ירח דבש בתאילנד- תקציב

Groove Agent1

New member
ירח דבש בתאילנד- תקציב

רציתי להתייעץ בנוגע לתקציב.
הרצתי חיפוש בפורום אבל לא מצאתי תשובות.
הייתי רוצה לקבל חישוב גס לגבי תקציב כולל לכל החופשה.
טיול של שלושה שבועות כאשר מתוכם שבועיים באיים ושבוע בבנגקוק.
באיים אנחנו רוצים לקחת מלון מפנק (לא חייב להיות בסט אוף דה בסט אבל מלון טוב ומפנק), בבנגקוק אפשר למצוא בקלות דירות טובות דרך Air bnb (ככה שזה יוזיל לנו את העלויות).
טיסה: כנראה קונקשן.

אנחנו לא בזבזנים בכסף אבל גם לא רוצים לחשב כל באט ובאט. הייתי מגדיר את עצמנו כאחראים עם כסף.

אז כמה כסף אתם חושבים אני צריך בשביל כל החופשה?

תודה לעונים.
 

T o m c o

Member
מנהל
אתחיל ואומר שהתגובה הבאה עשויה לעצבן אתכם מאוד, זו כמובן לא
המטרה.
המטרה בהודעה היא לגרום לכם להבין שהשאלה היא שאלה שאין עליה תשובה נכונה.

לאף אדם - לא משנה כמה טיולים עשה בחייו, אין יכולת לתת מענה נכון לכמה כסף צריך ליום.
היות וכל אדם שונה מאחר, אין לראשון יכולת להגיד מה רצונותיו או דרישותיו של האחר. אם תשאל את חברי הפורום "כמה עולה יום כלכלה ממוצע בתאילנד?" תקבל מכל אחד תשובה אחרת, אחד יגיד 100 דולרים ליום ואחר יגיד 400 דולרים, אף אחד מהם לא טועה, זה הכל תלוי במה עושים ומשתנה מאדם לאדם.
הוצאות כלכליות של אדם בטיול מורכבות מהרבה מאוד משתנים - לכל אחד מתאימה רמה אחרת של כל אחד מהמשתנים.
ונגיד (היפוטתית) ונסווג לכל משתנה 4 רמות מחיר שונות, ויש לנו 8 משתנים שונים, יהיו לנו רק 65,536 (4 בחזקת שמונה, על פי כללי הקומבינטוריקה) אפשרויות שונות של רמות מחיר מתאימות, מה שאומר שהסיכוי שהתשובה שתקבלו תתאים לכם בדיוק הוא 0.0015%.

אז אחרי ההקדמה הזו, איך כן אפשר לעזור לכם?
הדבר היחידי שאפשר לעשות הוא לתת כיוון כללי, לעזור לכם לחשוב על סוגי ההוצאות הקיימים, לעזור לכם להתחשב בכל האפשרויות ומשם לשלוח אתכם לבדוק לבד באינטרנט מחירים, להחליט לבד מה הרמה המתאימה לכם ולעשות חישוב גס בעצמכם (תוך עיגול כל הסכומים למעלה*) של מה התקציב הדרוש לכם.
*למה לעגל למעלה? כי המחירים משתנים מעט בין עונה לעונה, במתויירת יותר - יקר יותר, מעבר לזה אני בגישה שתמיד עדיף לתכנן בזבזני ולחזור עם עודף בכיס ולשמור אותו לנסיעה הבאה מאשר לתכנן גרעוני ולחזור עם חור בצורת תאילנד בבנק..

כעת אנסה לפרט את סוגי ההוצאות השונים שיתנו לך תמונה כללית וקצת רקע להתחיל להתמודד איתו.

לינה - משתנה הלינה תלוי ברמת המלון, האיכות שלו, התשתיות ושירותים הנדרשים מהמלון, מיקומו, ואופיו. גסט האוס פשוט, בו יש לכם חדר עם מיטה בלבד, ללא מיזוג, כשהשירותים והמקלחת נמצאים בקצה הקומה ומשותפים לכל החדרים בקומה, יכול להתחיל מעלות של כ-12 דולרים ללילה. לעומתו מלון באיכות חמישה כוכבים, יכול גם להיות 250 דולרים ללילה ואף יותר.

