כמה רעיונות
גבצ' - קוביות של ירקות בסיר - אני שמה תפו"א, גזר, קישוא, חציל, פלפל ירוק (אפשר לטגן קצת בצל לפני כן), עגבניות קצוצות, מל"פ ופפריקה אדומה. טיפה מים בהתחלה, עד שהירקות מגירים נוזלים, עד שהירקות רכים אפשרות שניה - ירקות שורש בתנור - לזה יש המון גירסאות: תפו"א/בטטה/כרובית/בצל/שום - עם קצת פלפל ומלח גס, ושמן זית אז זה יוצא מעודן בטעם אפשר להוסיף גם עגבניה/תירס/גבעולי סלרי - ואז הטעם קצת יותר חזק (בעיקר בגלל הסלרי) אפשר לשים בשקית קוקי עם פפריקה והמון שום ולהוסיף למשל גם אפונים אולי טיפה פחות בריא אבל לשם הגיוון אפשר להקפיץ את הירקות במחבת (או ווק אם יש) עם קצת רוטב סויה וצילי מתוק אם את בעניין. לזה אני בדרך כלל לוקחת גזר, פלפל, קישוא, בצל - רצועות. אפשר גם ברוקולי, פטריות, נבטים. לפני ההגשה אפשר להוסיף מעט שמן סומסום. אני מגישה עם אורז או אטריות וכמובן - מגוון של מרקים עשירים עם המון ירקות - מרק ירקות קצוץ דק (תפו"א, שורש פטרוזיליה, גזר, קישוא, כרובית, ברוקולי...עם שמיר ופטרוזיליה ועגבניה, מל"פ, קצת פפריקה אדומה), מרק ירקות עם שעועית ירוקה או צהובה, גבעולי סלרי ופסטה במרק, קוסקוס עם ירקות - קישוא, גזר, דלעת, בצל, קצת פפריקה אדומה וקצת כורכום, גרגירי חומוס וקוסוקוס אפשר גם להכין קציצות ירק מסוגים שונים - למשל לביבות בטטה, לביבות כרישה, קציצות תרד וקינואה, קציצות ירק - תפו"א גזר וקישוא