ירמי קפלן ודנה ברגר בקמלוט, 19/5/07

prankenstein

New member
ירמי קפלן ודנה ברגר בקמלוט, 19/5/07

אני אגיד את זה שוב, ושוב, ושוב. ושוב. ירמי קפלן הוא הפרופורמר הכי טוב בארץ (בתחום שלו). אין מילים... כבר הייתי במספר הופעות מכובד שלו, ומדהים שאני מתרגש בכל פעם מחדש, ותמיד אני גם איכשהו מעז להצהיר ש"זו הייתה ההופעה הכי טובה שלו". לא הרבה השתנה מההופעה הקודמת שהייתי בה, אולי הפעם השירים החדשים תפסו חלק יותר מרכזי בהופעה. הדיסק שיגיע נשמע לי כמו הבטחה לקיץ טוב (בתקווה שהוא אכן יצא בקרוב), וירמי כבר לא מתבייש להעלות את רובו בהופעה. שירים נפלאים כמו "כמה את יפה", "מעבר לגדר" וגם "חשק", ועוד שלושה לפי דעתי, נשמעים טוב וכבר צרובים לי עמוק במוח. בן-קנז הקלידן מוסיף קסם להופעה, ארז פראנק על הבאס מוסיף רעננות, עידו אגמון בעל הניסיון תמיד יודע להוסיף איפה שצריך ורן שמעוני פשוט מתופף ענק, הוא תמיד נראה כל כך מחובר רגשית להופעה ומרגישים שהוא מנגן מהלב. במיוחד בסולו תופים המדהים (במיוחד הפעם) שהוא וירמי הפציצו ב"דפוק הזה". נותרתי בהלם :D . השירים הכי מיוחדים, שבדר"כ הם לא חלק מהפלייליסט וחבל, היו "מה שתחשוב" ו"במוקדם או מאוחר". פשוט שירים ענקיים. ירמי החליט לטייל בין השולחנות גם ב"הרבה דברים", חוץ מב"דפוק הזה", והפעם הוא אפילו העז להעיף במו ידיו עשרות כוסות אל הרצפה בלי רחמים, וגם העז (!!!) לשפוך על החולצה שלי שאריות אלכוהול. עוד לא סלחתי ירמי :) רחמים על הקמלוט.... ואז הגיעה דנה. ת'אמת, את דנה ברגר אף פעם לא אהבתי. תמיד היא הייתה האמן הכי מיותר ברוק עצמאות, תמיד היא הביאה כוראוגרפיה מוזרה ביותר לשירים שלה והיא הייתה כמעט בלתי נסבלת בשבילי. אבל בתקופה האחרונה נראה לי שהיא השתנתה לטובה, קצת חזרה לבמות אחרי תהליך בשלות שהגיע בזמן. הם חשפו המון סודות מהחיים האישיים שלהם, על ההיסטוריה שלהם, על כך שדנה הייתה נערה בת 19 שהתלהבה מזה שירמי מופיע ברוקסן, והעקיצות ההדדיות (בעיקר מהצד של ירמי) הביכו גם את אחרוני הרומנטיקניים בקהל. שלא לדבר על זוג הכלות הטריות שהגיעו לחגוג בהופעה, שלפי דעתי חושבות פעמיים על החתונה בעקבות ההטפות של ירמי נגד אהבה מתמשכת. נקווה שהוא לא עשה להן יותר מדי נזק. הביצועים החזקים ביותר לדעתי בחלק הזה היו "תוך כדי תנועה" (שיר שאני בדר"כ לא אוהב, אבל ירמי שר אותו באופן מאוד מעניין והלהקה הוסיפה פן חדש ויפה), וגם "מדוע לא באת" (אותו שרה דנה). ולענייני הזמנים. המילה הטובה היא, שההופעה הייתה מאוד ארוכה. כמו שצריך. קצת יותר משעתיים, מה שמראה שירמי בא לדפוק הופעה ולא לעשות חלטורה ולטוס הביתה. המילה הפחות טובה היא למועדון. למה לפרסם שההופעה תתחיל בשעה 20:30 אם עד 22:20 אין זכר לאמן על הבמה? זה מוגזם, לא ראוי וסתם מיותר, חבל מאוד להתחיל את הערב ברגל שמאל. למי שעוד לא היה - שירוץ, למי שהיה ונהנה - שיטוס לראות שוב איך מפגישים בין מוסיקה לרגש.

ב ר 3

New member
בקשר לשעות

20:30 מפורסמת בקמלוט כשעת פתיחת השערים, אבל ההופעות מתחילות ב- 22:00+איחור רגיל שקיים בארץ 22:20 זאת שעה סבירה להתחיל בה את ההופעה. סיכום שלי יגיע אי"ה יותר מאוחר הלילה או מחר :)

prankenstein

New member
קצת הגזימו...

איחור של שעה מתקבל (כמו בבארבי או בכל מועדון אחר), זה כבר ידוע מראש. אבל כמעט שעתיים? זה כבר קצת יותר מדי.... קצת הרבה יותר מדי....

ב ר 3

New member
שוב...

