ירח דבש באיטליה - המלצות

tamtamy

New member
ירח דבש באיטליה - המלצות

הי, אני תמי ואני מהצופות הסמויות בפורום. אני ובעלי הטרי (7 חודשים) טסים בשעה טובה לירח דבש באיטליה לשבועיים. חשבנו על שבועיים - שבוע בטוסקנה ועוד שבוע ברומא וונציה. האם מישהי הייתה ויש לה המלצות על כל דבר שהוא - מסלול, כמה ימים בכל מקום, טווחי מחירים. תודה רבה

danonit

New member
המצלות ../images/Emo13.gif

היינו בשנה שעברה בטוסקנה, אז הנה קצת מסקנות... -לשכור אוטו ולטייל ממקום למקום (די ברור) -לישון ב agriturismo זה בעצם B&B בחוות חקלאיות, ממש מקסים, המבים בדרך כל מאוד ישנים ורומנטיים, יש מלא דברים טעימים מתוצרת מקומית - מומלץ! -אפשר להזמין לינה דרך האינטרנט - פשוט וזול, באתר www.itwg.com -לשאול את בעלי המקום איפה כדאי לטייל. הערים מפורסמות (פירנצה, סיינה, פיזה) מאוד מתוירות ופקוקות, בעיקר בעונה. אז לפעים עדיף ללכת למקומות היותר קטנים ופחות מוכרים. -שווה לראות גם את האזור הדרומי יחסית, עיירות כמו פיטיליאנו וסוראנו והמעיינות בטרמי די סאטורניה, הפארקו דה לה מארמה.

rona25

New member
איטליה אהובתי ../images/Emo160.gif

אנחנו היינו באיטליה בירח דבש והיה מקסים - יהיה לכם טיול רומנטי להפליא.... התחלנו ברומא ליומיים (לדעתי לא מספיק) וראינו את כל האתרים התיירותיים (ותיקן / קולוסיאום / כל הפיאצות המפורסמות) ולאחר מכן נסענו צפונה ברכבת לפירנצה שהייתה מדהימה... היינו בה יומיים משכרות (התאהבתי בפירנצה ואני עוד אחזור אליה). ונסענו שוב ברכבת לונציה ליום אחד... אישית לא אהבתי את ונציה שהיתה די ג´יפה (כן אני יודעת שאני בדיעת מיעוט). אח"כ השכרנו רכב וטיילנו יומיים בטוסקנה המדהימה (וולטרה / סן ג´ימינאנו וכו´) תעשו חיים ותספרו לנו איך היה

שמופית

New member
הייתי באיזור לפני כמה שנים....

מצטרפת להמלצה לשכור רכב - אפשר לראות ככה הרבה יותר ! האמת היא שלוונציה ממש לא צריך רכב (לפחות לא עם גלגלים). הטיול שעשיתי כלל נחיתה ברומא ו-3 ימים שם. משם שכרנו רכב ונסענו לפירנצה דרך כבישים שאפילו לא מסומנים במפה
באיזור פירנצה טיילנו בסן ג´מיניאנו (יש שם מוזיאון האימה או משהו כזה, מאוד מומלץ - תצוגה של פוקקי עצמות למיניהם...), בסיינה ובפיזה. באיזור של פיזה יש כפר מאוד מומלץ ומקסים בשם קולודי (הכפר שבו "נולד" פינוקיו !). החזרנו את הרכב בפירנצה והמשכנו לוונציה ברכבת ליומיים ומשם תפסנו רכבת חזרה לרומא. אם אתם נוסעים ברכבת, שימו
שצריך לקנות כרטיסים לפני העליה לרכבת וגם להחתים אותם, אחרת משלמים קנס גדול ! בוונציה מומלץ שיט בתעלות, טיול לאי מורנו (מלא חנויות לזכוכיות) וכל שאר האטרקציות. התכנון שלכם סביר - לוונציה מספיקים בכיף 2 לילות. לרומא כמובן צריך הרבה יותר, אבל 4-5 לילות מספיקים בשביל "לטעום" ממנה. תהנו !!!

tamtamy

New member
שאלות הבהרה קטנות

מאוד שמחתי לשמוע על אופציית הרכבת. זה עונה לי על התלבטות גדולה. מאחר ויש לנו שבועיים אז באמת אפשר לעשות את רומא, פירנצה, ונציה ברכבת ואז לשכור רכב ולטייל בטוסקנה. שאלות הבהרה: 1. שמופית - מה זאת אומרת "להחתים" את הכרטיס לרכבת - איפה, אצל מי? 2. האם כדאי לישון בחווה אחת בטוסקנה או לנוע ממקום למקום כל לילה?

