ירידה בחשק המיני

נטעלי45

New member
ירידה בחשק המיני

שלום, אני נשואה 6 שנים אמא ל3 ילדים בהפרש של שנתיים. בתקופה האחרונה אני מרגישה שיש לי מכשולים רבים וריבים מול בעלי עקב ירידה בחשק המיני. ילדתי לפני שנתיים ומאז אני מרגישה שלא בא לי סקס בתדירות גבוה כמו בעלי. בוא נגיד שאם כל יומיים בערך לא יהיה אקט מסויים אז בעלי מפעיל עליי לחץ שנהיה ביחד בזמן שהילדים לא בביית או שישנים ולא תמיד בא לי,לפעמים אני מרגישה שאני עושה סקס כדי שלא נריב והוא לא ירגיש דחוי ולפעמים זה דווקא כן זורם. אני מרגישה שיש לי עומס בחיים ואין לי כוח לסקס ובעלי הפוך ממני תמיד מחפש רגעים שנהיה ביחד.ממש קשה לי ואני מיואשת המצב הזה פשוט מדכא,זה משפיעה עליי מאוד אני מנסה לא לפגוע בו וכשאני לא מעוניינת בסקס אז אני יודעת שזה יעלה במחיר שהוא יהיה מבואס והכל ימשיך רגיל בשגרת החיים אבל שנינו רבים ואני פשוט מותשת.חשוב לי לציין שאני שמה טבעת נוברינג שיכול להיות גם משפיעה. אשמח לעצתך-איך אפשר לשפר את היחסים והחשק המיני?

מריוס זכריה

Member
מנהל
למעשה את שואלת שתי שאלות שונות, נפרדות, ואולי אפילו הפוכות

1. איך אפשר לשפר את היחסים?
2. איך אפשר לשפר את החשק המיני?

ולא בטוח שהתשובה היא אותה תשובה, ואולי התשובה אפילו הפוכה, ואני אסביר.

ברור שאילו היה יורד מלאך משמיים, מעלה לך את החשק המיני בשלוש דרגות, הבעייה הייתה נעלמת. מהמשאלה הזאת נובע החיבור שלך בין שתי השאלות.

אלא שמלאכים לא עובדים בדומינוס פיצה, והם לא יורדים לעשות שליחויות על פי הזמנה. ובכלל, העסק לא עובד ככה.

אז בואי נתחיל מהשאלה השניה: איך אני מעלה את החשק המיני שלי?

התשובה הפשוטה ביותר לכך היא שימוש באמצעים כימיים: תוספת הורמונלית כזו או אחרת (אולי טסטוסטרון? אני לא רופא...) עשויים לעשות את העבודה במקומך.

ובואי נגיד לצורך הדיון שכדור כלשהו (או מדבקות או אדי קסם) יעשו את זה.
השאלה הראשונה: האם אין תופעות לוואי? האם אין סיכון בריאותי בתוספת הורמונים?

התשובה לשתי השאלות היא כן וכן (בהתאמה).

וגם נשאלת השאלה: אוקיי, ולכמה זמן תקחי את החומרים האלה? ומה יקרה ביום שאחרי?

אז קודם כל, כמו שאת רואה, גם אם הכימיה הייתה עושה את זה, זה לא פשוט.
שנית, יש גם ספק כמה אנחנו כבני אדם רוצה להיות מתוכנתים כימית.
אפשר להתווכח פילוסופית בשאלה שאולי אנחנו ממילא מתוכנתים כימית, ואולי יאין לנו בכלל בחירה חופשית? בנושא הזה יש דעות לכאן ולכאן, אבל הויכוח הזה (שממילא לעולם לא מסתיים) לא יעזור לנו עכשיו. כי בכל מקרה, גם אם כך, זה לא אומר שאנחנו צריכים להוסיף עוד חומרים ועוד תיכנות.

שאלה אחרת: אולי אפשר להעלות את החשק המיני ללא כימיה?

פה כבר יש סתירה פנימית, כי אם אין לך חשק, זה בגלל שאין לך חשק. אז למה שיהיה לך חשק שיהיה לך חשק, כשבעצם אין לך חשק?

במלים אחרות, לא דין הרצון לרצות את בעלך ולהקטין את החיכוך (וזה הרצון האמיתי שלך!!!) כדין הרצון (התאורטי) ביותר סקס. רצון ביותר סקס אין לך. עובדה. אם כבר, יש לך רצון בפחות סקס, ולא ביותר. אז אם אין לך רצון אמיתי ביותר סקס, איך תעשי פעולות שיגיברו את הרצון בסקס? העסק הוא סתירה עצמית ועבודה עצמית בעיניים.