נסיעות ומעברים - מעבר ממקום למקום הוא ה"מוצר" היחיד שבכל מקרה שתבחרו "עולה" לכם בשני סוגי "תקציב" שונים, הזמן והכסף. יש הרבה מקום למשחקים עם זה, וכל החלטה שתעשו תשפיע באופן ישיר על לפחות אחד משני ה"תקציבים" באופן משמעותי.
לדוגמה, בואו ניקח את המעבר הראשון האפשרי, בין שדה התעופה בבנגקוק לעיר. אם תקחו מונית פרטית זה יעלה לכם בין 250 ל400 בהאט, תלוי בעומסי התנועה, בדרכי הנסיעה (כבישי אגרה או לא) וכדומה.
לעומת זאת, רכבת או אוטובוס מהשדה לעיר יגיעו במקרה היקר ביותר לרבע מהמחיר של מונית, משך הזמן הוא פחות או יותר זהה.
כדוגמה נוספת, אתן את המעבר בין בנגקוק לסאמוי (כדוגמה, לא יודע באיזה איים תבקרו), את המעבר ניתן לעשות במספר דרכים שונות - טיסה, רכבת יום/לילה/אוטובוס + מעבורת.
תיקחו אוטובוס - משך הזמן יהיה הגדול ביותר אך העלות הנמוכה ביותר. ברכבת לילה - העלות גבוהה יותר, משך הזמן הוא לילה, אבל אתם לא משלמים על מלון ללילה זה. לעומתם - טיסה תיקח לכם כשלוש שעות מתקציב הזמן אך הרבה יותר מתקציב הכסף. גם כי היא עולה יותר וגם כי עכשיו יש לכם עוד זמן פנוי להוציא בו עוד כסף.

אטרקציות - אטרקציות יש בשפע, החל ממופע ועד יום טיול, דרך שייט נעים ועד לקפיצת בנג'י, לכל דבר יש עלות!
מופע קברט יעלה כ-500 בהאט (לאדם), ויום טיול כולל איסוף מהמלון וארוחת צהריים יעלה כ-1000 בהאט (לאדם) לטיול מסוג אחד ו2500 בהאט (לאדם) לטיול במסלול אחר שניהם יקחו אותך בסיור מודרך למקדש הזה, דרך חוות הסחלבים ההיא והשוק ההוא, ובדרך יסביר לכם המדריך על איך ומה.... או לחילופין, לשכור רכב או אופנוע ב250 בהאט ליום (לקטנוע פשוט, ללא דלק), לקנות מפה ולנסוע לבד לחפש את אותם שני אתרים...
אבל רגע, מה עם המסאג' בסוף היום לשחרור הרגליים התפוסות? או הגב מהתיקים שסחבתם כל היום? גם להם יש עלות (200 בהט, לחצי שעה של מסאג' רגליים אם אני זוכר נכון).

מזון - מנעד מחירים מאוד מגוון, אם תסתפקו בלאכול בדוכן ברחוב את האוכל הפשוט והמקומי שסביר שבעלות מקסימלית של כ150 בהאט (לאדם) תוכל לקבל את המנה שתשביע אותך לכמה שעות טובות, ובאותה מידה תוכלו גם למצוא מסעדה מערבית בעלות של כ-600 בהאט (לאדם) לארוחה ואף יותר.
תת-משתנה הנשנושים - ארטיק מדי פעם בseven eleven הקרוב, בקבוקי מים, קולה, בירה או כל חטיף אחר ועד פרי עסיסי בפינת הרחוב או שייק בננה-קוקוס בשוק הלילה, גם להם יש מחיר (כל הדברים הנ"ל הם בין 5 ל50 בהאט).

