ירידת מים ללא צירים

ירידת מים ללא צירים

יש לי שאלה עבור חברה - הפקק + המים ירדו בששון אתמול לקראת חצות. היא הלכה לישון וקמה הבוקר ללא צירים כלל, רק "כואב לה הגב" (שזה יכול להיות מאוד צירים, אבל אין לדעת... זו לידה ראשונה שלה). צלצלה למרפאה בה היא מטופלת ולא ענו לה - השאירה הודעה. כעת היא בדרך לשם להבדק והם בכלל לא יודעים שהיא בדרך... מקווה שיתיחסו אליה יפה שם (זו מרפאה של רופאים ומיילדות והיא מטופלת אצל המיילדות, אשר מיילדות בבית חולים ולא בבית אבל תפקידן כשל מיילדות בית בארה"ב). אני חברה טובה של אחותה
ואחותה השביעה אותה שלא תלך לבי"ח בינתיים גם אם ילחיצו אותה, כי שם בטוח יתקעו לה פיטוצין לוריד. חברתי הציעה לה לשתות שמן קיק מהיכרותה את הסיפור שלי, והצעתי לה לעבור אצלי לקחת את מה שנותר לי מהשמן (ועל הדרך קצת שמן תפוז להרחה לאח"כ). עד כאן הכל טוב ויפה
השאלות שלי הן: 1) עד כמה הסיכון מזיהום באמת מוחשי כאשר יש ירידת מים ללא צירים כל כך הרבה שעות? האם הלחץ על 24 שעות באמת הגיוני או שזה כסת"ח? היא ממילא תלד בבית החולים, אבל אם היא יכולה למשוך בבית עם צירים כמה שיותר ולא ללכת ישר לזירוז וכל הבלגן שם, היא מעדיפה את זה כמובן... 2) מה בעצם גורם לירידת מים בלי שיתפתחו צירים? הרי אם היתה סכנה כל כך גדולה בכך, הגוף שלנו באופן טבעי היה יודע שלא לעשות את זה... לא? (מעניין שלא חשבתי לשאול את זה בלידה שלי, חומר למחשבה עבורי).

Rakefetsagman

New member
לחברה שלי קרה

אותו דבר, פה מחכים 72 שעות ולא 24. ולפי מה שהיא אמרה ירידת המים התרחשה לאחר סקס
. הרבה יותר מזה אינני יודעת. מה שעזר לי עם צירים/זירוז היה דיקור -- אם יש לה גישה למדקר טוב זה ממש יכול לעזור.

מעניין - 72 שעות?

אולי בהולנד הזיהומים פחות בעייתיים
מקווה שלא ילחיצו אותה מאוד. גם לי אגב, הקרומים פקעו בלי צירים ואחרי כמה שעות לקחתי שמן קיק ותוך שעה התפתחו לי צירים יפים וחזקים וצפופים... אבל אני הייתי כבר אחרי שתי לידות, ועם פתיחה קטנה (שמאוד משפיע על הסיכויים ששמן הקיק אכן יפעל).

איזה בעסה!

במרפאה המיילדת בדקה אותה ואמרה שהתינוק שלה התהפך למצג עכוז... ושתלך מהר לבי"ח ושיעשו US לוודא סופית, ויאללה סקציה
הצעתי שתשאל אם יוכלו להפוך אותו. הם בטח לא יסכימו. הרופאה שנמצאת שם (מכירה אותה) היא רופאה נחמדה להפליא, אך צעירה ופחדנית שלא ראיתי כזה דבר בחיים שלי. היא מלכת הסטטיסטיקות השליליות. אוף, מסכנה!

debby12

New member
מנהל
אוי וייי

מה אכפת להם לנסות להפוך? (בטח שלא אכפת להם, זו לא הבטן והרחם שלהם שעומדים לחתוך עם סכין
) לגבי הסיכון - לפי הספר של אילנה אפשר לעקוב על ידי זה על ידי מדידת חום. ברגע שהחום מתחיל לעלות יודעים שהתחיל זיהום. בעיני הסיכון נמוך יותר כל עוד לא דוחפים ידיים פנימה מה שבתי חולים אוהבים לעשות ואגב נדמה לי שעבור זה הקוהוש עובד (מפתח צירים כשהיתה ירידת מים והצירים לא מגיעים מהר מספיק בעקבותיה). אני יודעת שיש פה מתנגדות לשימוש בהומאופתיה שאינה מותאמת אישית - אבל ממה שקראתי לזה נועד הקוהוש הכחול והשחור

Rakefetsagman

New member
רק עכשיו ראיתי

את ההודעה הזו, מקווה שיסתדר לה. למה בעצם אי אפשר לעשות היפוך חיצוני אם המים ירדו?