לסיכום כל הפלסף הזה: את לא באמת רוצה יותר סקס. נקודה. את רוצה שקט מהחיכוכים עם בעלך, ולא רוצה להרגיש שאת אונסת את עצמך לשכב איתו.

---

וזה בדיוק המעבר לחלק השני: איך לשפר את היחסים איתו.

לעניות דעתי, הדרך לשיפור היחסים לא תעבור בהגברת המיניות שלך בצורות מפוקפקות ולא כנות, אלא דווקא בלשים את הדברים על השולחן ולמצוא פתרונות חדשים.

לדעתי, את בהחלט אונסת את עצמך לסקס שאת לא באמת רוצה, והתוצאה של זה היא בדיוק ירידה נוספת וחמורה בחשק המיני הפחות שעדיין יש לך.
כלומר, כל אקט של סקס שנעשה על ידיך שלא לשם האהבה והסקס, פוגע בך חמורות.
- הוא פוגע בחשק המיני שלך
- הוא פוגע בכבודך כאדם
- הוא פוגע באהבה ובכבוד שלך לבעלך
- וכתוצאה מכל אלו, הוא מדרדר את כל החבילה הזוגית, האישית והבין אישית.

לכן אני במקומך (וגם במקום בעלך, אם יש לו שכל בראש), הייתי מפסיק עם הנוהג הזה עכשיו ומיד: אין יותר סקס אלא אם כן ממש ממש בא לך.
את זה הייתי שם על השולחן.

הא הוא יאהב את זה? לא. הוא לא.
אבל זאת המציאות, ולא נוכל לטייח אותה, בלי לשלם מחירים יקרים בהרבה.
ואז מגיעים לשאלה: אוקיי, מה הלאה?

אז יש כל מיני אפשרויות, ובראשן האפשרות שיסתדר עם עצמו חלק מהזמן. אני לא מתכוון "עם עצמו ועוד מישהי", אלא עם עצמו. הוא יכול לאונן, ואת אמורה לפרגן לכך מכל הלב. זה אחד.

שתיים, יש תקווה אמיתית שאם הלחץ ממך ירד, והוא יהיה נחמד אליך ולא יראה בך אובייקט בלעדי לסיפוק צרכיו, והיחסים שלך יהיו טובים ומלבלבים (וזאת בהנחה שאתם מצליחים להתמודד עם הבעיות הזוגיות האחרות) - אז בסופו של יום החשק המיני שלך יעלה מעצמו.

כמה הוא יעלה? הרבה או מעט? אני לא יודע.
אבל עליה כזאת היא העליה היחידה שבעיניי שווה משהו.
כל השאר אלו טריקים זולים שמשיגים תוצאה הפוכה.

---

איך הגענו עד הלום, והאם ניתן היה להמנע מכך?
לדעתי, לא.
יש בעייה מובנית במערכת של גידול ילדים בחברה המערבית, שקשורה גם למבנה נפשי וגופני של גברים ונשים (וילדים...), שמזמינה את ההסתבכות הזאת.
שאם לא כן, מי יודע אם בכלל הייתם מתחתנים, לוקחים משכנתא וכולי? אולי הייתם חיים במערה ומלקטים תותי בר וצדים ממוטות? אולי...
אבל בחברה שלנו, זו דילמה מובנית.
לחלק מהזוגות היא לא קורית בכלל, או קורית באופן מוחלש, מכל מיני סיבות שקשורות למבנה הנפשי והגופני שלהם.
אבל אלו שזה כן קורה להם - לא אשמים בזה. זה המבנה שלהם. אין תועלת בהאשמה עצמית או האשמה הדדית.

זו הייתה דעתי בקצרה (או שלא בקצרה... )

מרציפן5

New member
אם מישהו כאן מעודכןעל טיפולים להגברת חשק אצל נשים אשמח לקרוא

למיטב ידעתי התחום כלל לא מאושר בארץ ונמצא כטיפול נסיוני כעשר שנים ואך ורק אצל נשים כרותות שחלות או בעלות הפרעות רציניות בגיל המעבר.

dovk

New member
"ירידה בחזק מיני"

קודם כל, אם זה יעזור לך - הרבה נשים לא צריכות מין באותה תדירות כמו גברים, עוד יותר אם יש להן שלושה ילדים על הראש, ומי יודע מה עוד.

