ירקות מאודים

דונקה

New member
ירקות מאודים

שלום לכולם אני חדשה בפורום אני מוזמנת לערב סוכות וביקשו ממני להכין ירקות מאודים ושעועית ירוקה. יש לכם מתכון להציע לי? במיוחד לירקות מאודים.
 
דונקה. תני כוון לירקות ומרשם לשעועית

ירקות מוקפצים ברוטב סיני? מאודים סתם? ירקות ספציפיים? לגבי שעועית - אני מטגנת מעט שום, מוסיפה דיי מהר את השעועית כי השום נוטה להישרף. מוסיפה מלח או אבקת מרק , פלפל שחור וכמון ואם יש לך שום גבישי. לא מוסיפה מיים ומשגיחה כל הזמן, אש קטנה וכשהשעועית מחליפה את צבעה לגוון ירוק זית מיד סוכרת . ככה את מקבל שעועית קרנצ'ית וטעימה. אם את אוהבת ברסק עגבניות תכתבי אני ארשום לך מרשם
 

חנהפ

Active member
שעועית ירוקה,

אני קונה את הארוכה של סנפרוסט מפשירה/מבשלת במיקרו לדרגת הפריכות הרצויה לי מטגנת במחבת פרוסות שקדים וכמה שיני שום כתושות, מוסיפה את השעועית מתבלת במלח ומעט פש"ג מקפיצה כמה דקות לספיגת הטעמים וזהו
 

יוכי68

New member
שעועית ירוקה/צהובה + קציצות

שעועית צהובה/ירוקה + קציצות/יוכי בקערה: חצי ק"ג בשר בקר / מעורב בבשר עוף טחון +בקר 2-3 כפות שמן + 2 כפות מים פטרוזיליה + כוסברה קצוצה בצל גדול קצוץ דק מלח, פלפל שחור, תבלין לקציצות/כמון לערבב הכל היטב. בסיר לטגן בצל קצוץ בכמה כפות שמן להוסיף קציצות של בשר שהכנו ולטגנן מעט בשמן עם הבצל. להוסיף שעועית צהובה/ירוקה לתבל במלח, מרק עוף, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וכף גדושה של רסק עגבניות להוסיף מים בכמות שתגיע לגובה השעועית. לבשל על להבה נמוכה עד לצמצום הנוזלים. ב ת א ב ו ן !
 

למוןדבש

New member
גם אני עושה ככה וגם

לפעמים מוסיפה מעט צ'ילי יבש לחרפות ומפזרת שומשום. וכשממש אין לי זמן אני מטגנת שום, תבלינים במחבת שמה את השעועית המופשרת בכלי מתאים שופכת מעל את השום + התבלינים ופשוט שמה על הפלטה - יוצא פריך וטעים
 
למעלה