rona25

New member
תשובה

יש ברכבת כרטיסנים שמאוד מקפידים ואם זכרוני אינו מטעה אותי לפני שאת עולה לרכבת אז יש מתקן כזה שאת מחתימה את הכרטיס (אוטומטית) מקסימום תשאלי בקופה של הרכבת מה לעשות או מישהו מהנוסעים יסביר לך....

fila

New member
תמי

אני הייתי 10 ימים כשמתוכם 5 ימים ברומא,3 ימים בפירנצה ועוד יומיים בונציה, ברומא דיי מיציתי אבל נשאר עוד המון מה לראות ואני חושבת שלא הספקתי ממש להנות מהאוירה מסביב כי הייתי במרוץ אחרי הזמן לראות כמה שיותר וזאת טעות לדעתי, צריך לנסות לשלב גם אומנות (מי שאוהב) וגם הנאה מהמקום עצמו, חזרתי מהטיול עייפה מאוד,אפילו יותר עייפה ממה שהייתי לפני... איטליה מרתקת ומדהימה! אבל גם שוחרי אומנות הרנסאנס כמוני למשל צריכים לדעת שאי אפשר לראות ולהספיק הכל בכמה ימים... לגבי פירנצה וונציה הזמן הספיק לי בהחלט וגם אני נסעתי ברכבות,הרכבות שם לא ממש כמו בארץ לפי מה שזכור לי first class אצלם זה כמו פה עם שולחן לכל 4 מושבים ושאר הקרונות הם כמו אוטובוסים יושבים אחד אחרי השני,נסבל בהחלט ויש רכבות דיי הרבה פעמים ביום.... למרות שלהשכיר רכב ולנסוע לבד נשמע לי הרבה יותר קסום ורומנטי יש שם דרכים מדהימות.

tamtamy

New member
תודה רבה רבה לכולכן ו...

וכל דבר שתזכרו בו או המלצות נוספות או תמונות, אם בא לכן לשים, יתקבלו בברכה. אם תזכרו אותי עד סוף ספטמבר אז אשמח לשים תמונות (אני מאוד מאוד אוהבת לצלם).

danonit

New member
בקשר לחווה../images/Emo80.gif

אנחנו ישנו באותה חווה כל הלילות ונסענו לכל המקומות, אם אתם לוקחים חווה באזור סיינה/סאן ג´ימיניאנו/פירנצה אז תוכלו לנסוע מקסימום שעה כל יום ולראות המון מקומות יפים. למי יש כוח להחסב כל לילה לישון במקם אחר? חוצמזה, החוות עצמן יפות מאוד ואפשר לטייל ברגל על האדמות שלהן או לרבוץ בגנים, בבריכה וכו´.

תמרה*

New member
אנחנו היינו לפני חודש בערך

ברכב שכור לכמעט כל התקופה. מצ"ב קובץ בו רשמתי את המסלול שלנו, בעקבות שאלות חוזרות ונשנות. אם את מעוניינת בפרטים על מלונות, מסעדות וכו´ את מוזמנת לשאול. אנחנו הזמנו מהארץ מלונות רק ללילה הראשון, לונציה ולרומא. את שאר המלונות מצאנו בעזרת לשכות התיירות המקומיות.

tamtamy

New member
תמרה - מחירים

כל הכבוד על הדף המודפס. את מזכירה לי את עצמי (הכל אצלי מורכב מרשימות ומודפס בוורד) - אולי זה משהו בשם... את יכולה להגיד לי כמה עלה לכם פחות או יותר כל הטיול ומתוך זה כמה הטיסות + רכב לשבועיים? אם את לא רוצה באתר, תשלחי לי מסר. תודה