דבר שני - ההתמודדות עם מצבים כאלה, ועוד יותר התמודדות בונה ולא הורסת, היא קשה מאוד מאוד.

אל תישארי עם זה לבד.

ה-פיתרון לזוגות במצבכם הוא ייעוץ זוגי טוב. וזה שזה נקרא "ייעוץ זוגי", לא מחיב אתכם ללכת ביחד.

הנה עצתי - תבהירי לבעלך שלמרות שאת רוצה להיות אתו (אם תפרטי כמה דברים חיוביים אמיתיים למה את רוצה להיות אתו זה רק טוב), אבל ככה, את סובלת (דברי רק על עצמך).

ואת רוצה לעשות משהו כדי לשפר את המצב. את רוצה להיעזר באדם מקצועי שזה עיסוקו, כדי לשפר את הזוגיות שלכם.

חשוב שתבהירי - הוא לא חייב להצטרף אלייך. את תלכי, גם לבד, כדי לעבוד על הזוגיות שלכם.

זה לא פיתרון קסם, אבל זאת הדרך הכי יעילה לצאת למקומות טובים יותר.

בהצלחה לך, ותחזרי לעדכן?

נטעלי45

New member
תודה לכם על העצות.

אני מעדיפה לא לקחת הורמונים אני לא יודעת מה תופעות לוואי.אני יודעת שאין תרופות קסם וכל דבר בחיים זה תהליך.

dovk-אני מרגישה שאתה ממש מבין את ההרגשה שלי.מה שבאמת חסר לי זה לדבר על זה עם מישהו שזה נושא נורא אינטימי ולצערי אין לי עם מי לדבר על זה.בנוסף ללחץ הנפשי ושל החיים אנחנו בפשיטת רגל שמבחינתי זה חוסם אותי בהרבה דברים בחיים.אני רוצה ללכת לטיפול אפילו לעצמי בקשר לחיים ולזוגיות ואין לי כסף לשלם על זה וזה גם נקודה שכואבת לי מאוד וחוסמת-זה לא החיים שרציתי לילדים שלי ולבעלי.אני בנאדם עם שמחת חיים ואני מרגישה שהכסף חוסם אותי ואת משפחתי בהמון דרכים.לדוגמא-אני רוצה לצאת "לדייט" עם בעלי ואחר כך שנשתה ונהנה בסקס ביחד בנחת ורוגע ובלי כל הלחץ של הזמנים והילדים על הראש.(אין לנו כסף לשלם לבייביסיטר)הוא כל הזמן עובד קשה בקושי בביית כל הזמן רודפים אחרי הכסף ואנחנו מזניחים את הזוגיות שלנו-אין זמן,אין כסף ונמאס לי מזה.אני לא זוכרת מתי יצאתי עם בעלי לבד לזמן איכות ביחד.הוא גם טוען שרק הוא יוזם והוא צודק,אני הייתי הרבה יותר עם אנרגיות וכוחות והיום אני מרגישה שאני מותשת ושאנחנו גוררים את עצמנו.פשוט מייאש.

shirael

New member
מעדיפה לא לקחת הורמונים?

נוברינג היא אמצעי מניעה הורמונלי, והם משפיעים על החשק המיני אחושרמוטה. אז בעצם את כבר לוקחת הורמונים. אני לגמרי מסכימה איתך שלקחת הורמונים נוספים כדי לסתור את ההשפעה של ההורמונים שאת כבר לוקחת זה רעיון לא מבריק, אבל הנה רעיון יותר טוב: תפסיקי לקחת הורמונים...
יש שיטות מניעה טבעיות, לדעתי בעלך יעדיף אפילו להשתמש בקונדום אם זה אומר שהחשק שלך יתאושש קצת. בכל מקרה, יש את "השיטה הטבעית למודעות פריון", שמאפשרת לאישה לעקוב אחרי הסימנים של הגוף שלה ולדעת בדיוק איפה היא נמצאת במחזור בכל רגע נתון. לומדים את זה בשני מפגשים של חצי יום, וצריך עוד לתרגל קצת לפני שאפשר להשתמש בבטחה, ותמיד כדאי להשתמש בה בזהירות אם לא בטוחות בסימנים - אבל בעקרון היא משחררת אותנו להזדקק לקונדום רק שבוע אחד מתוך החודש, ושאר הזמן חופשי חופשי. אני משתמשת בה בלי שום תקלות במשך 7-8 שנים. תקראי עליה קצת באינטרנט, יש גם קבוצות בפייסבוק.
&nbsp
כל זה לא סותר את כל מה שנאמר לך כאן על מצב הזוגיות והחיים בכלל, רק ספציפית לעניין ההורמונים.

