מה שאנחנו עשינו
היה טיול של שלושה שבועות באיטליה (ועוד 10 ימי זוועה עם ההורים בשוויץ, אבל זה לא קשור) בספטמבר שעבר. לא שכרנו רכב כי ידענו שנתמקד בערים - ואח"כ עם ההורים היינו באיזור האגמים באוטו אז זה הספיק. לא גרנו בבתי מלון אלא ב-B&B, התנאים בד"כ פחות טובים אבל ממש לא גרועים - נניח חדר בדירה אבל האמבטיה משותפת לעוד 2 חדרים... או חדר ואמבטיה שמושכרים בדירה שבעלת הדירה גם גרה בה... היתרון המשמעותי - מחיר-מחיר-מחיר, ובד"כ גם מיקום - בפירנצה גרנו ממש במרכז, ברחוב באמצע הרדך בין כיכר הדואמו לכיכר הסניוריה (למי שמכיר). קנינו בארץ כרטיס שנקרא קילומטריקו ומאפשר לך לנסוע כמה פעמים שתרצה ברכבת עד 3000ק"מ, כלומר כל נסיעה מחושבת לפי המרחק, כפול מספר הנוסעים. קנינו שניים ועוד נשארו לנו יותר מאלף ק"מ. היתרון- מחיר, זמינות גבוהה של רכבות, אין צורך לנהוג (מעיף), למצוא חניה (בעיה באיטליה) או לנווט, ויכולנו להתמקם באיזור מסוים ולחרוש אותו מאותה נקודת מוצא. החסרון - מוגבל לסוגים מסוימים של רכבות ולכן קצת איטי יותר מכרגיל, וכאמור אתה מוגבל לערים הגדולות (או לנקודות של תחנות רכבת, ומשם תחבורה ציבורית). אבל היה מדהים, לא עלה הרבה, ראינו המון וצברנו חוויות. אני אנסה לקצר את המסמך שאני הכנתי (כן, גם אני בפסיכיות) כדי שתהייה תחושה של מסלול... ואשמח לענות על שאלות.