ירקות מבושלים

lovelish

New member
ירקות מבושלים

יש לכם מתכונים טעימים בריאים ופשוטים לירקות מבושלים .... גם לנו וגם לילדה בת שנה ושבע....

lovelish

New member
מקפיצהההההה

ההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה

odety1

New member
לא בדיוק מבושלים אבל..

טעים!! אני חותכת לקוביות קטנות:חצילים, קישואים,גזר, שומר, זוקיני, בצל, פטריות או כל ירק אהוב אחר.. מזליפה שמן זית על הכל ומלח. מכניסה לתנור, 20 דק.. בינתיים על הגז.. שום קצוץ בשפע, 2-4 עגבניות לקוביות... מוסיפה את הירקות מהתנור... וזהו! תבשיל ירקות טעים לאללה!! אני אוכלת אותו על פסטה מלאה, או יחד עם אורז מלא. בשבת השקעתי וגלגלתי את זה בתוך דפי אורז... אפילו האיש האדיש (לאוכל בריאות..)
התלהב!! אגב קוראים לזה רטטוי ( הגרסה הלא מטוגנת..) בתאבון!!

כמה רעיונות

גבצ' - קוביות של ירקות בסיר - אני שמה תפו"א, גזר, קישוא, חציל, פלפל ירוק (אפשר לטגן קצת בצל לפני כן), עגבניות קצוצות, מל"פ ופפריקה אדומה. טיפה מים בהתחלה, עד שהירקות מגירים נוזלים, עד שהירקות רכים אפשרות שניה - ירקות שורש בתנור - לזה יש המון גירסאות: תפו"א/בטטה/כרובית/בצל/שום - עם קצת פלפל ומלח גס, ושמן זית אז זה יוצא מעודן בטעם אפשר להוסיף גם עגבניה/תירס/גבעולי סלרי - ואז הטעם קצת יותר חזק (בעיקר בגלל הסלרי) אפשר לשים בשקית קוקי עם פפריקה והמון שום ולהוסיף למשל גם אפונים אולי טיפה פחות בריא אבל לשם הגיוון אפשר להקפיץ את הירקות במחבת (או ווק אם יש) עם קצת רוטב סויה וצילי מתוק אם את בעניין. לזה אני בדרך כלל לוקחת גזר, פלפל, קישוא, בצל - רצועות. אפשר גם ברוקולי, פטריות, נבטים. לפני ההגשה אפשר להוסיף מעט שמן סומסום. אני מגישה עם אורז או אטריות וכמובן - מגוון של מרקים עשירים עם המון ירקות - מרק ירקות קצוץ דק (תפו"א, שורש פטרוזיליה, גזר, קישוא, כרובית, ברוקולי...עם שמיר ופטרוזיליה ועגבניה, מל"פ, קצת פפריקה אדומה), מרק ירקות עם שעועית ירוקה או צהובה, גבעולי סלרי ופסטה במרק, קוסקוס עם ירקות - קישוא, גזר, דלעת, בצל, קצת פפריקה אדומה וקצת כורכום, גרגירי חומוס וקוסוקוס אפשר גם להכין קציצות ירק מסוגים שונים - למשל לביבות בטטה, לביבות כרישה, קציצות תרד וקינואה, קציצות ירק - תפו"א גזר וקישוא

shira29

New member
אני עושה קדרה בתנור

את חותכת ירקות שאת אוהבת אני אתן לך את היחסים שלי, תגדילי ותורידי על פי הבנתך: על גזר+בטטה+תפו"א+קולורבי+חופן אפונה+חופן שעועית ירוקה 2-3 כפות פירורי לחם (אני לוקחת נשיקות של הלחם המלא שלנו, שאף אחד לא אוכל - טוחנת במג'מיקס ויש לי פרורי לחם פחות מתועשים
) 4 כפות שמן זית כף פטרוזיליה קצוצה (גילוי נאות, אני משתמשת בפטרוזיליה של דורות) פפריקה/כורכום/מלח לתנור בקדרה עד השירקות מתרככים (בערך שעה). זה מתכון משובצר מהבלוג של ניקי

g a l i t b

New member
הלהיטים שלנו

התבשילים של ירקות מעורבים לא כל כך מצליחים אצלנו אז אנחנו אוכלים כל ירק בנפרד. פירה ברוקולי בחמאת עיזים כרובית בטחינה - כרובית מאודה עם טחינה מתובלת מעליה בטטות עם טחינה - כנ"ל המתכון של השעועית הירוקה מהאריזה של סנפרוסט צלי כרוב מהמלית של המתכון הזה

big lul

New member
את פשוט גדולה

מאיפה את מביאה את כל המתכונים האלו

shoni77

New member
ירקות מאודים

סתם כך בלי שום דבר (גם אני התפלאתי שהיא כ"כ התלהבה, הרבה יותר מכל תבשיל ירקות מושקע). אני מאדה לה ברוקולי וכרובית והיא מתלהבת שזה בצורת פרחים ומנשנשת חופשי. גם לי זה נראה בהתחלה סתמי ותפל אבל עם הצלחה לא מתווכחים.

Barburiki

New member
אצלנו..

עושים הכל עם ירקות, אבל אחד הלהיטים הוא ארוחת ירקות מאודים וגם הקטן אוכל בכייף: בסיר אידוי - בטטה, גזר, קישואים, ברוקולי, אפשר גם כמה עלי תרד או מנגולד, כרובית וכיד הדמיון הטובה על המבשל.. מכינים בצד רוטב- שמן זית, לימון ומעט חרדל אנחנו מגישים את הירקות על בורגול ושמים מעט רוטב מעל (למבוגרים מומלץ בחום להוסיף מעל שומשום קלוי). עוד רעיון - שיפודי ירקות: שוב, איזה ירקות שרוצים: בטטה, בצל, עגבניות שרי, קישואים, פלפלים, פטריות וכו' וכו'- חותכים את כל הירקות לחתיכות בגודל בינוני. על שיפוד עץ (כן כן, זה של הבשר..) משפדים ירקות לפי איזה סדר שמתחשק. מניחים את כל השיפודים בתבנית גדולה ועמוקה, שופכים מעל איזשהו רוטב (לימון, שמן זית, מלא תבלינים ירוקים או מה שרוצים) ואופים בתנור עד שהירקות מוכנים...יוצא להיט.

שנוקקי

New member
ירקות

את האפונה והשועית של סנפרוסט אני פשוט שמה בסיר מים רוטחים עד שהמים מבעבעים ומסננת. ברגע שהמים רוטחים אני מיד מורידה כך שזה לא עובר בדיוק בישול אפשר להוסיף שמן זית או חמאה ומעט מלח

למעלה