כל כך נכון!!

גם הנובה רינג וגם הרבה סוגים של גלולות, הם מכת מוות לחשק.....
וזה הדבר הראשון שהייתי מנסה לעשות- להוריד את זה (לוקח לגוף כמה שבועות טובים להתנקות מזה, אז גם לא לצפות לתגובת קסם)

דבר שני, את מתארת מצב שבו את חנוקה לגמרי... החיים, הילדים, המרדף אחרי פרנסה וכסף והעובדה שאי אפשר לעשות כלום.
ואני חושבת שאולי ניסיון כן לייצר פה שינוי קטנטן יכולה להניב תוצאות נפלאות.
אז אולי אין לך כסף לבייביסיטר, אבל את וודאי יכולה לבקש טובה מסבתא/ חברה טובה/ שכנה לשמור ערב אחד... לקנות כמה נישנושים בקבוק יין בסופר ולצאת לשבת על החוף.
קצת זמן שבו אתם רגע יושבים בנחת וברוגע ומדברים וצוחקים קצת..... וזה לא מחובר לבית, ולא מחובר למטלות וגם לא מחובר לסקס שאמור לצאת מזה בסוף הערב....
לחפש קצת את המקומות האלו שפעם הבעירו אותכם אחד על השני.

אני גם חושבת שבעלך לא לגמרי מבין את הנזק שהוא מייצר בהתנהלות מולך, כאילו כל האינטראקציה בניכם מכוונת למקום אחד- לסקס. וזה מבאס את האינטראקציה עוד בטרם התחילה....
מבינה ששניכם עובדים קשה מאוד ומותשים בסוף היום, אבל חייבים לייצר גם קצת זמן אויר זוגי נטו.

נשמע שעוד יש לזה תקנה, ושווה להשקיע עכשיו , מאשר למצוא את עצמכם אח"כ במצב ש- On top of all that, צריך גם לנסות להתמודד עם שבר גדול של פגיעה...
(כי אם יש משהו שמטיס את החשק המיני מ-0 ל-100 ב3 שניות, זה מאהב כמובן
)

La Milagrosa

New member
הורמונים גורמים להשמנה!

בגלל זה בחיים, בחיים, בחיים אני לא אקח שום תרופה או טיפול הורמונלי, ולא משנה מה המחיר של זה. את הגלולות זרקתי בגלל זה לפח בגילאי העשרים המוקדמים שלי.
מה גם שיש מומחים שטוענים שהורמונים עלולים להגביר את הסיכון לפתח סוגי סרטן מסויימים.
בקיצור, שווה להשמין בשביל זיונים? בעיני ממש לא.

נומלה

New member
אני רק שאלה

שלוש שאלות בעצם
1. יש לך במהלך השבוע 3 שעות פנויות לעצמך שבהם לא את אחראית על עניני הילדים / בית?
2. יש לך שני לילות בשבוע שבהם את לא אחראית על שום מוצץ /שוקו/פיפי של אף אחד אחר מלבדך?
3. בעלך חביב אלייך ומראה לך כמה את נפלאה בעיניו לפחות אחת או שתיים בשבוע?
אלה לדעתי תנאים מקדימים להעלאת החשק המיני.

alongrin

New member
הכל תרוצים....

נניח שעכשיו היית מכירה איזה מאהב לוהט שהיה מדליק אותך אש.
&nbsp
אז פתאום למרות כל הקשיים והאילוצים בדרך פלא היית מייצרת לך זמן פנוי כדי להיות איתו ביחד.
&nbsp
ופתאום מאשה נטולת חשק מיני היית הופכת לחיית סקס טורפת גברים.
&nbsp
עם נוברינג, בלי נוברינג - בסופו של דבר הכל בראש.
גם אם תוציאי את הטבעת הזו זה לא ישנה דבר.
&nbsp
את צריכה להיות בראש וראשונה אמיתית עם עצמך ולהבין מדוע את לא רוצה סקס/קרבה עם בעלך..
&nbsp
ואחר כך להיות גם אמיתית איתו.

