ירידה בעקומות גדילה

• פותח הנושא כד
  • פורסם בתאריך

כד

New member
ירידה בעקומות גדילה

שלום וברכה!בהיותי היום בטיפת חלב עם ביתי בת ה9 חד` נאמר לי שיש לה ירידה בעקומות גדילה באורך ובמשקל, היא יונקת משהו כמו פעמיים ביום,קצת מטרנה,ופירות וירקות רק טעימות וגם זה בקושי כי היא מוציאה הכל,בקיצור בטיפת חלב נתנו לי הפניה לספירת דם-המוגלובין, המטוקריט,וcmv והפניה לרופא ילדים,השאלה שלי,מה זה אומר?ומה עושים?אני די בלחץ, תודה רבה.

shine on 35

New member
מנצלת הזדמנות לשאול על העשרה

של קלוריות. גם שיר שלנו היה היום בטיפת חלב ומסתבר שיצא מעקומות המשקל
הוא בן 8 וחצי חודשים (7 וחצי מתוקן כי נולד פג) ושוקל 6.600 קילו. יש לי כמה שאלות שנורא חשובות לי: 1. עד לא מזמן שיר רק ינק או אכל מבקבוק חלב שאוב, בזמן האחרון התחלנו לתת לו גם מטרנה צמחית. השאלה היא, האם אפשר לעבור לפטמה מספר 2? נראה לי שיהיה לו יותר קל לאכול כמות יותר גדולה בפחות מאמץ. 2. איך אפשר להעשיר את התזונה שלו? הוא אינו אוכל ירקות עדיין, אנחנו מנסים כל הזמן אבל הוא ממש מסרב. כן אוכל תפוח ואגס ומאד נהנה. האם אפשר להוסיף "שקדייה" או טחינה כדי שיצרוך יותר קלוריות? או האם יש דרך אחרת להוסיף קלוריות למעט שהוא כן אוכל? היתה עוד שאלה אחת שאין לי מושג לאן נעלמה..שכחתי. אני אשמח לתשובה.

רווי1

New member
ושוב אנחנו נפגשות....

מנצלת להוסיף שאלה דומה - גם בתי בת 8.5 חודשים (מתוקן 7.5). לפני חודש, בגיל 7 ח' שקלה 6.600, ולפני יומיים נשקלה שוב - 6.720, כלומר עלתה ממש מעט במהלך חודש+. היא היתה חולה ואכלה הרבה פחות במשך כ 10 ימים אז אני מייחסת את העליה האיטית גם לזה. היא אוכלת ירקות , פירות , עוף וכו' אבל הכל בגדר טעימות ובמנות מאד קטנות, וכמעט כל ארוחה אני נאלצת להשלים בסימילאק. האם יש דרך להעשיר את ארוחותיה? אני מוסיפה מדי פעם מעט טחינה, שקדיה לפירות וכמו"כ נותנת קצת דיסה. אני לא רוצה לפטם אותה, אבל מצד שני היא באחוזון 3..... בנוסף - היא ישנה די הרבה במהלך היום - על כל שעתיים ערות, 1/2 שעת שינה. זה לא הרבה לגילה? חשבתי שאולי יש לה חוסר במשהו? אולי ברזל ? האם ברזל גורם לירידה בתאבון ולצורך בזמן שינה רב יותר?

דבר נוסף לרווי1

חשוב לזכור שכל תינוק הוא שונה וכל אחד מתנהג אחרת. יש תינוקות שערים כמעט כל היום (ואמותיהן ממש רוצות שישנו קצת..) ויש כאלו שישנים חלק גדול מהזמן.. כל זמן שבשעות הערות התינוקת עירנית וחיונית אין לדעתי סיבה לדאגה. כמובן יש לשים לב למקרים חריגים של שינה מוגזמת ואז לא להלחץ אלא להתיעץ עם הרופא. בהצלחה

שלום לshine on 35

לפני שעונה שואלת בצעמי- מדוע תמ"ל צמחי? משרד הבריאות ממליץ להאכיל פעוטות בתמ"ל על בסיס חלב פרה כיוון שהוא עשיר יותר בברזל. תמ"ל על בסיס סויה אך ורק בהתווית איש מקצוע. אני לא היתי עוברת לפטמה אחרת. גם בשד אין שוני בפטמה עם גדילת הילד. בנוגע להעשרה קלורית- שקדיה מומלצת (חוץ מהעובדה שהיא מצריכה לקיחת משכנתא
). טחינה אינה מומלצת עד לגיל שנה כיוון ששומשום נחשב לאלרגן ולכן ממליצים להמנע מלצרוך עד גיל שנה. ניתן להוסיף דייסות דגנים עשירות בברזל כמו שיבולת שועל לדוגמא. בקרוב תוכלו להוסיף מוצרי חלב וזה מקל מעט כיוון שפעוטות רבים אוהבים את המרקם של הגבינה הלבנה והיוגורט. בתאבון

shine on 35

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת

התחלנו לתת לשיר מטרנה צמחית משום שכבר הרבה זמן אנחנו במעקב גסטרו שטען שאולי יש לשיר רגישות לחלב. שיר סובל מריפלוקס דיי קל לדעתי, שגורם לו לפליטות אחרי האוכל (לא תמיד) , אבל מגיל חודש עד לא ממש מזמן הוא היה מאד לא נינוח וסבל מגזים, גם היום לפעמים יש לנו תחושה שהבאן מציקה לו. הוא עולה מעט מאד במשקל בחודשים האחרונים (משהו כמו 200 גרם בחודש). כשנתנו תוספת של מטרנה גרילה היתה מופיע לו בכל פעם פריחה אדומה סביב הפה, אבל הגסטרו אמר שעד שלא יתחיל לרדת במשקל (!!?) לא כדאי לתת מטרנה צמחית, אנחנו החלטנו לא לחכות שהילד ירד במשקל והתחלנו לתת מטרנה צמחית כי רצינו לנסות ולראות אולי הוא יאקל אותה טוב יותר ללא תופעות של גזים (התחלנו לפני שבוע בלבד). בנוסף הוא מקבל טיפות ברזל לטיפול באנמיה (התחלנו לפני חודשים כשההמוגלובין היה 8.4 והיום הוא כבר בתחום הנורמה 11.2) לגבי תוספת קלורית ראיתי שאחוז הקלוריות הגבוה ביותר נמצא דווקה בשקדייה, לכן התחלנו ממנה
. ה"מתכון" שלי ביומיים האחרונים: כפית שקדייה עם 50 מ"ל חלב אם בצירוף תפוח מרוסק. הוא מאד אהב, השאלה היא האם כמות השקדייה לא גדולה מדי?

שלום לכד

קודם כל לא צריך להלחץ. אכן שבירה של עקומות (2) מחייבת בירור שאכן הכל תקין וזה מה שמוענינים לבדוק אצל ביתך. רוצים לראות שיש לה מספיק ברזל ושהיא בריאה. כרגע מה שעושים זה נבדקים ומחכים לשמוע את המלצות הרופא. יתכן וימליץ ע למעקב דיאטנית ויתכן ואין צורך. תלוי גם בדפוס שבירת העקומות ואם תעצר או תמשך השבירה. בהצלחה ונא עדכני

למעלה