ירקות בתנור

yaakii

New member
ירקות בתנור

אני מכין לי ארוחה מהירה של חציל, בצל ובטטה בטוסטר אובן. חותך את הירקות, מפזר אבקת שום, מלח, פלפל ומכניס לחצי שעה על חום גבוה. ובתאבון (עם טחינה).

האם אתם מכירים מתכונים נוספים, פשוטים ומהירים ,של ירקות בתנור? הייתי רוצה לגוון מבחינת התיבול וגם מבחינת מגוון הירקות.

תודה רבה!
 

merav999

New member
אתה יכול להוסיף עוד ירקות כמו פטריות, קישואים, שום (בקליפה)

עגבניות שרי, גזר.
&nbsp
אפשר לקלות גם פלפלים שלמים עד שהקליפה משחימה, לשים אותם בסיר על מסננת ולכסות במכסה וכשמתקררים לקלף את הקליפה ולשים במרינדה (חומץ, לימון, שמן זית, שיני שום פרוסות, קצת מלח וסוכר).
 

yaakii

New member
רעיונות טובים, תודה

אם כי, קישואים ניסיתי כבר כמה פעמים והם יצאו מרים.
 

צליליתה

New member
זה לא שהקישואים יוצאים מרים

הם נכנסו ככה לתבנית. למרבה הצער, מראיה בלבד, לא ניתן לזהות איזה קישוא מר ואיזה בסדר. אפשר לטעום חתיכה לפני האפיה.

לגבי תיבול - אני אוהבת כל מיני עשבי תיבול - מגוונת לפי מה שיש ולפי החשק, גם בין יבשים לטריים. רוזמרין, טיימין, זעתר, וכו.

אפשר גם קצת חומץ בלסמי, שמן ומלח, לפני האפיה.
אני לפעמים מוסיפה לירקות גם קוביות גדולות של טופו שהיו במרינדה.
 

yaakii

New member
ממ, אני מבין

תודה רבה על הרעיונות
 
חצאי תפוחי אדמה בקליפתם

שטופים היטב, מונחים פניהם מטה על תבנית משומנת עם מלח גס

פרוסות דלעת באותו אופן או עם רוטב יותר משוכלל- מעט שמן שומשום, רוטב סויה וסילן

הרבה פטריות ברבעים והרבה בצל חתוך גס מעורבב בהן, על תבנית משומנת , זורים מלח, כמון, מעט קינמון

עלי קייל מפורקים משדרותיהם , בקערה מעסים אותם בשמן זית מלח ומיצלימון בנדיבות מניחים בתבנית וקולים כעשר דקות למנוע חריכה

שלוטים מקולפים מהקליפה החיצונית- כמו שהם
סלק- לשטוף היטב, להסיר את החלק ממנו צומח הגבעול ולהניח על הצד הזה בתנור. לאפות כך. לאכול פרוס עם מעט שמן זית ושום ומלח או לחתוך לתוך כל סלט
 

yaakii

New member
הבנתי שמתפוחי אדמה כדאי להימנע

כי אין להם ערך תזונתי כמעט בכלל.
&nbsp
תודה רבה לגבי הרעיונות האחרים, אני מתכוון לנסות
 
תפוחי אדמה

יכולים להיות גם טעימים ובעיקר משביעים.
מעבר לכך לא יודעת ממי הבנת זאת אבל מציעה לבדוק זאת שוב.
 

ladybug6

New member
אני אוהבת ירקות בתנור בתיבול של

שמן זית, מלח פלפל וטימין (טרי).
יש ירקות שגם מתאים להם סילאן, כמו גזר, דלורית, פלפלים.
מבחינת סוג הירקות - הכל הולך בתנור :) רק לשים לב שהשילובים מתאימים מבחינת זמן האפייה, למשל קישואים נעשים מהר מאוד לעומת גזרים, אז עדיף לצוות אותם לירק עם זמן אפייה דומה כמו בטטה למשל.
ואני לא יודעת מה אמרו לך על תפוחי אדמה אבל ברור שהם מזינים. ההרכב התזונתי שלהם אולי דל יותר מירקות כמו ברוקולי או גזר אבל הם בהחלט לא "ריקים" תזונתית.
&nbsp
 

Gidi Shemer

New member
כרוב ניצנים

תחצה, ותערבב עם:
חומץ בלסמי
שמן זית
מעט סירופ מייפל
פלפל שחור
שום כתוש
אגוז מוסקט
קארי

תאפה בתנור כ- 20-30 דקות על חום גבוה עם עוד דקותיים גריל ותודה לי על כל רגע

ואני דווקא מאלו שחושבים שתפוח אדמה הוא מיותר לגמרי. בהחלט לא סתם סוכר אבל כמות העמילנים שבו לא מצדיקה את התוספות הבריאות שאינן ייחודיות לו
 

RSPA

New member
לא ירקות בתנור אבל פשוט ומוכן תוך רבע שעה.

פסטת עגבניות - הכל בסיר אחד
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4609808,00.html
מומלץ לעצלנים ולממהרים.


ובקשר לירקות צלויים/אפויים בתנור לא לשכוח את הברוקולי הכרובית הכרוב והסלק. אפשר להכין מהם מעדנים !
 
למעלה