מה? איזה מין קשקוש זה?

אם הורמונים משפיעים, אז הם משפיעים (ואכן אחת מתופעות הלוואי שיצרני נוברינג מצהירים עליהן היא ירידה בחשק המיני) - והם ישפיעו גם על איך היא תראה את המאהב הפוטנציאלי. ההנחה שלך שהיא הייתה יכולה לפגוש עכשיו מישהו ושהוא "ידליק אותה אש" ושהיא יכולה להפוך ל"חיית סקס טורפת גברים" מבוססת רק על הדמיון שלך, ולא בהכרח קשורה למציאות.

alongrin

New member
נו שוין....

יכול להגיד לך רק שאחת מבנות הזוג שלי הייתה אשה שעברה כריתת רחם ושחלות.
משמע ללא הורמוני מין בכלל, וגם לא קיבלה טיפול הורמונלי משלים.
&nbsp
חשק מיני זו הייתה הבעיה האחרונה שהיתה לנו...

מאלף שבלולים

Well-known member
אסטרוגן ופרוגסטרון מה הם?

אלו הורמוני מין נשיים.
את באמת לא חייבת להגיב על כל דבר, ביחוד כשאין לך מושג.

אממ... לא הבנתי את הנקודה שלך.

אתה מנסה להגיד שמכיוון שסירוס כימי הורמונלי בגברים נעשה על ידי הורמוני מין "נשיים", זה אומר שאצל נשים הורמונים אינם מעורבים בדחף המיני, ולכן הוא צודק בכך שלא יכול להיות שנובה רינג משפיע על הדחף המיני אצל אישה, אלא זה סתם תרוץ? זה הטיעון שלך?

alongrin

New member
עזוב אחי...

אתה רואה שמדובר פה במישהי או מישהו שתמיד חייבים להגיד את המילה האחרונה בכל מצב.
אז זה ויכוח עקר לשם הויכוח...
&nbsp
אין ספק שלהורמוני מין יש השפעה, אבל שום טבעת נגד הריון היא לא במינונים של סירוס כימי.
להיפך, המינונים של גלולות נגד הריון הם מיקרו מינונים כדי למזער נזקים ותופעות לואי ככל האפשר.
&nbsp
חוץ מזה... אדם הוא הרבה יותר מאשר מכלול התגובות שלו לחומרים כימיים כאלה ואחרים.
ברוב המקרים רצון חזק מספיק גובר על חוסר חשק (שזה המקרה כאן לדעתי).
&nbsp
&nbsp

shirael

New member
שניכם צודקים, זה לא או-או.

הורמונים משפיעים אחושרמוטה, פחות אם הם נעדרים ויותר אם מדובר בהורמונים מדכאים, שזה הרכיב העיקרי של האמצעים ההורמונלים למניעת הריון. הגוף "מרומה" לחשוב שכבר הושג הריון ולכן אין צורך בהכנת ביצית חדשה, ואין צורך במשיכת בן זוג, ואין צורך בהזדווגות.
זה לא סותר בכלל את העובדה שכנראה גם אם היא תוציא את הנוברינג הם לא יחזרו להיות כמו שפנים, כנראה שיש דברים ביניהם שדורשים עבודה ואוורור, וזה לא כל כך כיף וצריך קצת אומץ וכנות והרבה יותר קל להשתפן ולהאשים את תלאות החיים וההורמונים.
&nbsp
קיצר, אתם מביאים שני צדדים של אותו מטבע.

שניכם צודקים.

בנובהרינג אכן יש הורמונים שלא תורמים למצב, כמו גם בסוגי גלולות שונים.
מאהב לוהט זה סוג של זריקת הורמוני מין במינון יתר ישר לוריד.

מהמצב שבו היא נמצאת היום- מאהב לוהט, יטיס לה את החשק לרמות שהיא לא ידעה שבכלל אפשר שיהיה..... רק שזה לא המצב הרצוי לה מעבר לגזרה הספציפית של העלאת החשק.
מהמצב בו היא נמצאת היום- להוציא את הנובה רינג יעשה שינוי קטן לטובה. שעם הרבה עבודה מצד בעלה (שלא נשמע שבכלל מבין שהוא הגורם לחלק מהבעיה...) יכול להביא לשינוי מסויים, כזה שיביא אותם לאיזשהו עמק שווה של שביעות רצון מינית ורגשית.

למעלה