ירידה בחלב?

sariths3

New member
ירידה בחלב?

בוקר טוב, בתי בת 5 חודשים ורק יונקת. בדרך כלל במשך היום היא יונקת 5 דקות, אני שואבת צד שני ונותנת לה מה שנשאב בבקבוק. היא לא מוכנה לינוק יותר מ-5-7 דקות במשך היום, ולא מוכנה לקחת צד שני, אז גיליתי שהשיטה עובדת.במשך היום אני שואבת בין 60 ל-100 בלילה היא יונקת כ-10 דקות, רבע שעה וחוזרת לישון. בשבוע האחרון היא רוצה לינוק כל הזמן במשך היום. בהתחלה חשבתי שאולי יש לה קפיצת גדילה, אבל זה נמשך כבר המון זמן. כמובן שכמות החלב בשאיבות המרובות גם יורדת לכ-30-40. בלילה האחרון היא קמה 3 פעמים לאכול (כבר הגענו לפעם-פעמיים בלילה), והכמות שנשאבה הייתה פחות מ-80, כשעד לשבוע זה שאבתי 120-160 בארוחת לילה. קפיצת גדילה אמורה להגדיל את כמות החלב. האם יכול להיות ש-זהו, ומתחיל להיגמר לי החלב? אציין שלא שיניתי דבר בהרגלי. אני עדיין איתה כל היום ברוב הימים. היא, לעומת זאת, הפכה מילדה לא שקטה לילדה צרחנית במיוחד בתקופה האחרונה. אני על סף יאוש. מה קורה כאן? האם יש המלצה מה לעשות? עייפה ומיואשת, שרית

ירידה בחלב?

מה שאת מתארת זאת תופעה מאוד נפוצה בגיל הזה. בהרבה מקרים בסוף מסתבר שהציק לתינוק משהו, כמו הצטננטת או בקיעת שיניים. לא צריך ליחס כל שינוי בהתנהגות לכמות החלב. ההנקה היא גם עבור הרגעה ולא רק עבור אוכל. כל עוד שהיא מרטיבה 5-6 טיטולים ביום עם שתן בהיר ולא יורדת במשקל, אין כאן שום מצב חירום. הרי היא קובעת את כמות החלב שהיא מקבלת. כמובן שיש יוצאים מן הכלל, שכן קשורים אל האימא- הדוגמא הקלאסית זה כניסה להריון. כאשר אימא נכנסת להריון זה יכול להוריד לה את כמויות החלב, כמו כן בעיות בבלוטת התריס (ואז מרגישים לא טוב) ועוד סיבות רפואיות אצל האימא. בכל מקרה, אם את לא מוצאת סיבה לשינוי התנהגות, ואת עדיין דואגת בנושא התזונה, אפשר תמיד להתיעץ עם רופא הילדים בנושא התחלת האוכל המוצקף כי היא כבר בת 5 חודשים. בהרבה מקרים עדיך לתת תוספת של קצת אוכל בכפית ולהמשיך עם ההנקה כרגיל מאשר להוסיף בקבוקים של תמ"ל. בהצלחה, גם זה יעבור! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה