ירקות לסלט - כמה זמן מראש אפשר

ענתGL

New member
ירקות לסלט - כמה זמן מראש אפשר

לחתוך ירקות לסלט כך שהוויטמינים לא יאבדו, והאם ויטמינים אובדים כשמוציאים את הירקות מהמקרר ואוכלים אותם בטמפרטורת החדר? תודה רבה
 
תלוי בירק ובויטמינים

ויטמין C נהרס במגע עם חמצן, ככל שהירקות חתוכים יותר זמן הויטמין הולך ומתמעט. ויטמיני B כמעט ולא נפגעים. סיבים לא נפגעים, מינרלים כנ"ל. מה שנאבד זה חומרים רגישים לחימצון, שזה למעשה נוגדי החימצון למיניהם. מה שזה אומר - א. הירקות לא "חסרי ערך" בגלל שהסלט נחתך מראש ב. עדיף להשאיר אותם חתוכים כמה שפחות זמן עד האכילה ג. אם יש אפשרות לחתוך ירקות עשירים בנוגדי חימצון קרוב לאכילה (למשל גמבה שעשירה בויטמין C), או לחתוך אותם בחיתוך גס ולא דק.
 

TheFinalCut

New member
משמר טבעי לזמן קצר - לימון

לימון לא רק מוסיף טעם לסלט, הוא עשיר בויטמין C בעצמו ולכן מהווה משמר מצויין מפני חימצון, להערכתי לטווח יממה בקירור, לפחות. לסקפטים (או משועממים), אפשר לבצע ניסוי חביב להמחשת פעילותו של הלימון, באמצעות בננה: מיץ לימון יכול להגן על בננה מהשחמה (שינוי צבע של רקמת הפרי מצהוב לחום, שמתרחשת לאחר שהקליפה מוסרת), כיוון שהחומצה האסקורבית (ויטמין C) מעכבת את התגובה החימצונית האנזימטית שגורמת ליצירת הצבע החום.
 

אלי ו.

New member
../images/Emo127.gif ותוספת - אבוקדו

האבוקדו מתחמצן די מהר ומקבל גוון חום דוחה. כדי לשמור על הצבע אפשר לטפטף על האבוקדו (או לערבב בסלט האבוקדו) מיץ לימון. לימון גם מוסיף המון לטעם
 
למעלה