תמרה*

New member
אין לי הערכה כוללת, וזה גם תלוי

ברמת הפינוק. הטיסות עלו לנו ממש זול כי היה דיל של אלעל לכרטיס ראשון ב-399$ ושני ב- 99$. הרכב, בקומבינות דרך חבר של חבר של חבר עלה לנו 500 יורו לשנים עשר (או אחד עשר, לא זוכרת) ימים. אבל, אנחנו מאוד התפנקנו ולקחנו רכב בדרגה גבוהה, כי ידענו שנהיה ימים ארוכים ברכב. בכל אופן חשוב לקחת רכב לא קטן מידי שהמזוודות נכנסות בבגאג´ (כי אחרת יש חשש לגנבות...). מלונות זה שוב תלוי כמה אתם מתפנקים. כללית לא בערים הגדולות בתקציב של 100 יורו ללילה לקחנו מלונות מדהימים. בונציה , בפירנצה וברומא יותר יקר. אנחנו גם חובבי אוכל, ככה שגם פה לא ממש חסכנו, והתענגנו כמעט כל ערב על ארוחה שווה, מה שכן בצוהריים די נשנשנו...

מה שאנחנו עשינו

היה טיול של שלושה שבועות באיטליה (ועוד 10 ימי זוועה עם ההורים בשוויץ, אבל זה לא קשור) בספטמבר שעבר. לא שכרנו רכב כי ידענו שנתמקד בערים - ואח"כ עם ההורים היינו באיזור האגמים באוטו אז זה הספיק. לא גרנו בבתי מלון אלא ב-B&B, התנאים בד"כ פחות טובים אבל ממש לא גרועים - נניח חדר בדירה אבל האמבטיה משותפת לעוד 2 חדרים... או חדר ואמבטיה שמושכרים בדירה שבעלת הדירה גם גרה בה... היתרון המשמעותי - מחיר-מחיר-מחיר, ובד"כ גם מיקום - בפירנצה גרנו ממש במרכז, ברחוב באמצע הרדך בין כיכר הדואמו לכיכר הסניוריה (למי שמכיר). קנינו בארץ כרטיס שנקרא קילומטריקו ומאפשר לך לנסוע כמה פעמים שתרצה ברכבת עד 3000ק"מ, כלומר כל נסיעה מחושבת לפי המרחק, כפול מספר הנוסעים. קנינו שניים ועוד נשארו לנו יותר מאלף ק"מ. היתרון- מחיר, זמינות גבוהה של רכבות, אין צורך לנהוג (מעיף), למצוא חניה (בעיה באיטליה) או לנווט, ויכולנו להתמקם באיזור מסוים ולחרוש אותו מאותה נקודת מוצא. החסרון - מוגבל לסוגים מסוימים של רכבות ולכן קצת איטי יותר מכרגיל, וכאמור אתה מוגבל לערים הגדולות (או לנקודות של תחנות רכבת, ומשם תחבורה ציבורית). אבל היה מדהים, לא עלה הרבה, ראינו המון וצברנו חוויות. אני אנסה לקצר את המסמך שאני הכנתי (כן, גם אני בפסיכיות) כדי שתהייה תחושה של מסלול... ואשמח לענות על שאלות.

הטיול שלנו

רצ"ב הטיול שלנו בכללי, מה עוד יש לי להגיד ? - אכן כרטיסי נסיעה ברכבת חשוב להחתים (validate) במכונות האוטומטיות המוצבות ברציפים. קנייה שלהם בלבד אינה מספיקה. זה כולל גם את הנסיעות משדה התעופה לערים !! - תחבורה ציבורית באיטליה היא מצוינת - לא יקרה, בשפע, מסומנת ברור ועומדת בלו"ז. אזהרה מרכזית - כייסים וגניבות, ראינו במו עינינו ! לשמור תיקים צמודים וסגורים, לא לשים כלום בכיסים, להשאיר תעודות מקוריות במלון וללכת עם צילומים שלהן, כסף אסקטרא להשאיר במלון או בחגורה על הגוף וכו´ וכו´. - מאוד מומלצים ספרי הטיול של eyewitness, גם לערים הבודדות (רומא, פירנצה) וגם לאיטליה כולה. אנחנו נסענו עם רומא ואיטליה, אבל את האחרים ראיתי. הם אגב יותר זולים באיטליה... אשמח לענות על עוד שאלות.

tamtamy

New member
הילה - שאלות נוספות

הזמנתם את כל המלונות מהארץ? למה בחרתם להיות שבוע בפירנצה ומשם לצאת לטיולים ולא לישון באחת החוות בפנים טוסקנה.

