ירידה בכמות המזון

ע ת ל י ה

New member
ירידה בכמות המזון

שלום רב, מזה תקופה אני מודאגת מאוד לגבי בתי בת החמישה חודשים. עד לפני כשבועיים היתה אכלנית נלהבת מאוד וצרכה כ-200 מ"ל סימילאק כפול 4 ארוחות ביום. לפני כשבועיים חלה ירידה דרסטית בכמויות אותן היא צורכת והיא ירדה לחצי הכמות, לערך 100 מ"ל לארוחה. מסיבה זו בימים האחרונים הוספתי ארוחה חמישית. אך שוב היא יורדת ל80 מ"ל לארוחה. המצב מדאיג אותי מאוד. למרות שבבדיקת רופא שנערכה לה לפני מספר ימים לא התרשם הרופא משום דבר מיוחד ובמעקב טיפת החלב הנתונים מלמדים על ממוצע בעקומות: אורך: 67.5 משקל: 7.600 היקף ראש: 42.5 (משקל הלידה שלה היה 3.600 והאורך:52) מלבד הירידה בכמויות המזון, מצב הרוח שלה נראה תקין לחלוטין. היא הצמיחה בשבועות האחרונים שתי שיניים ראשונות ושינוי נוסף בשגרה הוא כניסת מטפלת לתמונה השוהה איתה חצי יום. אני יודעת כי מצבה על פי הכתוב כאן תקין בשלב זה. אך אני חרדה לסיבות אשר גרמו לירידה כה חדה בכמויות המזון. שאלתי, כמה על פי הנתונים הנ"ל כמה תמ"ל עליה לצרוך ביום? מה יכול להיות הגורם לירידה בצריכת המזון? ומה עלי לעשות? בדיקות? תוספות מזון ועם כן, אילו? ממתינה לתשובה בהקדם מודאגת מאוד.

ע ת ל י ה

New member
דבר נוסף שרציתי להוסיף

לאחר שהיא מסיימת שליש עד חצי מהמנה , מופיע חוסר שקט ובכי ואז אי הרצון להמשיך לאכול. ד"ר וסרמן , אודה לך מאוד על התייחסותך בהקדם. עתליה

רפלוקס מול שיניים

ועוד מספר סיבות כמו אלרגיה וסתם וירוס קשה להעריך בלי בדיקה גופנית להערכתי הירידה בהאכלה נבעה מבקיעת השיניים הרי עד לתקופה האחרונה הכפילה ויותר את משקל הלידה שלה לכל קג משקל גוף צריך לתת 150 סמק של תחליף חלב- אצלך 1000 סמק- ניתן להוריד את הנפח על ידי הוספת דייסת אורז או קמח תירס ובהוראת רופא או תזונאית ילדים גם על ידי העלאת ריכוז התחליף (לא לעשות ללא הוראה רפואית) את יכולה להסמיך את המזון- ואפילו להשתמש באלגיקל- תכשיר נגד רפלוקס על בסיס אצות שמסמיך את המזון ומעלה את חומציות הקיבה אם אין שיפור אני מציע שתפני לגסטרואנטרולוג לילדים בהצלחה

ע ת ל י ה

New member
תודה על תשובתך ד"ר וסרמן ועוד הבהרה

לגבי הסמכת תחליף החלב, הבנתי מתשובה אחרת שלך כאן, שניתן להוסיף שלוש כפיות קורנפלור לכל 100 מ"ל. היום התחלתי להוסיף כשלוש וחצי כפיות ל150 מ"ל. א.נויה מקבלת כעת חמש ארוחות ביום. האם יש להוסיף את הדייסה לכל ארוחה או רק לחלק? ואם כן לכמה ארוחות מומלץ להוסיף? ב. קיבלתי המלצה לעבור מסימילאק טופ לנובאלק ar , מה דעתך על הפורמולה הזו והאם גם לה ניתן להוסיף קורנפלור למרות שהיא כבר מכילה אותו? תודה רבה עתליה

למעלה