ירח דבש

• פותח הנושא נווהשאנן
  • פורסם בתאריך
נ

נווהשאנן

Guest
ירח דבש

שאלה, כמה מביניכם יצאו לירח דבש אמיתי לבד כמו שצריך.
אני לא...

yoelnd

New member
סליחה, מה ההגדרה לירח דבש?

היי
בעיני ירח דבש זה 7 ברכות ולהרגיש חתן עם המלכה שלך בכל יום במקום אחר, חברים, משפחה, עבודה וכד'......
ואגב, ירח הדבש נמשך כבר מעל ל- 16 שנה - יום יום!

רק בריאות!

אוייי יואל, באמת....

לגבי השאלה המקורית - אם תצא לבד אולי באמת זה ייחשב כירח דבש

לגביך יואל - תעשה לי טובה "יום יום 16 שנה".

תרשה לי לחלוק על הדברים וזאת גם מבלי להכיר אותך ואת המלכה שלך

אין אף זוג בעולם שחי חיים מאושרים יום יום וזאת מהסיבה הפשוטה - כל יום זאת עבודה ובכל תקופה יש עליות ומורדות

העולם הוורוד, כזה שהכל מושלם לאחר החתונה נגמר כשנכנסים למציאות

ואז, השמחה והאושר הוא שיש עם מי להתקדם ויש שותפות לחיים

כשמסתכלים אחורה 16 שנה (אצלך), אפשר להגיד שאתה מאושר 16 שנה בגלל שאתה רואה שבנית הרבה עם שותפה אמיתית לאורך 16 שנה

כשאתה מסתכל יום יום, בוודאי שהחיים לא כך.

וגם לא לספר בבקשה שיום יום אתה מתייחס לאשתך כאל מלכה, כי אין מצב כזה בעולם.

ייתכן שבשניה שכתבת את ההודעה שלך באמת חשבת כך והרגשת כך, אבל המציאות היא כזו שהרבה מאוד פעמים יש מרחק רב בין השכל שמבין שהיא אמורה להיות מלכה לבין הרגש שלך שאתה באמת מרגיש כך

אבל, בסופו של דבר, אם הצלחת לחבר את השכל והרגש בנקודה הזו, אז אכן הצלחת להגיע לנקודה וגם זאת עד לפעם הפעם

כל החיים הם בתנועה של קירוב-ריחוק, לב פתוח - לב סגור

מי שחושב שהכל טוב או הכל רע, פשוט מנותק מעצמו והסובבים אותו

זה היה בשביל לאזן

yoelnd

New member
ברכה אומרת.....

היי
אין ספק שזאת עבודה יום-יומית אך הדברים שכתבת לא מתקיימים אצלי! זה ענין גם של חינוך וגם השקפת עולם להיות בהדדיות בותרנות, התפשרות, אין צורך בכעס, פחד, יראה, דאגה וכד'.
להיות שלם עם עצמך, מה שאתה עושה, והסביבה.
לא נמשיך לפרט ולהסביר, ואני מאחל לך ולכולם להיות שלמים עם עצמם, צנועים, ישרים, ולהסתפק במה שיש לא מתוך עוני אלא משמחה!!!

בבריאות טובה,
יואל

נו באמת, לא מתקיימים אצלך

אתה, כמו כל אדם אחר בעולם (אלא אם כן הגעת למדרגת צדיק אשר הצליח להתגבר על כל מידותיו הרעות ותאוותיו),

גם לך יש רגשות, חוויות של רגש.

גם אתה מתעצבן, נהיה מתוסכל, חש חוסר אונים, עצוב, כועס, יש לו חוסר אמון.... ועוד הרשימה (לצערנו) ארוכה.

לכל אדם יש את הכפתורים שלו וכל אדם מופעל אחרת ואצל כל אדם כל הנ"ל בא לידי ביטוי בדרכים אחרות.

אבל בבקשה ממך - לא חינוך ולא בטיח, לא השקפת עולם, לא וותרנות מוחלטת ולא פשרנות מוחלטת ... ועוד שיש צורך ברגשות שאתה מתאר, כי הקב"ה יצר את הרגשות הללו.

הרגש השלילי עובד ומגיע אצל כל אחד - לכל אחד הבחירה איך ומתי לפרוק את זה.

לך לארה"ב, שם הוותרנות וההתפשרות יוצאת בסופו של דבר ברצח עשרות חפים מפשע מידי פעם בביה"ס, בקניון וכד'.

כולם - ללא יוצא מהכלל עוברים את זה, מדובר בחלק בלתי הפיך מהעבודה שלנו בעולם הזה.

אף אחד לא מושלם (שוב, אלא אם כן הגעת למדרגת הצדיק האמיתי)

דברים, כפי שאתה מתאר (ואני מאוד מקווה שאתה מתאר את האידיאל שאליו אתה שואף - ולא מצב נתון שבו אתה נמצא היום)... מתארים אנשים מנותקים מרגשות לחלוטין ומנותקים מעצמם לחלוטין.

נקשר את זה לפוסט הקודם שלי - מה שטוב בכל הסיפור הזה, שיש שותפה ויש חלוקה ועבודה משותפת על כל זה. כשאני ואשתי מתווכחים ומסכימים על משהו, זה לא בגלל שאני וותרן באופן תמידי או מתפשר תמיד. תתפשר תמיד ואז אתה תזרוק את סיר המרק על אשתך כשזה תופס אותך ברגע של עצבנות.

מה שהופך את זה טוב, שהתנועה בין כל הרגשות הללו היא משותפת וזה מה שבונה

להיות עזר כנגדו - זה לא לעזור לנו לסחוב סלים בקניות - זה לעזור לנו לעבוד עם עצמנו, כדי שהחיבור באמת יהיה אידיאלי ומושלם

בהצלחה לכולם

נ

נווהשאנן

Guest
התכוונתי לבד עם בת הזוג

יש כאלה שישר לוקחים את כל הכסף מהחתונה ומפוצצים אותו על ירח דבש מהסרטים. אנחנו לעומת זאת בחרנו להשקיע את הסכום ולהקים עסק

נ

נווהשאנן

Guest
סיפור חסידי

מצחיק שהמילים שאמרת הן בדיוק אותו סיפור חסידי מפורסם על הרב שבירך את החסיד העני שיהיה לו הצלחה בעסק הראשון שיעשה... מכיר?!

לא מכיר, אבל

אם היית יודע מי אני, לא היית מזלזל בברכה

אל תהיה ברכת הדיוט קלה בעניך...

נ

נווהשאנן

Guest
אז ככה

חסיד עני הגיע לרבי וביקש ברכה לפרנסה, בירכו הרבי שתשרה ברכה והצלחה בדברהראשון שיעשה. שמח החסיד מאד ונחפז לביתו. תיכף איך שנכנס אמר לאישתו להביא מיד את צרור החיסכון הדל ששמרו, האשה נבהלה מהחיפזון והתחילה לשאול שאלות, החסיר שפחד שיפספס את הברכה צעק עליה שתביא לו את הצרור מהר, עד מהרה התפתח שם ריב סוער ולא נעים. אני לא זוכר את הפרטים אבל הענין היה שהברכה שרתה בריב שאכן הצליח מאד

למעלה