ירידה לים המלח

ratatui

New member
ירידה לים המלח

שנה שעברה היתה הפעם הראשונה שירדתי לים המלח. ירדתי לתקופה של שלושה שבועות. ההטבה היתה משמעותית וכל הנגעים נעלמו. כצפוי, חלק מהנגעים חזרו. כעט, השאלה שלי היא, אם כדאי לרדת רק לשבועיים ( המצב טוב יותר משנה שעברה ) או שוב לשלושה. שאלה נוספת בנוגע לתקופת הירידה. מישהו יודע מה תקופות הירידה של האגודה, ומה הפקס שלהם ? עד כמה שזכור לי, תקופת הירידה אינה אידאלית לסטודנטים. האם יש בינכם סטודנט המחפש שותף לחדר לתקופה של 2-3 שבועות ( תלוי בתשובה שלכם ..:)) לראשית חודש אוגוסט ? זהו, אין לי עוד שאלות כרגע ! צבי.

danistar

New member
צבי שלום

לדעתי אל תרד במינון . אני נוהג לרדת פעם בשנה לשלושה שבועות ולדעתי זה המינון המוצלח ביותר . גם אם כמות הגלדים ירדה יתכן כי תקופה יותר נמוכה תגרום להתפרצות יותר מהרה דני

היי צבי, ברוך הבא למשפחה החמה :)

ראשית ברוך הבא לביתנו החם :cool: באשר לתקופות טובות לרדת לים המלח, רובנו יורדים במאי - יוני, או בספטמבר - אוקטובר, לדעתי, וזו רק דעתי, מה שיותר חם יותר טוב בים המלח לכן, אם אתה יורד במסגרת האגודה אז תמיד במחזור האחרון של מאי יוני או במחזור הראשון של ספטמבר אוקטובר. איך ליצור קשר עם האגודה: אני מניחה שתוכל לעשות זאת דרך האתר עצמו. בברכת עור/אור ואהבה, גילי פרי

mati62

New member
ים המלח

שלום צבי וברוך הבא!! אני יורד לים המלח זו השנה השמינית מתוך 21 שנה שאני נמנה עם ``ילדי הפרחים``. לדעתי עדיף לרדת כמה שיותר לים המלח (אני חושב הפוך מדני). לדעתי יש לרדת פעמיים בשנה ולא פעם אחת - אך זה תלוי במצב הנגעים. אני למשל במשך השנה האחרונה ירדתי פעמיים - פעם לשבועיים ועוד פעם לשלושה שבועות וזה לא מספיק לי כי מצבי די גרוע, ויכול להיות שלך יספיק פחות מזה. לגבי ירידה באוגוסט - שים לב לא להיות יותר משלוש שעות בשמש כי הקרינה מאד חזקה בחודש זה. אני מציע לך לקרוא את המאמר באנגלית בוורד על הטיפולים בים המלח הנמצא באתר שלנו תחת- טיפולים-ים המלח.

קצפת**

New member
היי צבי

בתשובה לשאלתך לגבי השהיה בים המלח..........ובכן לי אישית השהיה במשך 3 שבועות לא יצרה הבדל משמעותי..........אמנם הנגעיפ השחימו יותר...............אך חזרו בדיוק באותה מהירות. אבל יתכן שהתגובה משתנה מאחד לשני. לגבי השהיה באוגוסט.................ובכן אני לא חושבת שהייתי מחזיקה מעמד בחום הזה. ושוב ברוך הבא............חגית.

Espresso

New member
ירידה לים המלח

תקופה של 3 שבועות היא טובה ביותר לטיפול התקופה האידיאלית הינה 4 שבועות כל זאת מן הטעם הפשוט של חשיפה מדורגת איטית לשמש ללא לחץ של זמן והאפשרות למחזור שלם של התהוות עור בריא תוך כדי הטיפול. יחד עם זאת ברור שלא כל אחד יכול לשהות 4 שבועות רצופים ולכן מנסים במשך שבועיים לספוג קרינה מרובה ככל האפשר, יש תוצאות בהחלט טובות אבל מבחינה בריאותית גרידא יש כאן תרחיש לא בריא במיוחד לעור. החום הוא לא הגורם המכריע בטיפול אלא עוצמת הקרינה בלבד ומשום כך יש לווסת את שעות החשיפה בהתאם. מועדי הירידה של האגודה (פרטים באתר) הם הנוחים ביותר מבחינת האקלים (אפריל-מאי, ספטמבר-אוקטובר) אך בתור סטודנט ברור שאלו אינם המועדים עבורך. באוגוסט מאוד חם דהיינו קרינת השמש גבוהה מאוד ועליך להזהר מחשיפת יתר או לחילופין החשף לשמש בהדרגה מ-8 עד 11 ומ-4 עד 6 ותאמין לי אינך צריך יותר. עד כמה שאני יודע במלון גני ים המלח לא מערימים קשיים בנושא שותף והם דואגים לאייש אותו, לא תמיד זה נוח אבל בהחלט פותר בעייה כלכלית. בדוק זאת אתם טלפונית לפני ההרשמה. בהצלחה בלימודים והמשך לשאול שאלות כאוות נפשך שבת שלום

KaZaA

New member
ירידה לים המלח לסטודנטים.

ברוך הבא למשפחת ילדי הפרחים צבי! אני יכול להזדהות עם מצבך כי אני הייתי עד לא מכבר סטודנט והירידה לים המלח בתקופה של מאי יוני נפלה על תקופת המבחנים הלחוצה ביותר! הייתה לי תמיד התלבטות - מצד אחד מצבי היה חמור בגלל החורף ומצד שני ידעתי שאם אשהה תקופה ממושכת מחוץ ללימודים עוד בתקופה שלפני המבחנים אני עלול לאבד את הסמסטר! לצערנו זו עוד דוגמא למצב בו עלינו כחולים להתמודד עם בעיות שאנשים שלא חוו אותם לא מכירים. ולעניננו, הירידה בחודשים יולי אוגוסט אפשרית - אני עשיתי זאת בעצמי, אבל צריך להזהר בשעות - דהיינו אם במאי הייתי נשאר לפעמים גם עד 12:30. באוגוסט אני ממליץ לך לעלות עוד יותר מוקדם (בשעות הבוקר 7 ו8) ולוותר על השעות הקשות של הצהרים. לגבי עומס החום - ובכן אני טוען שכשחם - אז חם! לא משנה אם זה במאי או באוגוסט - חם בשני המקרים. אפשר אולם לנקוט בכל מני שיטות (כמו השיטה בנירוונה עליה כתבתי כבר בפורום). בכל אופן אפשר לרדת לשבועיים או שלושה. אני נהגתי לרדת בחודש יולי - ולהנות מפסטיבל ערד באותה הזדמנות, ובחודש אוקטובר ולפספס מקסימום את השבוע הראשון של הסמסטר. בהצלחה בבחינות...

dmar

New member
סטודנט

טוב אז גם אני סטודנט. האמת שאני גם מתכוון לרדת לים המלח לקראת אמצע אוגוסט אבל אני לא בטוח שבסוף ארד. אתה יודע לאן כדאי לרדת?

למעלה