ירקות בתפריט

שרון98צ

New member
ירקות בתפריט

לא להיות מוטרד מאכילת ירקות עם פחמימה כמו פלפל,
אם אתה עוסק בספורט-הפחמימה תישרף במהלך כול פעילות-הספוטיבית:
שחייה ,כודרגל, כדורסל ,הליכה, ריצה ,
כול אחד מאלה מעולה אם מתבצע לפחות חצי שעה ביום.
רק בריאות.
 

שרון98צ

New member
המלצה להכנת לחמניה ביתית ודלת-פחמימות :

רציתי לשתף אתכם במתכון ללחמניה דלת-פחמימות:(מקור המתכון גולדי).

ראשית,לחמם את תנור-האפיה 250 מעלות במשך -3 דקות בלבד.

לאפיית הלחמניה הזו, משתמשים בכלי -קרמיקה עגול ,(עמיד לחום התנור,)
מניחים בכלי ניר -אפיה קטן, ומברישים במעט - שמן.
(אפשר גם להשתמש בקערית קטנה חד-פעמית,שדפנותיה בגובה 4 ס"מ,
והיקפה בגודל של לחמניה עגולה.)

ההכנה:
בקערית קטנה, לבלול היטב ביצה אחת עם טיפת מלח,(בדיוק כמו שמכינים חביתה.)
להוסיף לביצה הבלולה 2 כפות חמאת -שקדים ולערבב היטב לתערובת חלקה,
ואת התערובת לצקת לכלי שהוכן מראש ,(עם ניר -האפיה המשומן,)

מכניסים לתנור החם,ואופים רק 3 דקות בלבד בחום הגבוה .(בתנור שחומם מראש,)
ואח"כ מנמיכים ל-190 מעלות חום,ואופים עוד 15 דקות.

במהלך האפיה יש לבדוק מדי פעם ,עד שהלחמניה בגוון מוזהב ומתחילה להשחים,ואז מוציאים אותה בזהירות מהתנור,והופכים לצד השני,ושוב מחזירים לתנור לאפיה ,
לעוד 10- 15 דקות.
כשהלחמנייה יציבה ומוזהבת ,מוציאים אותה מהתנור לצינון קל,ויש לכם לחמניה טעימה ודלת פחמימות.

מורחים בממרח שרוצים,כמו אבוקדו בתוספת ירקות,
או עם סלט ירקות וכף טחינה וכו'.
או גבינה עם זיתים וכו'.
תכינו ותהנו.
 

seeyou

New member
בטוח שזה 2 כפות חמאת -שקדים ולא קמח שקדים?

יוסי
 

שרון98צ

New member
כן, זו חמאת -שקדים,,

בעזרת חמאת השקדים נוצרת בלילה סמיכה ,שתהפוך ללחמניה.
 

שרון א77

New member
ללחמניה דלת-הפחמימות הוספתי כפית שמיר קצוץ, גרעיני חמנייה

לתוך הביצה הבלולה עם מעט מלח,
לאחר העירבוב הוספתי 2 כפות "שקדיה"- שזה שקדים טחונים בכבישה קרה.
וכפית שמיר קצוץ
חופן גרעיני חמניה,
יצקתי את התערובת לכלי עגול מקרמיקה ,בגודל לחמניה-עגולה.
חיממתי תנור ל-250 דקות ל-3 דקות,הכנסתי את התערובת לאפיה 250 מעלות 3 דקות
לאחר מכן הורדתי ל-190 מעלות ואפיתי עוד 12 דקות מכול צד,(עד להשחמה).
הלחמניה ייצאה ט ע י מ ה מאוד,והכי חשוב משביעה מאוד.
&nbsp
היום השתמשתי בשקדים טחונים מכבישה קרה ,(יש להשיג בבתי- הטבע),
רשום על קופסת הפלסטיק השם: "שקדיה" ,ומשקל 400 גרם.
זה מוצר איכותי ומאוד מומלץ,במיוחד דל-פחמימות וטעם הלחמניה ממש משובח.
&nbsp
תכינו ותהנו גם אתם
מומלץ בחום!
&nbsp
 

שרון א77

New member
ללחמניה דלת-הפחמימות הוספתי כפית שמיר קצוץ, גרעיני חמנייה

לתוך הביצה הבלולה עם מעט מלח,
לאחר העירבוב הוספתי 2 כפות "שקדיה"- שזה שקדים טחונים בכבישה קרה.
וכפית שמיר קצוץ
חופן גרעיני חמניה,
יצקתי את התערובת לכלי עגול מקרמיקה ,בגודל לחמניה-עגולה.
חיממתי תנור ל-250 דקות ל-3 דקות,הכנסתי את התערובת לאפיה 250 מעלות 3 דקות
לאחר מכן הורדתי ל-190 מעלות ואפיתי עוד 12 דקות מכול צד,(עד להשחמה).
הלחמניה ייצאה ט ע י מ ה מאוד,והכי חשוב משביעה מאוד.

היום השתמשתי בשקדים טחונים מכבישה קרה ,(יש להשיג בבתי- הטבע),
רשום על קופסת הפלסטיק השם: "שקדיה" ,ומשקל 400 גרם.
זה מוצר איכותי ומאוד מומלץ,במיוחד דל-פחמימות וטעם הלחמניה ממש משובח.

תכינו ותהנו גם אתם
מומלץ בחום!
 
למעלה