או שקל לגור שם. כל מה שאני יכולה לומר זה שהשכונה ממוקמת פחות או יותר במרכז, ליד השוק. אני חושבת שלו הייתי את הייתי מתיישבת עם מפה של ירושלים ועם המקומון שיוצא לקראת סוף השבוע "כל העיר" (או "לב העיר", יש לי זכרון סלקטיבי מעאפן). הייתי סוקרת את הלוחות שם ואת טווחי המחירים, האיזורים, השירותים שמוצעים סביב, אופציות הבילוי, ומתחילה לגבש עמדה לגבי מהם, פחות או יותר, האיזורים הרלוונטיים עבורי. בהצלחה!

נחלאות היא במרחק

הליכה מביה"מ העליון, מאוכלסת בהרבה סטודנטים, ולא כל כך יקרה בשכירות (בהשוואה לרחביה).

למעלה