נו באמת, לא מתקיימים אצלך
אתה, כמו כל אדם אחר בעולם (אלא אם כן הגעת למדרגת צדיק אשר הצליח להתגבר על כל מידותיו הרעות ותאוותיו),
גם לך יש רגשות, חוויות של רגש.
גם אתה מתעצבן, נהיה מתוסכל, חש חוסר אונים, עצוב, כועס, יש לו חוסר אמון.... ועוד הרשימה (לצערנו) ארוכה.
לכל אדם יש את הכפתורים שלו וכל אדם מופעל אחרת ואצל כל אדם כל הנ"ל בא לידי ביטוי בדרכים אחרות.
אבל בבקשה ממך - לא חינוך ולא בטיח, לא השקפת עולם, לא וותרנות מוחלטת ולא פשרנות מוחלטת ... ועוד שיש צורך ברגשות שאתה מתאר, כי הקב"ה יצר את הרגשות הללו.
הרגש השלילי עובד ומגיע אצל כל אחד - לכל אחד הבחירה איך ומתי לפרוק את זה.
לך לארה"ב, שם הוותרנות וההתפשרות יוצאת בסופו של דבר ברצח עשרות חפים מפשע מידי פעם בביה"ס, בקניון וכד'.
כולם - ללא יוצא מהכלל עוברים את זה, מדובר בחלק בלתי הפיך מהעבודה שלנו בעולם הזה.
אף אחד לא מושלם (שוב, אלא אם כן הגעת למדרגת הצדיק האמיתי)
דברים, כפי שאתה מתאר (ואני מאוד מקווה שאתה מתאר את האידיאל שאליו אתה שואף - ולא מצב נתון שבו אתה נמצא היום)... מתארים אנשים מנותקים מרגשות לחלוטין ומנותקים מעצמם לחלוטין.
נקשר את זה לפוסט הקודם שלי - מה שטוב בכל הסיפור הזה, שיש שותפה ויש חלוקה ועבודה משותפת על כל זה. כשאני ואשתי מתווכחים ומסכימים על משהו, זה לא בגלל שאני וותרן באופן תמידי או מתפשר תמיד. תתפשר תמיד ואז אתה תזרוק את סיר המרק על אשתך כשזה תופס אותך ברגע של עצבנות.
מה שהופך את זה טוב, שהתנועה בין כל הרגשות הללו היא משותפת וזה מה שבונה
להיות עזר כנגדו - זה לא לעזור לנו לסחוב סלים בקניות - זה לעזור לנו לעבוד עם עצמנו, כדי שהחיבור באמת יהיה אידיאלי ומושלם
בהצלחה לכולם