תקשורת - גם היא משתנה שיכול להיות לו מנעד רחב מאוד! אם תשתמש בטלפון הסלולרי הישראלי שלך, עלות דקת שיחה לארץ תעלה לכם בין 1.30 ל 25 שקלים לדקת שיחה (או חלק ממנה - תלוי בחבילה ו/או בחברה), אם תרכוש סים מקומי, דקת שיחה לארץ תעלה לך כ-40 אגורות, צריך חבילת גלישה, גיגה בחבילה מהארץ יעלה לך 139 שקלים, ואילו עם סים מקומי יעלה פחות.
צריכים מחשב אמיתי? (כדי להזמין טיסה, לקרוא מיילים, סתם לבדוק מה שלום החברים בפייסבוק), אינטרנט קפה בפינת הרחוב יעלה לכם כ-60 בהאט לשעה, ואילו בלובי המלון יכול לעלות 120 בהאט לשעה או אפילו יותר.

קניות - משתנה מאוד משמעותי - כמה קונים ואיפה? בשווקים או בקניוני המותגים? באיזה כמות? - חולצה אחת במקום הזה וחולצה נוספת במקום ההוא, ושלישית בכלל בעיר אחרת או את הכל במקום אחד ואז אולי להתמקח ולקבל הנחת כמות. זה משהו שאין דרך לדעת, פתאום מוצאים בגד שאוהבים, פתאום מתקלקלת המצלמה וצריך לקנות חדשה, פתאום.. לא תמיד יש דרך לצפות מראש.

לכן אין לאף אחד יכולת להגיד לך סכום מדויק של עלות יום כלכלה, כמו שראיתם יש מספר רב של משתנים (סביר גם שיש כאלה שכלל לא הזכרתי), הכל תלוי במה ואיך עושים. חשוב להבין שלעתים יש משתנים שמושפעים מאוד ממשתנה אחר, לדוגמה משתנה המזון, אם אתם ישנים במלון שבו יש גם ארוחת בוקר, משתנה המזון יצטמצם. או כדוגמה נוספת משתנה הנסיעות, אם המלון או הגסט האוס ישלח רכב מטעמו לאסוף אתכם ללא עלות בהגיעכם לשדה התעופה, יחסוך לכם את 350 הבהאטים שהייתם מוציאים על מונית אם לא היה עושה כך.
כל סכום שאדם יגיד לך כממוצע - יהיה טעות! הוא יהיה נכון עבורו ועבורו בלבד!
 
תשובה כזו בדיוק כתבתי אתמול אך משום מה היא לא עלתה לפורום

רק שכתבתי אותה קצר יותר

המון שאלות בנושא הנ"ל נשאלו בפורום ולכולם ניתנה אותה תשובה
פשוט אי אפשר לדעת.
יש המון משתנים כפי שרשם tomco שהוא לא הזכיר.
הטיפ היחיד שאני יכול לתת לך מנסיון זה שלא משנה כמה תיקח איתך ,תמיד
תשאיר בארץ עוד קצת ליתר בטחון במידה ותחרוג או שתרצה לחרוג
שנה טובה ובהצלחה
 

Groove Agent1

New member
קודם כל, תודה על התשובות

דבר שני, גם כתבתי בשרשור שלי שאני מבקש הערכה כללית לחלוטין.
אני פשוט רוצה לדעת אם במסגרת התקציב שלי יש טעם בכלל להתחיל לתכנן את הטיול לתאילנד או לחשוב על לוקיישן אחר.
 

T o m c o

Member
מנהל
אני לא יודע לתת הערכה כי אני לא יודע מה הצרכים שלכם.
לכן אמרתי שאין תשובה אמיתית לדבר, עשו בעצמכם את "שיעורי הבית" שניתנו לכם, מצאו באתרים השונים מלונות המתאימים לכם, מצאו את מחירי הנסיעות בתנאים והשעות המתאימים לכם, בררו מחירי טיולים המאימים לכם ועשו הערכה בעצמכם! אף אחד לא יכול לעשות זאת עבורכם!

