ירידה בריבוי הטבעי בקרב ערביי ישראל

סרק סרק

New member
ירידה בריבוי הטבעי בקרב ערביי ישראל

היום פורסמו נתונים של הלמ"ס, בנוגע לירידה המתמשכת של הילודה במגזר הערבי ב-5 השנים האחרונות (לצערי, הנתונים הגולמיים לא בידי, כרגע). בלי ספק המגמה הזאת תמשך אף בעתיד, למגינת ליבם של אנשי החמאס ונביאי הזעם הדמוגרפי מהשמאל. כל שוטי ישראל ביתנו, חסידי ארנון סופר ודלה פרגולה, חולי ה'היפרדות' מואדי ערה והמשולש (ובעתיד גם מהנגב ומהגליל, אם ניישם את ההיגיון המעוות שלהם) יכולים לאכול את הכובע. אין שום סכנה דמוגרפית לישראל, לא מחוץ לקו הירוק, כי הפלסטינים נמצאים בשליטת הרש"פ ואף אחד לא דורש לתת להם אזרחות, ולא בתוך הקו הירוק, כפי שמוכיחים נתוני הלמ"ס, ולכן הבהלה הדמוגרפית של השמאל היא חסרת שחר. לכן, כל ה'התנתקויות' למיניהן לא תורמות מאומה למאזן הדמוגרפי, אלא רק מכניסות עוד מאות אלפי תושבי מדינת ישראל לטווח הטילים של האויב.

טלמ

New member
הערבים נכנסים למאה ה-21 עכשיו

מדינות ערב תמיד איחרו את המערב בכמה מאות שנים. עובדה שיוצאי מדינות ערב שעלו ארצה בקום המדינה הביאו לעולם 5-6 ילדים בממוצע בעוד יוצאי אירופה וצפון אמריקה רק 2-3. הערבים עוברים עוד תהליך מודרניזציה מסוג כלשהו, עכשיו להתחתן בגיל 19 זה לא מובן מאליו, וגם לא חייבים לעשות ילדים מקיר לקיר... אבל עדיין יש סיכון דמוגרפי ואני כן מסכים שעדיף לוותר על ואדי ערה והמשולש מאשר על מקומות אסטרטגיים אחרים. אני רק חושש שבעוד 10-15 שנים יתגלה פרטנר פלסטיני ושנשב על שולחן המו"מ לא יהיה על מה להתדיין, כי מסרנו הכל בצורה חד צדדית, ונתחיל להעלות לדיון חלקים עמוקים יותר מהמדינה. לכן, אם ההתכנסות תצא לפועל, אנחנו חייבים גיבוי של ארה"ב ואירופה, שיכירו בגבולות האלה כגבולות קבע וימנעו שבעוד 10 שנים יקום מישהו ברשות ויגיד - אני מוכן למו"מ. טל

סרק סרק

New member
ארה"ב, אירופה ומדינות ערב לא יכירו

בגבולות של אולמרצ. אל לך לחיות באשליות.

mean girl 16

New member
מותר, לא רצוי.

בכל מקרה, אף מדינה לא תכיר בגבולות שנקבעו באופן חד צדדי. תסכים למהלך כן, אך לא תכיר בגבולות.

bhnadav

New member
אני לא צריך הכרה,

זו המציאות בשטח, לעומת מציאות של חיים במובלעות.

mean girl 16

New member
לא צריך הכרה?

בוודאי שצריך. וצריך גם לחשוב על הטווח הארוך יותר, כמו שאמר טל.

bhnadav

New member
צריך לעשות מאמץ גדול,

כדי שהתביעות הטריטוריאליות ממדינת ישראל יסתיימו. הסכמה למהלך שבסיומו לישראל יש קו גבול עם הפלסטינים, בהחלט עונה לי על הדרישה הזאת. ישראל, בצוותים סגורים, צריכה להחליט האם היא מביאה את תוכנית ההתכנסות למועצת הביטחון של האו"ם שרק בה תוכל לבוא הכרה לקו בינלאומי מוסכם, או שלא. אל תשכחי שאמנם החיזבאללה ושאר ארגונים דורשים נסיגות מאזורים נוספים שלנו בצפון הארץ, בגבול לבנון, לאחר הנסיגה של אהוד ברק, אף לא תשמעי מאף אחד אחר בעולם שדורש מאיתנו את העניין. אז אפשר לומר שמעניין לא את ה*** העובדה שארגונים שונים דורשים את זה.