הם כותבים בכל הפרסומים ש- 20:30 זאת שעת פתיחת הדלתות ולא התחלת ההופעה, וכי ההופעות מתחילות ב-22:00. רק שתדע לפעם הבאה.. חוץ מזה שמהביקורת הבנתי שהיה שווה לחכות :)

choo

Active member
באתרי המסעדות הופעות - ככה זה

זה נכון לזאפה בתל אביב, לקאמלוט בהרצליה, לברלה בלהבות חביבה. פותחים את המסעדה מוקדם, כדי שאנשים יספיקו להיכנס, להזמין אוכל, לאכול ארוחת ערב, לקחת קינוח, ורק אז ההופעה מתחילה. נו - נובורישיות ;) מה שאתה יכול לעשות: א. להימנע מהמקומות הללו. ב. להזמין כרטיסים מראש, אבל להגיע בעשר. ג. לקטר ;) אני משתדל לנקוט בקטגוריה א' - להגיע למקומות הללו רק אם אין באותו יום הופעה במקום אחר שאני רוצה לראות במידה דומה, ואם ההופעה הנ"ל אינה נדירה מדי (אם הרכב מסויים מופיע כל שבועיים - אני אעדיף לראות אותו במקום נחמד יותר).

../images/Emo17.gif סיקור ההופעה בתמונע ../images/Emo168.gif

נתחיל מכך שההופעה הייתה אמורה להתחיל ב..14:00? חיכיתי שאבא יחזור עם האוטו, ואחרי 26 שעות ללא שינה, החלטתי שזה לא משנה לי ואנהג לזאפה, שזה היה מעשה מעט מסוכן לנוכח העובדה שלא נסע איתי אף-אחד ולא היה מי שיעיר אותי. ב-13:50 רק יצאתי מהבית, שנמצא בסביבות ה35 דק' נסיעה, נורמאלית, מאריאל. ואין לי מושג איך, אבל הגעתי ב-14:10. כל זה לא ממש חשוב האמת, רק העובדה שהייתי טיפה בלחץ על האיחור שנהיה ארוך יותר לאור העיכובים בקופה, שנבעו מהטענה שאין לי הזמנה. אחרי בערך חצי-שעה העניינים התחילו להסתדר, והמצב המביך בקופה שנורא הכעיס אותי, גרם למצברוח להיות מעט ירוד ולעייפות לגבור. את השולחן שמרתי לחברים שהגיעו בערך שעה אחריי, ועשו מאד בשכל, כי ההופעה התחילה רק ב-15:30, מסתבר. היו כמה ביצועים שנורא ריגשו אותי, לדוג'- "גן מאיר" שעֹצמותיו ממש הורגשו, ואפילו זלגה לי דמעה על הלחי. השיר החדש (?!) שהיה בהדרן, שהוקדש ל"בן אדם הכי שמח בעולם", שככל הנראה שם קץ לחייו, הצליח ממש לגעת בי, וזה באמת מזמן לא קרה. ועל כך, תודה לדנה. כי זה היה שווה את כל היום הזה.. מוקי היה נורא במקום ואפילו גרם לי לסוג של חיוך. על השאר, מצטערת, אבל אין לי כל-כך מה להרחיב, אולי כי מבחינתי היה חסר משהו בהופעה הזאת, משהו שם כאילו היה חלש מדיי. לא נוגע מספיק. מה שכן, בהופעה הזאת, יותר מהרבה הופעות אחרות, הרגישו כאילו דנה אמא. כאילו היא ממש היא. כאילו הכל אמיתי ופשוט. וזה היה מחזה נעים לעין ולאוזן. המסקנה הסופית שלי מהיום הזה, אני אישית לא טיפוס של הופעות-צהריים. אבל כל מי שהלך, מקווה שנהניתם
.

BurningUp10

New member
גם אני הייתי בהופעה הזאת ובכן

מה שיש לי להגיד זה שלדעתי הופעת צהורים לא עושה חסד לדנה ברגר. הייתי בהרבה הופעות שלה ולא נעים לי להגיד אבל אני חושב שזאת הייתה אחת ההופעות החלשות, לא שהיא לא הייתה טובה אבל היו לה טובים יותר. דנה הייתה די מעופפת ולא כל כך הרגשתי חיבור בהופעה הזאת, מה שכן היה טוב באמת הקטע עם מוקי באמת היה נחמד. והשיר החדש שהיא כתבה ושרה בהדרן באקוסטי בהחלט היה מרתק!

mayan d11

New member
ירמי קפלן בקמלוט ../images/Emo140.gif

כל כך הרבה זמן לא הייתי בהופעה של ירמי קפלן. ומתי שמגיע הופעה אני יודע שזאת תיהיה הופעה מלאת אנרגיות. ההופעה האחרונה של ירמי שהייתי בה היתה בפסטיבל הפסנתר עם אסף אמדורסקי אני משאר. ואז הגיעה ההופעה בקמלוט בהרצליה. פתיחת שערים ב 20:30. הגעתי לשם ב 21:00 וחשבתי שתוך חצי שעה יתחיל. כי כמה אפשר למשוך את ההתחלה.. כל מקרה זה התחיל רק בסביבות 23:00. ירמי עלה עם השיר "משהו חייב להשתנות" והמשיך עם עוד רבים וטובים. זאת היתה אחת ההופעות המצחיקות שהייתי. היו שם בקהל שני בחורות שעומדות להתחתן וירמי כל ההופעה דיבר על כמה אהבה זה סתם, ועם פניני החוכמה כמו שדנה אמרה.. "אהבה זה כמו חלב, יש עליו חותמת של תאריך" היו קטעים כל כך מצחיקים. סך הכל הופעה מלאת אנרגיות, נראה לי אפילו נשברו כמה כוסות וצלחות בגלל שירמי עלה על השולחנות. ופשוט הרגשתי סוף סוף הופעה עם זמר משוגע. פעם זה היה אביב גפן שהביא לנו שואו כזה ולאט לאט זה נעלם. אך ירמי לא איכזב ועשה בלאגן. דנה היתה כל כך מקסימה והשילוב שלה עם השירים של ירמי ולהפך היה מדהים. ממש נהנתי! תודה לתפוז על הכרטיס!

למעלה