ירידה בביקוש ומגבירי חלב....

• פותח הנושא nk11
  • פורסם בתאריך

nk11

New member
ירידה בביקוש ומגבירי חלב....

לא מאמינה שאני כותבת את ההודעה הזו....
כמה חיכיתי להגיע לשלב שבו יש לי מספיק בשבילם, ועכשיו- כשסופסוף הגענו לשם אני אפילו קצת סובלת מזה (צרות של עשירים!!!)

אז הקטנים בני קצת יותר מחצי שנה ועדיין יונקים. אני כל כך גאה בעצמי ובהם על כל מה שעברנו כדי להגיע לכאן!!!
בשבועות האחרונים הם אוכלים יותר ויותר מוצקים וכך הביקוש לציצי הולך ופוחת לאט לאט ואני מצליחה לייצר את הכמות שהם צריכים.
בהתחלה זה היה בדיוק מספיק בשביל שנוותר על הסימילאק של אלה ושהבקבוקים שהיא לוקחת לתוספת יהיו רק של חלב שאוב,
ועכשיו נראה שיש לי אפילו קצת עודפים. כאילו משהו עדיין לא התאזן בגוף שלי.
ביום האחרון לאורך כל היום אני עם גודש/ סתימות בצד ימין (יש לי בערך חצי שד מאוד קשה, כואב ואדום והחצי השני בסדר). מחממת ומניקה/ שואבת ועדיין אין הטבה משמעותית. יכול להיות שזה גם קשור לכך שהם קצת מצוננים ואולי יונקים פחות בימים האחרונים.

השאלה היא מה עושים הלאה.
כבר כמעט 6 חודשים אני עם חילבה (9 ביום) ותמציות של "חלב אם" בשביל להגביר ייצור חלב כמובן.
ועכשיו נראה לי שהם מתחילים להיות מיותרים.
מצד שני- אני פוחדת להפסיק בבת אחת ופוחדת שתהיה לי ירידה דרסטית מידי. עדיין הם יונקים בערך 5-6 פעמים ביום...
אז מה עושים? להפסיק בהדרגה? להפסיק רק מגביר חלב אחד ולהמשיך עם השנ?
ובכלל- איך הגוף שלי יצליח להתאזן עם הירידה הזו בביקוש? ועם הפסקת המגבירים?

אשמח לתובנות.....

תודה וחג שמח!!!

nk11

New member
המצב מחמיר...

טוב,
אז אחרי הלילה קמתי כאובה מאוד.
השד אדום, קשה, כואב. יש לי הרגשה שיש כבר דלקת.

אני כל הזמן מחממת ומנסה להניק, אבל אין מה לעשות- הם כבר בני חצי שנה ולא מוכנים להישאר 40 דקות על הציצי כמו פעם. העולם בחוץ מעניין מידי...

מכיוון שאנחנו בתוך רצף של שבת וחג- הרופאה שלי לא מקבלת עד יום רביעי...
חשבתי ללכת לטרם או למוקד אבל אני ממש לא סומכת יותר מידי ע הרופאים שם ורוצה להגיע כבר מוכנה.

איזו אנטיביוטיקה מקובל לתת במצב של דלקת? מה אפשר לקחת בהנקה?

תודה!!

יכי67

New member
מה קורה? עברו כמה ימים

רק עכשיו נכנסתי לפורום, אני רואה שאף אחת לא הגיבה מאז שכתבת.
איך המרגש ואיך התפתחו העניינים.
נשמע שגם חשוב שיועצת הנקה או אשת מקצוע אחרת תסתכל על השד.
האם יש לך חום?
בד"כ נשים מניקות מקבלות אניטביוטיקה שמתאימה להנקה ולא עוברת בחלב או עוברת באופן מזערי ולא משמעותי.
לא תמיד צריך אנטיביוטיקה.
אם זו סתימה, הכוונה היא לחלב שנתקע, שלא הוצא מהשד לכן הצינורית נסתמת.
נשמע שאת עושה את העבודה הנכונה אך קשה ולא נכון לייעץ לך מרחוק...

