ירעם נתניהו סקר וביקר את כל המילונים המקוונים בעברית

trilliane

Well-known member
מנהל
ירעם נתניהו סקר וביקר את כל המילונים המקוונים בעברית

וערך השוואה מקיפה של היתרונות והחסרונות בכל אחד:
https://leshoniada.co.il/2019/12/01/כל-המילונים-המקוונים-בעברית-סקירה-מקי/

לשימושכם.

Assiduous

New member
יפה

מצבינו במילונאות המתעדת (נכון להיום) הוא אינו משהו.
הייתי מופתע מאוד אם מהכתבה הזאת הייתי יוצא עם דעה שונה מההשערה הראשונית שלי שמילון ספיר לוקח מקום ראשון באיכות ותועלת במילונים החינמיים המועטים.
&nbsp
משהו קטן לגבי רב מילים: לטעמי, גביית תשלום של 419 ש"ח לשנה (מלקוחות פרטיים) בעבור שימוש במילון זה, הוא יקר ולא מנגיש את עצמו לציבור. נכון, מדובר בחברה מסחרית, אבל דוקא בגלל זה אולי כדאי להם לשקול לעבור למתכונת של פרסומות בצידי האתר, ואז תהיה חשיפה גדולה יותר ונגישות ציבורית מחד וגם אולי הכנסות שיתפחו. זה סביל ואולי רווחי יותר. אני לא יודע אם אכן זה כך, אבל נותר לי לקוות ולומר: הלוואי שזה יהיה כך.

trilliane

Well-known member
מנהל
לדעתי מצבנו טוב מאוד! מילונים בחינם אינם דבר של מה בכך

והם לא מועטים כלל. עצם העובדה שיש יותר מאחד ויש יוזמות פרטיות מרשימה אותי מאוד (אגב, ירעם לא הזכיר את ויקימילון, אולי כי הוא לא מילון שלם, ועדיין הוא קיים ויש לו מה לתרום). בל נשכח שאנחנו לא יכולים להשוות את העברית לשפות פופולריות כמו אנגלית, ספרדית ועוד, שמספר הדוברים שלהן בסדרי גודל אחרים.
&nbsp
בעניין "מילון ספיר לוקח מקום ראשון באיכות ותועלת" – תלוי מה אתה מחפש, מן הסתם... באטימולוגיה אין כמעט תחרות, אבל לטעמי דווקא ויקימילון עושה זאת טוב יותר בד"כ (בערכים הקיימים). גם האגרון (תזאורוס) שלו מצוין. לעומת זאת מבחינת כתיב, ניקוד או נטייה, הוא לוקה בחסר.
&nbsp
אני נהנית מאוד מהגרסה של מילון ההווה שהוטמעה באתר האקדמיה ללשון, ואפשר לסמוך עליו בעניין כתיב וניקוד (ונטייה של פעלים, הוא מפנה ללוח הפעלים; בעתיד מן הסתם יתווספו גם השמות). כמו כן החיפוש מניב גם מאמרים והסברים בנושא (כשישנם) וזה מועיל ומחכים.
&nbsp
"רב מילים" אכן יקר אבל לא מכוון לשוק הפרטי, להתרשמותי. הוא נוח ויעיל לבדיקת נטיות (רק לא לסמוך על נטיות מתוחכמות מדי כמו כינויי מושא, הוא עלול לזייף בהן) אבל זו נישה שתתמלא בעתיד הלא-רחוק ע"י לוח השמות של האקדמיה ללשון. הוא גם טוב מאוד בהגדרות לעברית החדשה והמדוברת, אבל זה דווקא לא משהו שנחוץ לי, ולמעשה לצרכיי מתאים יותר מילון שמרן (רוב הזמן).

למעלה