(בהסתייגות מוחלטת מהאמור מעלה, אגיד על עצמי שאני לפני חמש שנים טיילתי חודש וחצי בתקציב של 12.5 אש"ח לאדם, שני אנשים. לא בהתכלבות ולא בפיזור כסף. כולל הטיסות הלוך וחזור.)
 

ipv6

Member
משחק יפה עם מספרים

נניח שיש 4 קטגוריות, מה הסיכוי שאדם שלוקח מלון יקר ירצה לאכול אוכל רחוב זול?
או בן אדם שלוקח נהג פרטי \ מוניות ירצה לישון בגסטהאוס?
אתה בקלות יכול לעשות הנחה מקלה שאדם בוחר לעצמו קטגוריה אחת ורב ההוצאות שלו בטיול יפלו לקטגוריה הזאת, ככה שיש לך סיכוי של בערך 1/4 לעונת נכון.

עכשיו אם נקרא את ההודעה שלה, אני אעשה עוד הנחה מקלה ואגיד שהקטגוריה הכי יקרה כנראה לא מתאימה לה [1].

בת'כלס יש לך 3 קטגוריות לכסות ובסבירות טובה אתה נותן לה מידע רלוונטי [2].



[1] בן אדם שהולך לישון במלונות של 250$+ לא ידבר על Air BNB ולא ישאל כמה כסף להביא \ אלא יתעניין בשירותי פרימיום ספציפיים ועלויות. מהצד השני אם היא דיברה על דירה בבנקוק ומלון "מפנק" באיים גם טיול מבוסס על תקציב שמתאים לגסטהאוסים אוכל רחוב וכו', לא רלוונטי עבורה.

[2] קיימת הסבירות שהיא אוהבת לישון בגס האוסים אבל להתנייד במכוניות פאר. לאכול בשוק (במטרה לחסוך) אבל לקנות מותגי מעצבים, אבל אני אזניח את זה.


בקיצור, אפשר לקרוא בין השורות ולכתוב הודעה שתתן מספיק אינפורמציה רלוונטית עבורה.
 

T o m c o

Member
מנהל
א. אני מסכים שלרוב האנשים תתאים בכל המקרים אותה הרמה.
לעומת זאת זה לא בהכרח נכון. אני לדוגמה לרוב ישן במלונות של 70 דולר בערך אבל באוכל אוכל בדוכני הרחוב או במסעדות המקומיות בסכומים נמוכים בהרבה.
אין כלל, אין אפשרות להכליל, ולכן אמרתי את זה בצורה הזו.
על מנת לכוון בצורה טובה יותר לטווח המחיר המתאים, אני צריך להכיר או לדעת מה הצרכים של הבנאדם מולי, בלי זה אני לא יכול להגיד.
&nbsp
אני מסכים שאפשר לקרוא בין השורות, אני מסכים שאפשר לתת מענה שהוא "יותר מדוייק מספרית", זה לא אומר שאני אקלע בדיוק לטעם ולכיוון הנכון, לכן אני גם תמיד משתדל לפרט מה טווחי ההוצאה, מה הסכומים המינימליים, מה המקסימליים ומה הנפוצים.
ברור לי שזה לא התשובה שהשואל ציפה לקבל, ברור לי שזה לרוב מעצבן אותם ורק מבלבל אותם, אבל אין כאן תשובה נכונה! כל תשובה יכולה להיות נכונה, עבור כל אחד התשובה היא שונה ולכן זו הגישה שלי.
&nbsp
&nbsp
 

ipv6

Member
השאלה המעניינת מה עושה הבן אדם הממוצע

שלן במלון של 70$ בתאילנד.
אני מנחש שיש פילוג נורמלי סביב איזה שהוא ערך של הוצאות אוכל, הוצאות תחבורה, הוצאות בידור. כלומר רב מי לן ב70$ ללילה אוכל בערך באותו הסכום.