עדכני, נשמח לעזור

nk11

New member
תודה, הרבה יותר טוב....

לשמחתי הצלחתי לעבור את זה בלי אנטיביוטיקה
עשיתי המון מקלחות חמות שאחריהן מייד הנקתי, ובין לבין קיררתי עם פדים עם וודקה.
בסוף הקטנטנים הצליחו לשחרר אותי (דווקא מי שעשתה את זה היתה הבת שיונקת פחות טוב לרוב. זה היה מאוד משמח!!). ממש הרגשתי מתי היא מצליחה "לשחרר" אותי ואז ינקה המון זמן, אחרי שסיימה והיתה שבעה מאוד שאבתי עוד 80 בערך מאותו השד.

בקיצור, עברנו את זה בשלום.
תודה על המענה.
אשמח להתייחסות בנוגע למגבירי החלב. כמובן שבימים הקודמים הורדתי המון ועכשיו אני מתלבטת איך להמשיך...

דלקת בשד

הי nk

סליחה, לא הספקתי להיכנס קודם..
איך את מרגישה ? מקווה שראית כבר רופא וקיבלת אנטיביוטיקה.

בדרך כלל נותנים אוגמנטין, הוא מותר בהנקה ועובד טוב על דלקות בשד.

אני מציעה להפסיק עם המגבירים שאת לוקחת - אבל באמת כמו שכתבת - בהדרגה.
מה את רוצה להפסיק קודם ? לא נראה לי שזה משנה, אבל כן חשוב - בהדרגה, ואז לחכות כמה ימים ולראות את ההשפעה על הייצור.
את יכולה להוריד כדור חילבה אחד - ולחכות כמה ימים, לראות שהכל בסדר ולהמשיך ולהוריד עוד כדור וכך הלאה. תורידי אחד מהערב, אחר כך אחד מהצהרים , ואחר כך אחד מהבוקר, במקום להוריד את השלושה של הערב למשל.
כדי להימנע מגודש בהמשך - שימי לב כשהחזה מתמלא והקטנים לא מרוקנים את המלאות - אחרי ההנקה - תוציאי מעט חלב כדי להרגיע את המלאות, לשחרר אותה קצת. לא צריך לרוקן עד הסוף, רק לרוקן מעט. את יכולה להוציא עם משאבה או אפילו עם היד.
זה יעזור להרגיע את הגודש ולמנוע דלקות וסתימות.
כשאת מניקה - תלחצי קצת על השד עם היד, כדי לשחרר יותר חלב לפה שלהם, בעיקר נסי ללחוץ בנקודות המלאות יותר על השד, ואם יש לך מקומות שאת מרגישה שמתמלאים או נסתמים יותר - לחצי שם.

אשמח לשמוע איך את היום

nk11

New member
תודה הדר

כפי שכתבתי בסוף לא הייתי צריכה אנטיביוטיקה כי הם עשו עבודה מספיק טובה...

עם המגבירים זה בדיוק מה שעשיתי, רק עם שניהם במקביל- הורדתי כדור חילבה אחד + פחות טיפות בכל מנה של חב אם. בינתיים נראה שזה בסדר.

לגבי מה שכתבת לי על ללחוץ על השד בזמן הנקה: ניסיתי את זה לא פעם. העניין זה שהם נחנקים פתאום. ואז הם נלחצים, בוכים והרבה פעמים לא רוצים לחזור לינוק.
בכלל, גיליתי שהזרם שלי ממש לא עקבי. אני רואה את זה גם בשאיבות. אני יכולה לשאוב 30 שניות ולא יצא כלום ואח"כ פתאום זרם מאוד מאוד חזק ואח"כ הוא נחלש, ושוב נהיה חזק ושוב מפסיק... בקיצור- יש לי ציצי הפתעה... יש מה לעשות עם זה?

תודה!!

למעלה