ירידה במשקל

doribl

New member
ירידה במשקל

שלום דר' להד
ילד שלי בן 3.3 בזמן אחרון ירד 1 קג במשקל וזאת לאחר שתקופה ארוכה (יותר מחצי שנה) היה באותו משקל של 17-17.5 קג
לאחרונה חלה בוירוס של הקאות ושלשולים (במהלך יום אחד), בימים אלה מחלים מוירוס כלשהו שבעקבותו התנפחו לו הלימפות סביב החלק התחתון של האוזן וכאבי גרון, כמו כן לפני חודש במשפחתנו הופיע תינוק חדש.
עשינו בדיקות דם (ספירה, כימיה, הורמונים של בלוטת הטריס, מחלת הנשיקה,) בדיקת שתן (כללית ומפורטת יותר של מרכיבים כימיים גלוקוזה, סידן , דם בשתן וכד') - הכל תקין (למעט הספירה בעקבות המחלה שעובר עכשיו - ליקוציטים גבוהים, ומונוציטים גם גבוהיים, ירידה בHB, וכן ירידה בFERRITIN)

האם תוכל על סמן נתונים אלה לומר מה יכולה להיות הסיבה לירידה במשקל, האם יש צורך בבדיקות נוספות?

תודה
 
ירידה במשקל

לילה טוב,
אנני יכול לאמר על סמך נתונים אלו מה הגורם לירידה במשקל כי לפני בדיקות הדם יש צורך בלקיחת אנמנזה מדוקדקת וכן בדיקה גופנית. בהמשך ועל סמך המימצאים יש להשלים את הברור. יש לציין שלאור הבדיקות התקינות ניתן לדאוג להעשרה קלורית ולעקוב האם חלה עלייה במשקל.
בריאות רבה ושבת שלום
 

doribl

New member
בהמשך לשאלתי כאן

שלום דוקטור
הגיעו תוצאות נוספות של בדיקות דם והתגלה שיש לילד שלי מחלת הנשיקה
נדבק בוירוס EBV
IGG - גבולי = 30
IGM - מעל 750

במהלך חודשים אחרונים הופיעו כמה סימפטומים של המחלה:
א. עייפות מוגברת וחולשה
ב. אודם בגון ולמחרת נפיחות הלימפות ליד האוזן (למשך 4 ימים)
ג. חוסר תיאבון בבית - לעומת זאת בגן אומרים שללא שינוי
ד. לא יודעת אם זה קשור אבל היה גם יום אחד של הקאות ושלשולים. במשך יומיים הילד כמעט לא אכל.

אני חוזרת לנושא המשקל, בחודשיים אחרונים הוא ירד 1 ק"ג (מ17 ל16 קילו). והחשש שלי שהוא ממשיך לרדת (אני אנסה לשקול אותו שוב)


האם תוכל לענות לי על כמה שאלות בהקשר זה:
1. האם ניתן לומר שהילד חולה כרגע במחלה זו או שהמחלה כבר עברה לו
2. האם כתוצאה מהמחלה הזו תיתכן ירידה במשקל?
3. בגלל שהוירוס נמצא הרבה זמן וההחלמה היא ארוכה, האם ייתכן המשך ירידה במשקל וכן עייפות מתמשכת (למרות שרמתה ירדה בהרבה לעומת תחילת המחלה)

תודה מראש
 
המשך

לילה טוב,
באופן כללי בעקבות מחלה בהחלט ניתן לא להעלות במשקל ואפילו לרדת במשקל. כאשר הירידה במשקל היא בעקבות מחלה חריפה הרי שבתום המחלה יחול שיפור במשקל. מחלת הנשיקה אכן יכולה להמשך פרק זמן ארוך יחסית אך השכיחות לכך בקרב ילדים נמוכה בהשוואה למבוגרים. באופן כללי כל מחלה יכולה להוביל לירידה בתאבון ולכן לירידה במשקל. אך כאמור כפי שציינתי בעבר מומלץ כעת לנסות להעשיר את הכלכלה הניתנת ולעקוב אחר המשקל.
בריאות רבה וחג שמח
 
למעלה