ירקות בתנור....

Keminshu

New member
ירקות בתנור....

שלום כולם... אני לא רק חדש לעולם הבישול הבריא, אלא לעולם הבישול בכלל. אני כותב כאן כעת בגלל בעיות בריאותיות שצורכות ממני להתחיל ולאכול בריא. בהיותי טירון במטבח הייתי רוצה לבקש מבאי הפורום עצה (או עצות) בקשר לתהליך ההכנה של ירקות בתנור (משהוא שנראה לי הולם למתחיל כמוני)... נראה לי שזה נקרא קליה או אידוי, אני לא בטוח (וסליחה על הבורות). הירקות בהם מדובר הם - קישואים, בטטות, חצילים ועגבניות בעיקר. כל מתכון קל, עצה או טיפ יתקבלו בהתלהבות ובתודה רבה :) יום טוב.
 

קרקלה

New member
ירקות בתנור...

בעצם לא זה ולא זה... אידוי הוא בישול באדים, וזו דרך מהירה, טעימה ובריאה מאוד לבשל ירקות. קליה זו צלייה בטמפרטורה גבוהה מאוד, יותר ממה שדרוש למנה פשוטה של ירקות בתנור, לרמת צלייה יותר.. מפויחת. עושים זאת באמצעות אש גלויה או תנור, אבל למשך אפייה ממושך. קולים דברים כמו פיצוחים, למשל, ופולי קפה. אפשר גם ירקות - למשל חציל קלוי על האש, אבל כאמור, לא מה שאתה חתרת אליו. ולעניננו - ברגע שתתחיל, יש המוני מתכונים, כמובן. בינתיים אני מציעה לך לינק מוצלח כדי ללמוד על צורת הצלייה הזו. שווה גם לדפדף בשיעורים האחרים. בהצלחה! http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2953354,00.html
 
ירקות בתנור

ברוך הבא לעולם הבשלנים אפיית ירקות בתנור היא משימה המתאימה להיכרות ראשונית וידידותית עם המטבח כל מה שעליך לעשות הוא לחתוך את הירקות לחתיכות, לא קטנות יותר מדי והמליח ולפלפל אותם לערבב אותם עם כף או שתיים של שמן זית ולאפות בתנור ב 180 מעלות עד שהם מוכנות אם אתה רוצה להוציא תחת ידך מתכון גרומה ממש תערבב עם הירקות כף טחינה גולמית בסוף תהליך האפיה, תן לירקות להתקרר עם הטחינה ולאחר מכן תגיש אותם בהצלחה בדרכך החדשה רני
 

ATLK

New member
אני אוהבת להשתמש

תנסה לאפות את הירקות (אני עושה זאת גם עם עוף) בשקית בישול הנקראת שקית קוקי, תכולת השקית אותה אתה מכניס לבישול, שומרת על עסיסיות, ומזרזת את זמן הבישול בשל האדים בשקית. כמו גם, אני תמיד מוסיפה המון שום, שמוסיף לכל ירק ומנה מבושלת. לא חייבים לחתוך את הירקות, זה תלוי בתבשיל ובכמות. פשוט לנסות וללמוד לבד מה אתה מעדיף. בהצלחה
 
למעלה