יתרה מזאת, לא כל הקטגוריות שוות, אני מניח שרב ההוצאה היא על לינה ותחבורה ואם תתן מידע רלוונטי בקטגוריות האלה כבר עשית את רב העבודהף גם אם לא ניחשת כמה בדיוק הם מתכוונים להוציא
 

T o m c o

Member
מנהל
אני מסכים שלא כל הקטגוריות שוות, גם אם תשים לב
שהמקומות בהם ציינתי מחירים כל שהם הם הדברים המשמעותיים, אוכל, תחבורה, אטרקציות ולינה.
השאר אכן זניחים ולא ברי יכולת לתכנון מראש כלל (קניות, תקשורת וכו').
&nbsp
בפעמים הבאות אשתדל לתת מחירים בצורה מעט יותר ממוקדת (כמו דוגמה למלון ברמות השונות), מעבר לזה אני לא חושב שאפשר לעשות יותר מזה.
&nbsp
(אגב, באשר לאוכל, 70 דולר לאוכל ביום? זה המון! תחשוב על זה שזה בערב 2000 בהאט, ארוחה יקרה במסעדה מקומית עולה כ-100 בהאט, (וגם זה בהגזמה.) מהזכור לי פאד תאי יקר לדוגמה יכול להגיע לכ-75 בהאט, תוסיף לזה כ-20 בהאט על שתיה (גם, בהגזמה, תיקח שתי פחיות), אתה מסכם ארוחה נהדרת בכלום כסף, ארוחה במסעדה מפוארת (לדוגמה מסעדת הבופה בראש מגדל באיוק 2) עולה 600 בהאט, לאכול יותר מאחת כזו ביום נראה לי לא נחוץ.. גם זה כאמור משתנה מאוד אם המלון כולל ארוחת בוקר לדוגמה..)
 

AuraMe

New member
אין כל כך מה לעשות שבוע בבנגקוק

אלא אם מקדישים איזה יומיים לקאצ'אנבורי. אבל גם אז הייתי נשארת בבנגקוק יומיים ואז בורחת משם כמה שיותר מהר...
 

BrightEye

New member
אם עדיין רלוונטי

דיברתי עם הבת שעשתה את אותו דבר.
ההמלצה שלה להכנס ל"למטייל" ולבדוק שם את האפשרויות שהם מציעים.
הם עשו הרבה דברים דרכם מהארץ ולכן אפשרי לדעת מראש את מסגרת התקציב.
מגורים בין 60-120 שח' ללילה, תלוי באיזה אזור נמצאים.
אם רוצים פה ושם מלונות יוקרה מפנקים ביותר - 400-500 שח ללילה. (לזוג).
טיולים מוזמנים ליום שלם 200 שח' לכל אחד.
 
תאילנד מאד זולה

הייתי בתאילנד כבר מספר פעמים ותאילנד באמת מאד זולה ולכן אפשר בכיף לישון במלונות מפנקים מאד במחירים זולים פי כמה וכמה מישראל (הטופ שראיתי אגב היה 350 ש"ח ללילה במלון יוקרתי לשלושה אנשים בבנגקוק, כולל ארוחת בוקר..)
מבלי להחשיב את הטיסה, 10 אלף יהיה תקציב מכובד לחופשה בתאילנד של זוג לשלושה שבועות (כולל טיסה מבנגקוק לאיים..) אתם תישארו עוד עם עודף...
התחבורה והאוכל הם כסף קטן,
הטיסות, המלונות והאטרקציות שעושים הם מה שבאמת חשוב לתכנן לפיו תקציב.
גם מבחינת אטרקציות- לא יקר בכלל, בשביל טיול יומי באיכות גבוהה 100 ש"ח לאדם הם די והותר.
חוץ מזה- תמיד אפשר להתמקח!
וכמובן לא לשכוח את הקניות..
 

arieciub

New member
הערכה שלי חזרנו משם לפני 3 שבועות

כ- 35000 ש"ח לזוג.
טיסות ובתי מלון של חמישה כוכבים בקוסמוי, קופאנגן ובנקוק 20000 לזוג ועוד 15000 לשאר האטרקציות, אוכל ושופינג מטורף.
היינו 12 יום באיים ו-6 ימים בבנקוק.
ניתן לחסוך קצת במלונות אבל הטיסות יקרות.
בנובמבר עד מרץ זו עונת התיירות החמה והמחירים עולים.
אנחנו היינו בספטמבר.
מקווה שעזרתי.
 
למעלה