Rakefetsagman

New member
72 שעות

זה אכן הנוהל. אבל את יודעת אייך ההולנדים -- ספרטנים כאלו.לדוגמא בישראל המליצו לי בשביל התפרים לשבת על גלגל גומי, פה אמרו לי מה פיתאום יהיה יותר טוב לשבת על מישטח קשה
מחזיקה לה אצבעות.

גם פה לא ממליצים לשבת על גלגל

אלא על משטח, מפני שהישיבה על גלגל גורמת להמתחות של התפרים.

שָׂרָה

New member
איזה טעות ללכת למרפאה להבדק

ברגע שיש פקיעת מים אסור ,אסור להיבדק פנימית, כי זה יכול להביא זיהום! בגלל זה הכסת"ח של 24 שעות. ואם זה מצג עכוז, למה שלא תילך למישהו שכן מיילד מצג עכוז? ולמה לא לחכות לצירים ספונטנים? אם היא תיקח ויטמין C מעלי שושנים אחד לכל 4 שעות זה יכול לעזור למנוע זיהום. יש לי חברה שפקעו לה המים ביום ראשון. וכאשר הרופאים רצו לתת לה זירוז, הרופא שלה שהיה זקן אמר לא צריך, ושלח אותה הביתה. ביום חמישי התפתחו לה צירים מעצמם ואז הלכה לבית חולים וילדה בלידה רגילה.

אם פי 3

New member
מבינה שעבור חברתך זה מאוחר מדי

אבל בעקרון - אין בעיה לחכות בבית הרבה שעות, אם שומרים על היגיינה בסיסית (לא מכניסים כלום לנרתיק) ומודדים חום כל 2-3 שעות (אם יש חום, זה סימן לזיהום, ויאללה לבי"ח). בארה"ב ממילא נהוג לבדוק נשאות ל-GBS, ואם היא שלילית, בכלל החשש יורד. אם היא חיובית (או לא ידוע), הנוהל הרגיל הוא ש-18 שעות מירידת מים צריך לקחת אנטיביוטיקה (בעירוי), אבל אני מפקפקת בנוהל הזה (בלי תשובה מוחלטת, אגב, רק ספקות). ויטמין C יכול לעזור למערכת החיסונית, הרפיה יכולה לעזור לתחילת צירים, חשוב לשים לב לצבע המים (מקוניאלים עלולים להעיד על מצוקה), ורצוי שהראש יהיה מבוסס באגן (אם הוא לא, זו בעיה: מצד אחד רצוי להיות קרוב לסיוע רפואי, מצד שני, בבי"ח ישכיבו אותה, ולא יאפשרו לו להתבסס). לרוב יתחילו צירים תוך 72 שעות. 2. לפעמים זו סתם "עוד ואריאציה על הנורמלי" כדברי מנטי - יש שמתחילות לידה בצירים ללא ירידת מים, יש שביחד ויש שבירידת מים ללא צירים. לפעמים, זה נובע מתקלה פיסית - למשל, הראו שבדיקה פנימית בחודש התשיעי, מגדילה את הסיכון שזה יקרה. גם סטריפינג. לגבי המסקנה - לא בטוח - הרי יש הרבה תקלות בטבע, והרבה מסלולים שאם ימשיכו טבעי, לא יסתיימו טוב. רוב החיים והלידות, הם בריאים, אבל בשוליים, יש גם הרבה מצבים שההתערבות הרפואית נחוצה בהם.

../images/Emo10.gif אכן מאוחר

היא הגיעה לביה"ח, ב-US אכן ראו עכוז, הפחידו אותה עם סטטיסטיקות (משום מה שכחו להזכיר את הסטטיסטיקות השליליות שמקושרות לסקציות) וניתחו. תודה אם פי 3 על התשובה המפורטת והמעניינת, ידעתי שיש לי על מי לסמוך
ותודה לכולכן גם על התובנות.

בתור אחת שלא זיהתה שירדו לה המיים..

הם ירדו בלילה שבין ראשון לשני (3:00 ?), וצירים התחילו בשלישי בבוקר בשעה 9:00 . לא היה זיהום. (הוא לא קיבל אנטיביוטיקה כי מרוב בלבול לא נתתי נתונים מדוייקים לגבי מועד ירידת המים). מבחינה סטטיסטית אין לי מושג מה קורה בעניין

rnati

New member
לה זה קצת מאוחר, אבל בשביל אחרות

מצרפת קובץ עם נקודות לחיצה שעוזרות במצב הזה החוכמה היא ללחוץ חזק על הנקודות האלו גם לי היתה ירידת מים בלי צירים ובן-זוגי לחץ לי על הנקודות ברגליים והם התחילו להגיע ולהתחזק.

למעלה