טלמ

New member
עדיין צריך הסכמה בינלאומית

ואני מקווה שההצעה תוגש למועצת הביטחון ותעבור שם ברוב יפה. למרות שיש שם מדינה ערבית או שתיים בנוסף לסין ורוסיה שיתנגדו כמעט בטוח.

bhnadav

New member
הסכמה בינלאומית זו מילה יפה.

לא חוכמה לדבר על תוכנית שאת הקווים שלה אנחנו לא מכירים, ולהתחיל לקבל שוק כשאולמרט מזכיר במרומז או שלא במרומז, או שלא מזכיר בכלל, איזה שהוא אזכור (מרומז או לא מרומז
) על תוכנית ההתכנסות באי איזו פגישה עם מנהיג אירופאי. אני בעד שנתעסק גם במה שקורה במדינה שלנו. המטרה היא תוכנית שתהיה מוסכמת במידה זו או אחרת גם עם ציבורים בעייתיים שונים אצלנו.

טלמ

New member
עד כמה שזה עצוב

תמיד יהיו את הקומץ הקיצוני שיתנגדו. השמאל הקיצוני יגיד - לא עשינו מו"מ ואנחנו לא נותנים מספיק הימין הקיצוני יגיד - לא צריך לתת בכלל צריך לקוות שהם יהיו המתנגדים היחידים מבחינה עקרונית. אבל הסכמה בינ"ל יותר חשובה לי ויותר עקרונית מהסכמה של קומץ קיצוני ולא ריאלי ותודו לדלקת גרון שביטלה את היציאה ובזכותה אתם שומעים את פניני החכמה שלי
טל

bhnadav

New member
רק בריאות! ../images/Emo8.gif

איזה טיפול אתה מקבל? ולנושא - אני לא מדבר בהכרח על הקומץ הקיצוני. כן הייתי רוצה לשמוע את דעת המתיישבים שם, גם אלה שכבר שנים מתים להתפנות (ואני מכיר כאלה, דתיים, שדווקא לא ממש יתפנו במסגרת התוכנית) וגם אלה שמעוניינים להישאר. כן הייתי רוצה להעלות בפניהם את יתרונות התוכנית, כן הייתי רוצה להדגיש כי התוכנית דווקא מחזקת את ההתיישבות וסוף סוף מביאה את ההתיישבות היהודית ביהודה ושומרון אל לב הקונצנזוס הישראלי. מקווה שיהיה בסדר גם בתוך ישראל וגם מחוצה לה, ושתצא תוכנית שתהיה טובה לישראל. תוכנית שתוכל לתת לנו להתקדם מעמדה טובה יותר להמשך המערכה ההיסטורית.

טלמ

New member
לא לי יש דלקת, לידידה שלי

ובמפתיע לא לבולמית
... אני מאוד מקווה שבאמת גם בארץ וגם מחוץ לה תהיה תמיכה רחבה בתכנית אבל תמיד יהיו את אלה שיגידו "לא" שתבין, אני לא מת על ההתכנסות (כי אני חושב שצריך לשמור כמה קלפי מיקוח לעתיד) ואני חושב שהיא תצומצם, אך לא בצורה משמעותית, עד הביצוע שלה. בכל מקרה, אי אפשר להוציא את התכנית לפועל בלי תמיכה של ארה"ב ואירופה.

bhnadav

New member
באמת מפתיע ../images/Emo6.gif

גם אני לא מת על ההתכנסות, ברור שזה לא הצעד הרצוי אלא מו"מ והגעה להסדר קבע. המציאות ההיסטורית הביאה אותנו למצב כפי שהוא היום. אני צמא למידע אודות התוכנית, מקווה שהדבר יגיע.

סרק סרק

New member
למה לא תהיה להן ברירה?

ארה"ב עדיין לא הכירה בירושלים כבירת ישראל (צריך להזכיר לך איפה נמצאת השגרירות שלהם?)

trigotrigo

New member
צריך להזכיר לך לאן היא עוברת

בעוד שישה חודשים? צריך להזכיר לך איפה נמצאת שגרירות שבדיה בישראל, ואיפה הנציגות של קוסטה ריקה?

סרק סרק

New member
בינתיים זה נדחה ונדחה

6 חודשים?
פתאום הם נזכרו לאחר 58 שנים
ואגב, זה נדחה ונדחה כל פעם..

סרק סרק

New member
קודם שזה יקרה, ואז נדבר

בינתיים זה עומד לקרות כבר 58 שנה, והדחייה האחרונה הייתה רק לפני כמה ימים - מעניין למה.

למעלה