ירידה בייצור חלב

ירידה בייצור חלב

שלום,
אני אמא לתינוקת בת 3 חודשים. עד עכשיו בהנקה מלאה.
נכון לגיל חודשיים היא עלתה יפה במשקל ושמרה על עצמה באחוזון 50 (נולדה 3400, בגיל חודשיים 5000)
אוכלת רק 6 ארוחות ביום.
לאחרונה אני מרגישה ירידה חזקה ביצור החלב.
היא כבר לא אוכלת בנינוחות ולעיתים אפילו בוכה באמצע.
מרגישה שהשדיים כבר הרבה פחות מלאים.
התחלתי ביום ראשון לקחת כדורי חילבה. 3 פעמים ביום 3 כדורים ולשאוב 10 דקות אחרי כל הנקה. כמעט לא מצליחה לשאוב כלום. לפני שבועיים יכולתי אחרי הנקה לשאוב 80-100 מהצד הראשון והיום בקושים 20.
מנסה לתת לה גם בקבוק של השאוב אחרי הנקה אבל היא לא כל כך רוצה. היא לא רגילה לבקבוק ואני לא יודעת אם היא מסרבת מכיוון שהיא אכלה מספיק או כי היא לא אוהבת בקבוקים.
מה עוד אני יכולה לעשות? לפני שבועיים עוד הייתי סובלת לעיתים מגודש. מאוד לא רוצה להתייאש מהנקה.
בנוסף בערב הבעיה יותר חמורה מבבוקר. האם כדאי ארוחה ביום לתת בקבוק כל הארוחה ולשאוב (או להשאיר שארוחה אחר כך יהיה מספיק)?

תודה רבה

ירידה בייצור החלב

שלום לך,

לפי מה שכתבת השקילה האחרונה הייתה לפני כחודש והייתה תקינה, אני מציעה שתשקלי אותה השבוע ע״מ שתהיה לך אינדיקציה טובה האם היא מקבלת מספיק או שיש אכן צורך להגביר את הייצור.

באופן כללי ההמלצה היא שיהיו לפחות 8 הנקות ביממה, הירידה ל-6 הנקות היא בזמן האחרון?
אני מציעה שתקפידי על 8 הנקות ביממה ואפילו תזמי זאת, כך יהיה עוד גירוי לשד והמשיכי לשאוב. בד״כ אחרי הנקת בוקר יוצא יותר חלב בשאיבה, אז מומלץ כמובן לשאוב בבוקר ואחרי כל הנקה, אם את רואה שעשר דקות לא מגביר את הכמות תמשיכי עוד מס׳ דקות להגדלת הגירוי.

המשיכי לקחת כדורי חילבה שגם מגבירים את הכמות.

עדיף להניק קודם ומיד לאחר מכן לשאוב, לא שאיבה בלבד ואז במקום זה בקבוק, מכיוון שהגירוי שלה ביניקה חזק יותר לרוב מהיכולת של המשאבה לעשות גירוי.

אני מציעה שתפגשי עם יועצת הנקה לאחר השקילה והתייעצי איתה כיצד לנהל את ההנקה.

שיהיה בהצלחה!

ניא לא מוכנה לקבל יותר מ 6 ארוחות ביום

כמעט מאז שהיא השתחררה מבית חולים.
את רוב ההנקות אני יוזמת. ברוב הבקרים אני מעירה אותה לארוחה הראשונה וגם כשהיא כמה לבד היא לא בוכה.
אחרי הארוחה האחרונה של הערב (בסביבות 10) היא נכנסת לשנת לילה שלה וגם אם אני מעירה אותה לאוכל היא לא מסכימה לאכול. זה ככה מגיל שבוע והיא עדיין שומרת על אחוזון 50.
הירידה היא רק לאחרונה. בבדיקת דם שעשיתי שלשום התגלה יתר פעילות חמור של בלותת התריס שכנראה הגורם לירידה ביצור.

רוני, אני רוצה לנצל את הפורום הזה להגיד לך ולכל הצוות של יועצות ההנקה באיכילוב תודה רבה. פגשתי אותך כשהייתי מאושפזת אחרי לידה
(ובגלל הצהבת נשארנו שבוע שלם) ועזרת לי מאוד. בזכותכן הצלחתי להניק אחרי התחלה מאוד קשה ותמכתן בי יום יום עד שההנקה נתפסה.
תודה רבה! את עושה עבודה נהדרת ואין לי מילים לתאר את גודל המתנה שקיבלתי ממך

למעלה