ירקות מאודים

shaxuca

New member
ירקות מאודים

התחלתי להחליף את התוספות הפחממיות (אורז, בטטה) בירקות מאודים במיקרו (קישוא, גזר, חומוס, פלפלים קלויים). האם לירקות מאודים ערך קלורי נמוך מאלו המצויינים למעלה?
 

מאיהלה3

New member
ל shaxuca

כן,ירקות נחשבים בעלי ערך קלורי דל מאוד, והערך התזונתי שלהם נשמר בצורה הטובה יותר כשהם נאכלים טריים(משמע לא עוברים תהליכים של צורות בישול שונות) בכל אופן,אורז הוא ממשפחת הדגנים וירקות הם ירקות, בנוגע לתפו"א הוא נחשב בעל אינדקס גליקמי גבוה, כלומר,שמעלה במהירות את רמת הסוכר בדם. במקום מאכל בעל ערך גליקמי גבוה,תוכל להעדיף מזונות שהאינדקס הגליקמי שלהם בינוני או נמוך, כלומר, כאלה שהפחמימות שבהם פחות זמינות, ולכן הן מעלות את רמת הסוכר בדם- בהדרגה. דוגמאות למזונות בעלי אינדקס נמוך:בוטנים, פולי סויה, דובדבנים, אשכוליות, שזיפים, אגסים, עדשים, אפרסקים, שעועית יבשה, לחם פומפרניקל, לחם מטחינת ריחיים, עגבניות, תפוזים ותפוחים. המזונות בעלי אינדקס בינוני:ספגטי, ענבים, שיבולת שועל, בטטה, אפונה, תירס, בננות, סלק, אורז מלא. המזונות בעלי אינדקס גבוה:לחם לבן, מאפים מתוקים, לחם קל ולחם מחיטה מלאה, קורנפלקס, כולל כאלה שמכילים סיבים, תפוחי אדמה (במיוחד אפויים), פירה, דבש, תמרים, גזר לבן. אבל לפני שאתה מחליט לוותר לגמרי על המזונות בעלי האינדקס הגבוה, כדאי שתדע שאם אוכלים אותם לצד מאכלים בעלי אינדקס נמוך, רצוי ללא פחמימות (כמו ירקות או בשר), לא נגרמת עלייה דרסטית של סוכר בדם. כך למשל, פרוסת לחם חי עם אבוקדו, טחינה או גבינה, עדיפה על פני פרוסת לחם ללא תוספת, ותפוח אדמה אפוי לצד סלט ירקות ישביע אתכם יותר מתפוח אדמה לבדו. חשוב לזכור שגופינו זקוק לכל אבות המזון, ..וחשוב לאכול באופן מאוזן ולגוון בין קבוצות המזון השונות. בהצלחה.
 
ירקות

לירקות ערך קלורי נמוך משל פחמימות אך החומוס שברשימה יוצא דופן שכן שייך לקטניות שלהן ערך קלורי דומה לפחמימות.
 
למעלה