הזמנת מלונות

את כל המלונות (למעשה B&B שמנוהלים ע"י אנשים פרטיים) הזמנו מהארץ - אין דרך אחרת... לגבי פירנצה - שלושה נימוקים מרכזיים. הראשון, לא היה לנו אוטו, והגעה לחוות או אפילו לערים קטנות היא קשה עד בלתי אפשרית בלי אוטו (במיוחד כשסוחבים על הגב ציוד של חודש, אם כי עשינו שתי כביסות). נימוק שני- כאמור לקחנו דיל על כרטיסי רכבת, ואת כל הנסיעות הגדולות עשינו ברכבות. זה נתן יתרון להיות בעיר גדולה ומשם לנסוע למקומות הקטנים. אם היינו בוחרים מקום מבודד יותר, הנסיעות היו מורכבות יותר, וודאי גוזלות יותר זמן. נימוק שלישי ואחרון - ה-B&B בפירנצה הציע לנו דיל מצוין על שהייה של למעלה מ-5 לילות... בקיצור, חסכנו איפה שלא היה לנו חשוב (מקומות לינה נניח - אם הייתם יודעים איפה ישנו בנאפולי הייתם מתים !), והשקענו בדברים שכן רצינו - כניסה לאתרים, ארוחות סבירות ולא נשנושים (למרות שארוחות צהריים בד"כ היו במקדונלד´ס...), צילום (20 פילמים !) וכו´ וכו´. הגבר, שחזר לפני שעה מתורנות ויושב איתי עכשיו, נאנח בנוסטלגיה... היה שווה !

tamtamy

New member
דיל של רכבות???

איפה קניתם דיל כזה - בארץ או באיטליה? המסלול המתגבש אצלנו הוא נחיתה ברומא, שהות ברומא, רכבת לונציה+שהות, רכבת לפירנצה + שהות ואז לשכור רכב ולטייל בתוך טוסקנה. האם מתאים לעניין גם דיל של רכבות? יש איזהשהו אתר שאפשר לראות שם שעות ומחירי רכבות וזמני נסיעות? אם לא, את יכולה לתרום מנסיונך הערכה של שעות?

רכבות באיטליה

מה שעשינו זה לקנות כרטיס שנקרא קילומטריקו - הוא כאילו נותן לך 3000ק"מ שאת יכולה לנצל איך שאת רוצה ברכבות באיטליה, כל נסיעה מחושבת לפי המרחק בקילומטרים * מס´ הנוסעים, עד 25 נסיעות. זה יוצא יותר זול מלקנות כרטיסים בודדים, כמובן, ואפשר לקנות את זה בארץ או בחו"ל. אני לא יודעת אם זה יתאים לכם, וכיוון שלא שמרתי את הכרטיסים שלנו, קשה לי לדעת אם הנסיעות שאתם רוצים "יספיקו" או לא. מה שכדאי לך הוא לחפש במדריך תיירים או באתר כלשהו מרחקים בין ערים באיטליה, ואז לחשב. יש לכם את הנסיעות הבאות - רומא-ונציה, ונציה-פירנצה, פירנצה-רומא, תבדקי כמה קילומטרים זה יוצא ותחליטי. שימי לב שאת מוגבלת לרכבות לא מהירות, רכבות מהירות יותר יקרות (אפשר להוסיף כסף). לחברת הרכבות באיטליה יש אתר מצוין, שכולל לוחות זמנים, מחירים וכו´ וכו´ - אני ממליצה שתחפשי אותו ושם תמצאי את כל התשובות.

SH9

New member
טיפים

איטליה מאוד גדולה ומעניינת - צפון: ממערב (מילאנו) למזרח (ונציה) דרך כמה מקומות נחמדים (סרמיונה) מרכז: פירנצה וטוסקנה דרום: רומא ולמדרימים מאוד יש את נאפולי. שבועיים הייתי מנסה לחלק ל- 3-4 ימים בצפון (את ונציה לא אהבתי...) שבוע טוסקנה כולל פירנצה שצריכה לבד 2-3 ימים ו- 3 ימים לרומא. אם צריך לקצץ אפשר לוותר קצת על הצפון (מילאנו לא משהו) וקצת וונציה ואפילו רומא לפעם ראשונה אפשר להסתפק ביומיים. העיקר שיהיה זמן בפירנצה ובעיירות של טוסקנה. תנסו למצוא כל מיני בתים על הרים שמשכירים חדרים גדולים עם מטבח וציוד. אח איטליה איטליה.

למעלה