ירפ"א א´

liorz1984

New member
ירפ"א א´

שלום לכולם. עברתי את המבחנים המוקדמים בלשכת הגיוס (אני לא יודע איך עברתי.. היה ממש חרא.. בקושי הרכבתי משהו במכונה ובסרטוט היה בסדר אבל לא משהו.. מישהו הרכיב את המכונה באופן כמעט מושלם ולא עבר.. וגם המבחנים שלו היו יותר טובים ממני כי הצצתי לפעמים וראיתי שהוא מקדים אותי בשאלה-שתיים ויותר, מישהו יודע איך הם קובעים אם עברת או לא? ואם כן האם ההשגים שלי מהלשכת גיוס נגררים איתי ומשוכללים יחד עם ציוני הירפ"א?) בכל אופן הייתי רוצה לדעת עוד פרטים על ירפ"א א. רק על א´ בנתיים. מה עושים שם? ומה אחוזי הנפילה שם בערך, כמה נכשלים. תודה מראש

ysofer

New member
הייתי בירפ"א א לפני שבועיים...

היה מסריח! 5 שעות אתה תשב על התחת ותעשה אינספור מבחנים ושאלוני אופי.. אבל החיילות שם נראות לא רע.. בסך הכל זה די קשה ומעצבן.., והרבה נופלים שם.. בקשר לשיכלול, אני לא יודע אם זה קשור לצוות אויר, אבל אני יודע שבגיבוש משכללים את הציונים של הכל! מההתחלה עד הסוף.. יאללה ביי ינון

liorz1984

New member
איך הלך לך בלשכת גיוס?

ואתה עברת את ירפ"א א? בכל מקרה .. יש לי עוד 5 חודשים עד ירפ"א מחר אני בן 17 רק

ysofer

New member
בלישכת גיוס?

אם אתה מתכוון לצוות אויר, הלך לי בסדר.. אני לא חושב שהוצאתי תוצאות טובות, אבל גם לא הייתי גרוע, הייתי ממוצע (במכונה ממש פישלתי, וממש התפלאתי שעברתי), לא קשור, אבל היו איתי חבר´ה שרוטים על כל הראש, צחוקים בלי סוף.. אבל לא משנה את התשובות של ירפ"א א´ מקבלים רק אחרי חודש!!!! הם מעבדים את התשובות שלך במחשב, וכל מיני פסיכולוגים בוחנים את התשובות שלך מכל הכיוונים... אל תצפה בירפ"א א´ למבחנים כמו בצוות אויר.. בירפ"א זה כבר ממש פיזיקה רעיונית ומתמטיקה! (אני ממש מעריך טיסים עכשיו, הם גאונים)... בכל אופן קח את זה בקלות.. עדיף ליפול עכשיו בירפ"א א´ מאשר ליפול בגיבוש...
ינון

rocken

New member
הכוונה למכונה של הקורדינציה?

זאת שצריך לצייר בה עיגול? זה מרגיע, כי חשבתי שהיא קריטית מאוד בהחלטה אם להעביר לירפ"א או לא.

rocken

New member
לא, לא. עוד שבועיים רק המבדקים

הראשוניים בלשכת גיוס. קצת מלחיץ אותי, אבל נקווה לטוב.

liorz1984

New member
בהצלחה אחי..

שים לב על המכונה אם לא תצליח להרכיב אותה לגמרי תשים כל חלק במקום המתאים לו, שיראו לפחות שאתה יודע איפה כל חלק, אחרי ששמת את כל החלקים תחפש להם את הפינים המתאימים, שזה החלק הארוך. אם את זה סיימת אז אתה במצב מצויין, תתאים את הקפיצים וסיימת אלא אם כן היא תגיד שטעית. בכל מקרה, אצלי הגיעו 12 ועברו 4-5 , אל תהיה בלחץ ואם תגיע לשלב האחרון הציפיה שם מורטת עצבים, תמצא לך עיתון או מישהו לדבר איתו כדי שיסיח את דעתך. מכונת הסרטוט היא יותר קלה ולדעתי בעלת חשיבות יותר גדולה אבל אני לא מומחה..

rocken

New member
תודה על הטיפ!!

אני אזכור וינסה להשתמש בו (אם כי לא כל כך הבנתי על מה מדובר, אבל שם אני כבר בטח יבין). שמעתי שבמכונת השרטוט אסור לסטות אפילו קצת ואם זה מתחיל לברוח אז לא עוברים (אין לי הרבה מושג על מה אני מדבר, כי לא ראיתי את המכונה ואיך היא הולכת..). יש לך מושג אם זה נכון? ושאלה אחרונה - נפלו אצלך גם במבחנים העיוניים או רק אחרי המכונות?

liorz1984

New member
תראה..

קודם כל אני לא יודע למה אתה מתכוון שאתה אומר לסטות, כי זיגזגים בטוח יהיה ב-100% ולכולם יש וגם לי היה, אבל לא סטיתי מהקו (יש שני קוים שאתה צריך לצייר בינהם אם כשאתה אומר לסטות זה לא לצאת מהקווים אז יכול להיות שכן זה נכשל אם אתה יוצא, אבל כעקרון זה לא ממש קשה ואתה צריך להיות ממש נכה אם אתה יוצא.) אצלי מתוך ה-12 שבאו בהתחלה, 4 נפלו ישר אחרי המבחנים ואני אומר לך דוגרי - אם אתה נופל בשלב הזה אל תתבאס כי נפלת בשלב הכי טוב כי ככל שעוברים השלבים ככה גדלה הבעסה כשאתה נופל) מתוך ה-8 שנשארו 4 עברו אחרי המבחנים ז"א שליש משהו כזה אבל אם אתה טוב ואתה יודע שיש לך שכל אתה לא תפול.. תעשה רושם טוב ותראה להם שאתה בן אדם עם ראש

ysofer

New member
לאאא... התכוונתי

למכונה שצריך להרכיב מחדש!.. המכונה של הקאורדינציה הלך די טוב... המכונה שצריך להרכיב הלך לי על הפנים, אבל בכל זאת עברתי לירפ"א.. תראה, יכול להיות שהקאורדינציה כיפרה על החוסר בחוש טכני..
אני לא יודע מה הציונים שהם נותנים לכל מבחן...

rocken

New member
אהההההההה

ואיך הלכו המבחנים? זה רק הגיון וצורות, נכון?

ysofer

New member
כן, בשניהם..

רק שבמבדקים הראשוניים הם ממש בדיחה לדעתי, (ויסלחו כל אלו שנפלו במבדקים אלו), ומבדקים השניים בירפ"א הם ממש ממש קשים! זה כבר מעבר להיגיון, צריך לחשוב, לחדד את המח... כמו שאמרתי, אחרי ירפ"א א למדתי להעריך את השכל שיש לטייסים! ינון

למעלה