ירידה בכמויות האוכל

oritfel

New member
ירידה בכמויות האוכל

ירידה בכמויות האוכל שלום, אני פונה אליכם בבעיה שמטרידה אותי מאוד בזמן האחרון- ניסיתי לחשוב על הגורם ולא הצלחתי... אולי תעזרו לי, למרות האורך של המכתב... מאיה שלי בת 4 וחצי חודשים, משקל לידה 3.0 (נולדה שבועיים לפני הזמן), ובשקילה אחרונה בגיל 4 חודשים שקלה 7.5 ק"ג (!!). היא גם ינקה וגם אכלה מבקבוק (עד שהבקבוק ניצח והפסקתי להיניק סופית בגיל חודשיים), אז גם הגענו לאט לאט למצב של 5 ארוחות ביום, במרווחים של 3.5-4 שעות (יישנה 9 שעות בלילה ברוך השם) הבעיה- מזה בערך חודש וחצי היא "עושה בעיות" עם האוכל כמעט בכל האכלה: אוכלת בתיאבון בהתחלה (במקרה הטוב) ואחרי בערך 100 סמ"ק מסיטה את הראש, בורחת אחורה, מתכווצת, מכניסה אצבעות לפה ורוצה לנשוך (בעיקר את האצבע שלי). כשמסיתים את הבקבוק היא יושבת בשקט ונושכת אצבעות (לא מוצצת). מוכנה להמשיך לאכול רק אם אני שרה לה או מטיילת איתה (הרגלים רעים אני יודעת) אני יודעת שזה נשמע אבסורדי כי היא שומרת על עקומת גדילה גבוהה (90- 95% ), ובאמת אין לי בעיה שתאכל קצת פחות, אבל כשניסיתי לתת לה כמה שהיא רוצה היא מסוגלת להגיע ל-700 סמ"ק ביום, כשלפי המשקל שלה היא אמורה לאכול כ- 1000 אם אני לא טועה, כמו כן לפני כן ( גיל חודשיים, 5.5 ק"ג) היא היתה אוכלת בלי בעיות בכלל 800 CC. אם היא אוכלת פחות מ-160 לבקבוק היא נעשית מאוד נודניקית לקראת הארוחה הבאה (מה שלא תמיד מבטיח שהיא תאכל אותה כמו שצריך). כמו שציינתי, היא שומרת בינתיים על עקומת הגדילה, אבל אני חוששת שזה רק בגלל שאנו מתעקשים. מצד שני, היה לה לפני שבועיים רצף של כמה ימים שבהם היא אכלה 900-960 סמ"ק ביום ולאחר מכן חזרה לסורה. האם אני "פולניה" מדי (בלי להעליב אף אחד) כי זה ילד ראשון? האם היא אכלה יותר מדי קודם ועכשיו לומדת להבחין מתי היא שבעה? האם יכול להיות שבוקעת לה שן (בגיל כל כך מוקדם ולאורך כל כך הרבה זמן), היא בכל זאת רוצה לנשוך דברים כל הזמן, ובכוח ? בשאר הזמן היא דיי שמחה- מתפתחת היטב לגילה, מחייכת, תופשת דברים, מתרוממת על הידיים וכו'. PLEASE HELP !!!

ירידה בכמויות האוכל

בתך עלתה במשקל בצורה מטאורית עד גיל 4 חודשים. היא מווסתת לעצמה את הכמויות שהיא זקוקה להן וצריך לתמוך בה בענין הזה-ילדים רעבים אוכלים! אין צורך להסיח את דעתה, כבדי את רצונותיה, היא תחליט כמה היא רוצה ובקצב שלה. קרוב לוודאי שקצב העליה מעתה והלאה יפחת וזה נורמלי. רק כדי לסבר את האוזן היא אמורה לשקול בסביבות 9 ק"ג בגיל שנה ! וזה עוד יותר מ6 חודשים מעכשיו. תהני ממנה ותני לה להנות.

oritfel

New member
תודה רבה על התשובה

זה מה שאני עושה אז תודה על החיזוק

למעלה